Menu
Koken

Zin in een soepje?

Veel verschillende factoren maken het voor senioren soms lastig om goed en gezond te eten. Dit kan onder andere al komen door bijwerkingen van medicijngebruik. Daarnaast hebben ouderen gewoon andere eisen op het gebied van voeding. U heeft minder calorieën nodig, maar wel meer proteïne, calcium, B vitamines en andere voedingsstoffen. Ik heb voor u daarom 2 soeprecepten die voldoen aan deze eisen en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken.

Immuun bevorderende soep

Wat heeft u nodig?
* 1 kleine ui (fijngehakt)
* halve kop fijngehakte champignons
* 1 krop andijvie (fijngehakt)
* 1 blik witte bonen met laag natrium gehalte
* ¼ biologisch bouillonblokje met laag natrium gehalte
* Zout en peper voor extra smaak

Voorbereiding:
1. Zet de ui en de champignons in een soeppan en voeg daar 1 eetlepel olijfolie aan toe.
2. Voeg het bouillonblokje en de bonen eraan toe.
3. Breng het aan de kook en gooi de andijvie ook in de pan.
4. Als laatst voegt u nog peper en zout voor extra smaak, als u dat wilt.

Vegetarische soep

Wat heeft u nodig?
* 1 bevroren vegetarische mix
* ¼ biologisch bouillonblokje met laag natrium gehalte
* 1 kleine ui (fijngehakt)
* 1 wortel (fijngehakt)
* 2 stengels bleekselderij
* 2 eetlepels Percorino kaas
* Zout en peper voor extra smaak

Voorbereiding:
1. Zet de ui, wortel en bleekselderij in een soeppan en voeg daar 1 eetlepel olijfolie aan toe.
2. Voeg vervolgens de bevroren vegetarische mix en het bouillonblokje er aan toe en breng het aan de kook.
3. Voor extra smaak voegt u aan het gerecht nog zout, peper en de heerlijke Percorino kaas er aan toe!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.