Rubriek

Romantiek

Rubriek

De vijftigplusser komt steeds vaker op online datingsites terecht. Het vinden van liefde in uw eigen vriendenkring is soms erg lastig. Op één van de datingsites kunt u iemand tegen komen die bij u in de buurt woont en dezelfde interesses heeft. U kunt natuurlijk wel een wensenlijstje doorgeven en de datingsite laat de beste matches naar voren komen. Ik heb 3 datingsites op een rijtje gezet waar u mogelijk de liefde kunt vinden.

50PlusMatch dating voor actieve 50-plussers

Het inschrijven is bij 50plusmatch helemaal gratis, u kunt ook kiezen voor een volledig lidmaatschap dan heeft u extra opties. Bij het gratis lidmaatschap kunt u een eigen profiel samenstellen en daarbij 10 foto’s toevoegen. U kunt een zoekprofiel samenstellen en onbeperkt zoeken naar andere leden. Elke dag kunt u 10 interesse berichten sturen. Als u kiest voor een volledig lidmaatschap kunt u ook persoonlijke berichten sturen en het zoekprofiel van andere bekijken. Zo kunt u zien of de andere ook echt naar u op zoek is. Als u online een match gevonden heeft is het wel aan u om hier wat mee te doen. Wissel contactgegevens uit of ga videobellen. Wanneer dit goed gaat kunt u elkaar ontmoeten voor een echte date.

Ontmoet mensen in uw regio met Vijftigplusdating

Bent u op zoek naar een serieuze en langdurige relatie? Op de site vijftigplusdating vinden 1 op de 3 een partner. Ze hebben ook een groot ledenbestand waar er elke week ongeveer 1000 bij komen. Het kan maar zo zijn dat uw nieuwe partner zich hier heeft ingeschreven. U kunt provincies aangeven waar u iemand zoekt of zelfs een woonplaats aangeven. Zo weet u zeker dat uw nieuw liefde nooit ver weg is. Ze hebben hier ook wel een unieke optie, de ijsbreker. Als u een match gevonden heeft kunt u makkelijk het ijs breken door op deze knop te drukken. U Krijgt een aantal openingszinnen waarvan u de leukste uit kiest en zo kunnen hele leuke gesprekken beginnen. Vindt u het lastig om een juiste profiel te vinden dan kunt u ook online speed daten met uw matches.

Mensen ontmoeten op een ongedwongen manier op Ourtime

Uw profiel is breed zichtbaar en u kunt zelf ook uitgebreid zoeken. U kunt ook zoeken op locatie of mensen in de buurt. Of bekijk de matches die naar voren komen. Het is ook mogelijk om op leeftijd te selecteren dan krijgt u matches die wellicht beter aansluiten. Vindt u het nou spannend om iemand 1 op 1 te ontmoeten en gelijk een date te hebben? Via Ourtime hebben ze verschillende activiteiten waarbij singels komen. U kunt dus meerdere mensen ontmoeten en iedereen die er komt is er met dezelfde reden. Het is daardoor makkelijk om iemand te benaderen en u leert ze door de activiteit gelijk beter kennen. U kunt samen met uw match afspreken om naar de borrel te komen mocht het niet bevallen zullen er genoeg andere mensen zijn.

Sta open voor liefde en vindt uw partner tijdens het online daten!

Heeft u de laatste tijd vaker ruzie met uw partner? Zit u wat meer in een dipje en kunt u niets meer goed doen voor uw partner? Wellicht is het idee van scheiden als eens door uw hoofd gegaan maar maak deze beslissing niet te snel. Bent u niet zo’n prater of ziet u het nut van relatietherapie niet? Heroverweeg eens om naar relatietherapie te gaan, het kan u misschien toch meer helpen als dat u denkt.

Wat is relatietherapie?

