Menu
Kleinkinderen / Vrije Tijd

Uit tip: Dinoland in Zwolle

Op zoek naar een leuk dagje uit met de kleinkinderen en heeft u alle grote parken als de Efteling, Walibi Holland of Julianatoren al gezien? Ga dan naar Dinoland in Zwolle, een relatief nieuw themapark voor kinderen tussen de 2 en 14 jaar oud. Met een entreeprijs van nog geen 10 euro is het ook nog leuk voor de portemonnee.

In Dinoland Zwolle kunt u weer even terug in de tijd van de dinosaurussen. U loopt tussen soms tientallen meters lange exemplaren en leert van alles over ze. Dinoland heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit voor zowel de dinofan als de niet-dinofan.

Dinosaurussen
Meer dan 65 dinosaurussen staan er in het park en een speciaal aangelegd dinopad voert u langs verschillende soorten uit de tijdperken Trias, Jura en Krijt. Van Plateosaurus tot aan de Parasaurolophus. Natuurlijk ontbreken ook de bekende T-Rex en Triceratops niet.

Activiteiten
Naast de dinosaurussen zijn er diverse activiteiten die leuk zijn voor kinderen en volwassenen, zoals een hoogte- en laagteparcours, klimtoren, minigolf en lasergamen.
In het zogeheten Paleolab kunt u ervaren hoe het is om Paleontoloog te zijn. Hier kunnen jullie allerlei ontdek activiteiten doen zoals goud zoeken, fossielen opgraven, dino’s kleien, dino’s verven en meer. Buiten ligt een groot skelet begraven die u met behulp van kwastjes bloot kunt leggen.
Is het minder weer? Dan leven jullie je in de ruime speelhal helemaal uit. Deze is voorzien van een groot klimtoestel en diverse interactieve games. Voor peuters is er zowel binnen als buiten een apart speelgedeelte.

Stichting
Dinoland is opgezet door dezelfde stichting als Summercamp Heino en Go Challenge – Outdoorpark Heino. Het doel van de stichting is om betaalbaar vermaak en verblijf voor iedereen mogelijk te maken. Bewegen wordt hierbij gestimuleerd. Dit is ook in veel onderdelen in het park terug te zien. Ook wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met mindervaliden.

Bekijk de website van Dinoland voor meer informatie

No Comments

    Leave a Reply