Menu
Uiterlijke Verzorging

We hebben hét geheim voor mooi haar en een mooie huid

mooi haar

Ben jij ook altijd op zoek naar nieuwe producten en tips voor een mooie huid en mooi haar? Wij wel. Tijdens onze laatste zoektocht stuitten wij op tips die we jullie niet willen onthouden. We wijden er zelfs een volledig blog aan. Het is zo makkelijk!

De beste tip die je hier gaat ontdekken, bevat geen producten die je op je huid of in je haar moet smeren. Het is zoveel simpeler dan dat. Deze tip gaat uit van de basis. En met de basis bedoelen we de werking van je eigen lichaam. En iets specifieker, wat er ‘s nachts allemaal met je huid en haar gebeurt. Als jij slaapt is je lichaam hard bezig met herstellen. Daarom is een goede nachtrust zo belangrijk. En daar dacht je misschien nooit eerder aan; ook de stof van je kussensloop telt. Een kussensloop kan er namelijk voor zorgen dat je opstaat met een mooie huid en mooi haar.

Mooi haar? Het geheim is zijde

Dat je genoeg uren moet slapen om je lichaam de tijd te geven om te herstellen weten we allemaal. Toch? Onze zoektocht naar nieuwe beauty tips komt uit bij de textielsoort zijde. De echte, pure moerbeizijde. Je vindt het terug in tips van beauty experts zoals Mica, Maaike en meer. Verbazingwekkend vinden wij, is er niet veel over pure zijde te vinden. Behalve op het Nederlandse Silk Heaven. Daar gaat een zijde wereld (of hemel) voor je open. We lezen daar verder over het zijden kussensloop want daar is je huid en haar ‘s nachts in contact mee.

Lof van de gebruikers

Alleen het lezen van de reviews over het 100% zijden kussensloop zijn voor mij al een reden om er eentje aan te schaffen. Zo schrijft Annemarie (57): “Kussenslopen en dekbedden van zijde zijn een ontdekking. Slapen heerlijk en ik word wakker met mooi haar!”. Of de volgende woorden van de heel tevreden Annet (64): “Ik heb op aanraden van de dermatoloog mijn gewone kussenslopen vervangen door deze zijden exemplaren en het verschil is duidelijk zichtbaar. Mijn huid ziet er veel mooier uit en ik heb ’s ochtends geen last meer van slaaprimpels. De zijde stof voelt heerlijk zacht en koel aan dus ik zie alleen maar voordelen”.

Bekijk jouw 100% zijden kussensloop hier >

De werking van zijde

We vatten voor jou samen wat deze luxe glanzende en zachte stof aan voordelen heeft:

  • Allereerst hydrateert zijde je huid en haar tijdens het slapen. Het effect op je huid is opstaan zonder slaapvouwen. Uit slaapvouwen ontstaan de eerst blijvende rimpels. En tel daar nog maar glanzend en mooi haar bij op.
  • De stof is antibacterieel en anti allergisch wat zijde perfect maakt voor huisstofmijt allergie en huidproblemen als eczeem en acne.
    Wat betreft je haar zijn gespleten en gebroken haarpunten verleden tijd als je slaapt op een zijden kussensloop.
  • Nog een voordeel is de hoge vocht- en warmteregulatie. Zijde is verkoelend bij hitte en verwarmend bij kou. Het blijft lang droog en frisser aanvoelen als je last hebt van zweten.
  • En laten we als laatste punt vooral niet vergeten te noemen dat het zijden kussensloop heerlijk zacht en luxe aanvoelt. Hierdoor lig en slaap je heerlijk.
    Zijde is een 100% natuurproduct en ecologisch geproduceerd met slechts wat water (bij de ongeverfde kleur ivoor).
  • 9 Van de 10 gebruikers raadt het aan vriendinnen aan zien we staan in het consumentenonderzoek.

In gesprek met dé zijde expert

We duiken nog wat verder in de wereld van het zijden kussensloop en bellen met de oprichter van Silk Heaven. Mirna heeft al meer dan 13 jaar ervaring en kennis over slapen, bedtextiel en pure zijde. We stelden haar wat vragen over haar liefde voor en de werking van zijde.

Wat betekent zijde voor jou?

“Ik heb jarenlang een slaapstoornis gehad en weet hoe belangrijk lekker slapen is. Ook heb ik uitgebreide kennis van textiel. Ik ben graag buiten en hou van natuurlijke materialen. Ik zocht naar een makkelijke manier om een mooie huid en mooi haar te houden. Dit in combinatie met rustig en fijn slapen. Na een zoektocht ben ik uitgekomen bij pure zijde. En zo heb ik in 2009 het originele Silk Heaven 100% zijden kussensloop ontwikkeld. Hiermee werd slapen voor mij weer iets om naar uit te kijken. Bovendien is dit het einde geweest van met mijn nagelschaar, gespleten haarpunten te knippen tussen kappersbezoeken door. Ik sta nu op met mooi haar dat niet pluist. En ook het einde van hinderlijke slaapvouwen door katoen. Ik kan niet meer zonder mijn zijden kussensloop en hij gaat overal mee naar toe.”

Wat doet zijde precies met je huid en haar?

“De reden dat zijde zo goed is voor je huid en haar is dat het is opgebouwd uit snaren van aminozuren (ook wel eiwitten). Uit verschillende op internet te vinden onderzoeken en uitspraken van experts kan je stellen dat zijde helpt bij verzorging van de huid en haren. Zoals dat het kapsel beter in model blijft en je opstaat met mooi haar. Dan heb je in de ochtend een stuk minder werk. Ik adviseer vooral om de reviews te lezen, we vragen pas na twee maanden hoe het bevalt. Dan hebben de klanten er ruime ervaring mee om hun eerlijke beoordeling te geven”.

Het mag duidelijk zijn, zijde is hét geheim voor mooi haar en een mooie huid. Wil je de stof zelf ervaren? Als je jouw zijden kussensloop bij Silk Heaven bestelt, ben je zeker van pure zijde en kwaliteit. Als je de tips van Silk Heaven niet wilt missen, kan je ze gratis ontvangen. En krijg je meteen een 5% kortingscode cadeau, klik hier.