Menu
X

WOZ-krediet aanvragen

Verwen uzelf met een WOZ-krediet

Vanaf een zekere leeftijd begin je niet zo snel meer aan een lening. Je wilt je kinderen geen schuld nalaten. Bovendien is het nog maar de vraag of de bank meewerkt. De regels zijn tegenwoordig behoorlijk streng, en dat is ook eigenlijk wel terecht. Toch bestaat er een verantwoorde manier van lenen die juist voor senioren aantrekkelijk is: het WOZ-krediet.

U moet hiervoor wel huiseigenaar zijn. Bij deze leenvorm dient namelijk uw woning als onderpand voor de bank. In ruil voor deze zekerheid kunt u van de bank geld lenen tegen een relatief lage rente. Mocht u voortijdig komen te overlijden, dan kunnen uw erfgenamen de woning verkopen en zo de schuld aflossen.

Wat is WOZ?

De afkorting WOZ betekent Waardering Onroerende Zaken. De WOZ-waarde is wat uw woning volgens de gemeente zou opbrengen als u hem nu zou verkopen. Anders dan voor een (tweede) hypotheek is voor een WOZ-krediet geen taxatierapport nodig. De woning is al getaxeerd, door de gemeente. Een tweede voordeel van een WOZ-krediet is dat er geen notaris aan te pas komt. Dat scheelt niet alleen gedoe, maar ook kosten.

U mag met het geleende geld doen wat u wilt: het bankstel vervangen, een nieuwe auto kopen of desnoods een wereldreis maken. De meeste banken stellen wel als voorwaarde dat u maandelijks minstens 1 procent van de kredietlimiet terugbetaalt, en vanaf uw zestigste geleidelijk uw hele schuld aflost.

Hoe vraag je een WOZ-krediet aan?

Een WOZ-krediet aanvragen is een kwestie van even een afspraak maken met een financieel deskundige, bijvoorbeeld iemand van Interbank. U krijgt dan advies op maat van uw persoonlijke situatie. Er vindt nog wel een toetsing plaats bij de BKR, maar afgezien daarvan staat niets u deze extra financiële ruimte in de weg.

No Comments

    Leave a Reply