Menu
Vrije Tijd

Spoorwegmuseum toont Europa’s mooiste modelspoorbanen

Groot ontmoet klein in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tussen de levensgrote historische treinen van Het Spoorwegmuseum zijn van 7 t/m 9 maart tijdens On traXS! de mooiste modelspoorbanen van Europa te bewonderen. Er zijn dit jaar banen te zien uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland en zelfs Italië. De tentoongestelde banen beleven allemaal hun primeur in Nederland. Fotograaf David van Dam fotografeerde een aantal modelbouwers op hun werkplek en exposeert deze fotoserie in het museum. Meer informatie is te vinden op www.ontraxs.nl.

Voor groot en klein
On traXS! is een evenement voor jong en oud. In de sfeervolle ambiance van het museum komen de, vaak tot in de perfectie uitgewerkte, modelbanen uitstekend tot hun recht. Door de unieke sfeer en de hoge kwaliteit van de modelspoorbanen mag On traXS! zich inmiddels rekenen tot de top van de modelspoorwereld. Voor de kleine bezoekers zijn bij de banen opstapjes geplaatst zodat iedereen de modelbanen goed kan bewonderen. Kinderen kunnen zelf bouwen, knutselen en modeltreinen rangeren en zo hun rangeerdiploma halen. Tijdens demonstraties leren bezoekers de fijne kneepjes van de modelbouw. Speciaal dit jaar is de speurtocht, kinderen kunnen op zoek naar opmerkelijke details die de bouwers in hun modelbanen hebben verwerkt. Er zijn leuke prijzen te winnen. En natuurlijk zijn tijdens On traXS! alle werelden van het museum geopend.

Leveranciers en fabrikanten
Tussen de modelbanen presenteren diverse leveranciers en fabrikanten de laatste nieuwtjes op het gebied van de modelbouw. Naast Roco/Fleischmann is dit jaar ook Märklin op On traXS! weer aanwezig met een geheel nieuwe stand.

Fototentoonstelling
Tijdens On traXS! exposeert fotograaf David van Dam (NRC, Volkskrant). Hij fotografeerde een aantal Nederlandse modelbouwers op hun werkplek. Ze werkten thuis op zolder maanden, zo niet jaren, aan hun modelbaan. De foto’s geven een treffend kijkje achter de schermen van de modelbouw.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.