Tijdens relatietherapie zult u meer leren communiceren met elkaar en worden er een paar belangrijke vragen beantwoord. Het doel is om elkaar weer te begrijpen dan pas kunnen jullie er achter komen of de romantiek weer terug komt. Spreek met elkaar uit wat u van de ander verwacht en wat u zelf zou willen. Wat is op dit moment het probleem en hoe kunnen jullie hier uit komen? Kunnen jullie elkaar tegemoet komen op een aantal punten? Dit zijn een aantal vragen die tijdens de therapie aan bod komen.

Wanneer moet u in relatietherapie gaan?

Sommige mensen schamen zich er toch een beetje voor dat ze hulp nodig hebben bij hun relatie. Ze wachten daardoor te lang en misschien heeft u eigenlijk al wel een beslissing genomen om uit elkaar te gaan. Er zijn therapeuten door heel Nederland dus er is er altijd een in de buurt die u kan helpen. Wanneer moet u dan wel naar een relatietherapeut gaan? Mocht u aan een van de volgende vragen denken kunt u het beste beginnen bij een relatietherapeut.

 • Is onze relatie nog te redden?
 • Kunnen wij een scheiding voorkomen?
 • Kunnen we nog verder als mijn partner vreemd  is gegaan?
 • Hoe kan ik beter communiceren met mijn partner?
 • Het leven binnen het gezin is niet meer zo leuk, kunnen we dit verbeteren?

Werkt een relatietherapie voor iedereen?

Misschien ziet u relatietherapie helemaal niet zitten of gaat u alleen mee omdat uw partner aandringt. In de meeste gevallen zult u toch met een andere gedachte de kamer weer verlaten. U zult zich er veel bewuster van zijn wat de ander wilt en hoe u het voor elkaar weer prettig kunt maken. Het goede nieuws, voor 80% van de koppels die naar relatietherapie gaan werkt het en komen ze er zelfs sterker uit. Ziet u het even niet meer zitten binnen de relatie dan is het dus toch de moeite waard om eens naar een therapeut te gaan. Gooi de mooie tijd die u samen heeft gehad niet zomaar weg en ga ervoor, u bent tenslotte niet voor niets toch al een hele tijd samen.

Het gebruik van dating programma’s is tegenwoordig een heel normaal concept. Er zijn verschillende websites waar mensen van alle leeftijden terecht kunnen om een partner te vinden. Online daten zelf is ook makkelijk en door het grote aanbod heb je een ruime keus. Op sommige websites moet je betalen en weer bij anderen kun je er gratis gebruik van maken. Veel mensen die moeite hebben om een partner te vinden registreren zich op online dating sites.

Dating programma’s en websites zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. En dat is niet zomaar, een aantal jaren leek dat nog op een taboe, maar tegenwoordig is dat heel gewoon. Er zijn waarschijnlijk al heel wat vrienden lid van een goede datingsite. Zo kun je op een site aangeven wat voor soort contact je zoekt, wat je opleidingsniveau is en of je een senior bent. Zo een specifieke datingsite kan jou helpen om de beste date-oplossing voor jezelf in een paar klikken te vinden. Het gebruik van een datingapp of programma is niet alleen voor jongeren bedoeld. Ook senioren en andere ouderen proberen het uit. Zij willen graag op een veilige en ontspannen manier nieuwe mensen leren kennen, voor een leuke vriendschap maar ook voor een date.

Dating programma’s voor senioren

Ook zijn er datingsites die zich richten op iets oudere mensen en senioren. Hier kunnen mensen vanaf een bepaalde leeftijd een leuke partner vinden. Als je op deze site komt weet je dus welke mensen zich allemaal hebben aangemeld. Het scheelt je heel veel tijd want je hoeft niet alle soorten datingsites af te lopen om iemand te vinden met dezelfde interesses als jij. De leden op dit soort sites zijn over het algemeen 50 jaar en ouder.

Het gebruik van dating programma’s voor senioren klinkt je misschien vreemd in de oren. Vanaf een bepaalde leeftijd is het in het dagelijks leven steeds lastiger om nieuwe mensen te leren kennen. Daardoor is het ook moeilijker om een nieuwe liefde te vinden. Op zulke momenten beseffen veel mensen pas  hoe het aantal sociale contacten in hun leven is afgenomen.

