Menu
Koken

Studenten schieten senioren te hulp

Het éénjarig bestaande bureau SeniorenStudent gaat senioren helpen met het maken van maaltijden en andere dingen, zoals boodschappen doen, computerles geven en helpen in de huishouding. Lotte (27) en Anne (26) van Oudheusden hebben het initiatief genomen, want ze kregen steeds vaker de vraag of ze studenten konden vinden die de ouderen kunnen helpen.

Elke oudere heeft wel hulp nodig bij iets anders en door het bestand van ruim vierduizend studenten kan er voor elke oudere een geschikte match gemaakt worden. Zo worden ouderen gekoppeld aan studenten met dezelfde interesses en persoonlijke overeenkomsten. Ouderen moeten tegenwoordig zelf op zoek naar alternatieven, want er valt steeds meer reguliere zorg weg. Ouderen vinden in SeniorenStudent de goedkoopste aanbieder: voor maar €12,50 per uur komt er een student aan huis om te helpen.

Verzorgingshuizen krijgen ook hulp van SeniorenStudent, dat komt door de samenwerking die ze hebben. De studenten helpen daar met de avondmaaltijd en ze verzorgen groepsactiviteiten, zoals leesclubs en een bezoek brengen aan een museum. Alle hulpvragen zijn mogelijk. Voor meer informatie kunt u terecht op www.seniorenstudent.nl.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply