Menu
Gezondheid

Stappenteller positief voor dagelijkse beweging

Net als aan het begin van het jaar hebben veel mensen voor de zomer ook het voornemen om weer meer te bewegen. In de winter zitten we ten slotte meer stil met zijn allen. Een stappenteller helpt u om dit voornemen ook waar te maken.

Dit is gebleken uit een onderzoek van Indiana University. Het dragen van een stappenteller motiveert mensen minder stil te zitten en meer te bewegen, waardoor ze uiteindelijk ook afvallen.

Voor het onderzoek droegen 26 personen tussen de 40 en 66 jaar voor twaalf weken elke dag een stappenteller. Deze stappenteller spoorde de proefpersonen ook aan meer te bewegen als het even geen beweging in de onderbenen registreerde. De deelnemers ontvingen ook twee keer per week informatie per mail over voeding en hoe genoeg te bewegen.

Uit het onderzoek is dan ook gebleken dat de proefpersonenen door het dragen van een stappenteller veel meer in beweging waren en gemiddeld 1 kilo af bleken te vallen. Het dragen van een stappenteller is zo een simpele manier om meer in beweging te komen en af te vallen.

Een stappenteller telt elke stap die u maakt, of dit nou een kleine of een grote is. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van uw dagelijkse beweging. De stappenteller is een klein kastje dat u draagt om uw heup. Door een klein veertje dat heen en weer beweegt bij elke stap wordt uw dagelijkse beweging bijgehouden. Voor een actieve levensstijl moet u gemiddeld 10,000 stappen per dag zetten.

 

Nog iets meer bewegen en op een leuke manier? Boek een actief uitje met wandelen, steppen en varen in Amersfoort.

 

 

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.