Menu
Amerika

Winston Gerschtanowitz en Renate Verbaan in Amerika deel 2!

Samen met zijn vrouw Renate Verbaan en de kinderen reisde Winston Gerschtanowitz met Tenzing Travel drie weken lang door Amerika, waarvan een deel met een Camper. Zij vertellen u graag over hun belevenissen tijdens hun rondreis Amerika. Het eerste deel van hun reis leest u hier.

Yosemite National Park
Na een paar dagen Lake Tahoe rijden wij door naar Yosemite park. De grote trekpleister van Californië en dat is zomers zeker te merken. Veel Amerikanen vieren hier zelf ook vakantie en wil je echt per sé in het park slapen, dan moet je tijdig een plekje reserveren. Wij hebben buiten het park geslapen op het Mono Vista RV Park, een prettige camping met goede voorzieningen en net wat minder druk.

‘s Ochtends zijn we vroeg, na een lekker koffietje gehaald te hebben bij Latte da Coffee Cafe, naar Yosemite gereden. Ook al is het druk in de zomer, dit natuurpark is zeker de moeite waard. En de drukte is vooral aan het begin van het park waar de routes beginnen. Als je hier voorbij bent is het heerlijk rustig. Overweldigende natuur en prachtige routes met de auto en te voet. Binnen een half uur stonden wij met onze blote voeten in een bergbeekje en dat was zeker een ‘happy moment’ met z’n vieren. Ook mooi en zeer indrukwekkend zijn de grote Sequoia bomen. De kinderen hebben het er nu nog over hoe groot die waren en zolang je er niet zelf onder hebt gestaan, heb je geen idee hoe groot ze nou eigenlijk zijn.

Los Angeles
Wij hebben onze reis in drie stukken opgedeeld en na Yosemite zit het camper gedeelte er bijna op. Langzaam aan gaan we weer richting San Francisco om de camper in te leveren en onze huurauto op te halen voor de rit over Highway 1 naar Los Angeles. Tip: Veel mensen maken deze trip andersom, van Los Angeles naar San Francisco, maar als je het doet zoals wij, rijd je altijd aan de goede kant van de weg voor het mooiste uitzicht.

Onze eerste stop was Santa Cruz. Prima, maar wat ons betreft erg druk en toeristisch. Wij hebben er een O’Neill shirt gescoord (want dat komt hier vandaan) en zijn snel doorgereden naar Carmel.

Onderweg is het zeker de moeite waard om een kleine omweg te maken over de 17 mile drive, een lusvormige weg door Pebble Beach en Pacific Grove op het Monterey schiereiland. Je betaalt 10 dollar om er te mogen rijden, want het is namelijk een hele exclusieve woonwijk, maar de uitzichten over de Pacific zijn prachtig. Ondertussen kun je gluren naar alle kapitale villas die hier op dit exclusieve stukje land staan.

Aangekomen in Carmel by the Sea, wandelen we door dit schattige dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Aan het einde van de dag rijden wij richting ons hotel in Carmel Valley. Een heerlijke ranch met volop plezier voor de kinderen en ontspanning voor ons.

Na een paar heerlijke dagen rijden we verder naar Santa Barbara. Het is een mooie rit van vier uur langs de kust. Omdat je niet op de snellere Freeway rijdt is het handig om je trip ruim te plannen met stops want er is genoeg te zien en te fotograferen, zoals de kolonie zeeolifanten die hier leeft.

Santa Barbara is een chique stad op ongeveer 2 uur rijden van L.A. waar o.a. ook Oprah Winfrey een huis heeft. Prima vertoeven dus! De lekkerste sushi die we ooit gegeten heb was in Santa Barbara bij Arigato Sushi op State Street.

Tot weerziens Californië!

De laatste rit brengt ons naar onze eindbestemming Los Angeles en dan aan de kust in Santa Monica. Hier verblijven we nog 5 dagen voor we weer terug vliegen naar Nederland. Heerlijk spelen in het zwembad en luieren. We huren fietsen en cruisen de boulevard over en zien brede jongens trainen in de buiten gym’s.

De beroemde Santa Monica Pier kermis mag natuurlijk ook niet overgeslagen worden door de kinderen. Na 6 ritjes en een suikerspin zijn de jongens in ieder geval dolenthousiast over Santa Monica.

We sluiten onze laatste dag af bij zonsondergang met de kinderen en een drankje op het strand, terugblikkend op een mooie reis. Indrukwekkende natuur, wilde dieren, de slappe lach tijdens het ontkoppelen van het chemisch toilet in de camper, marshmallows roosteren, strand, zon en lol: we hebben het allemaal gehad.

‘California dreamin’ neuriënd gaan we weer richting huis, we kunnen deze reis van onze ‘bucketlist’ af strepen, maar het was zeker niet de laatste keer dat wij hier waren.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.