Datingsites voor senioren bieden hiervoor een oplossing, omdat ze ook senioren in staat stellen om op hun eigen tempo anderen met dezelfde interesses te ontmoeten. Dat hoeft niet direct voor een nieuwe relatie te zijn, want seniorendating kan ook worden gebruikt om mensen met dezelfde interesses te vinden. Zo kan het aantal  sociale contacten ook op hoge leeftijd nog op een leuke manier worden uitgebreid.

De liefde vinden is iets waar heel veel mensen naar verlangen, of ze nu hetero of holebi zijn.
Bent u een man die een man zoekt voor een liefdevolle en langdurige relatie? Dan kan het lijken alsof de datingwereld niet op u gericht is, omdat er immers veel sites zijn die gericht zijn op jongeren of op korte flirts. Maar u verdient ook een blijvende liefde, dus we geven u graag wat tips, zodat u snel de man van uw leven ontmoet!

Online daten of een relatiebemiddelingsbureau
Voor u begint te daten is het belangrijk om uzelf enkele vragen te stellen. Een belangrijke vraag is: hoe wilt u uw nieuwe partner ontmoeten? Wilt u daten op uw eigen tempo of kunt u wel een duwtje in de rug gebruiken? Indien u eerder neigt naar de eerste optie, dan kun je een kijkje nemen bij de senioren dating websites. Deze hebben meestal een “man zoekt man” pagina waarbij u een leuk profiel kunt maken.

Besluit u uw vertrouwen in handen te leggen van een professional? Dit kan erg handig zijn omdat een relatiebemiddelingsbureau u matcht aan de hand van waarden en interesses. Lid worden van een relatiebureau vergt bovendien wat meer inspanning, zo weet u meteen dat de personen waarmee u gematcht wordt ook echt op zoek zijn naar iets blijvends en energie willen steken in de zoektocht naar een nieuwe partner. Zo kunt u een man leren kennen die net zoals u klaar is voor een volgende stap. Omdat professionals u matchen, is de slaagkans ook hoger. Zo vonden maar liefst 75% van de personen die zich inschreven bij relatiebemiddelingsbureau Mens & Relatie binnen het jaar een duurzame relatie!

Wees niet bang om uw persoonlijkheid te tonen
Welke datingmethode u ook kiest, wees niet bang om u interesses en persoonlijkheid naar voor te laten komen. Het is soms makkelijk om korte antwoorden te geven op vragenlijsten van websites of van een relatiecoach, maar iets meer info kan een aanstaande partner helpen om zich een beeld te schetsen van uw persoonlijkheid. Hetzelfde geldt voor foto’s! Meestal kunt u enkele foto’s doorgeven, dus naast foto’s waar u duidelijk op te herkennen bent, zijn foto’s van u in combinatie met hobby’s ook erg handig.

Kies een bijzondere date
Heeft u een leuke man leren kennen (online of via het relatiebureau) en gaat u op een date? Aanvullend bij de tip om uw persoonlijkheid te tonen, is het een aanrader om te kiezen voor een creatieve date die bij u past. Kies voor een leuke workshop of neem uw date mee naar een van uw favoriete plekken. Heeft u een leuke hobby zoals wandelen of schilderen? Neem uw date dan mee op een leuke wandeltocht of schilder samen een mooi landschap. Wedden dat uw date het heerlijk vindt om eens iets anders te doen? Een bijkomend voordeel is dat u waarschijnlijk rustig en gelukkig bent als u bijvoorbeeld een hobby beoefent, wat enkel positief kan zijn voor de sfeer van de date.

Veel succes bij het daten!

Samenzijn met je partner is het fijnste wat er is. Naast de innige band is er in de meeste gevallen ook een fysieke aantrekking en vrijen en geslachtsgemeenschap is dan ook een belangrijk onderdeel in de relatie. Het hebben van gemeenschap en vrijen is echter niet voor iedereen even prettig. Er zijn in Nederland behoorlijk wat mensen die last hebben van verschillende klachten tijdens en na het vrijen. Deze vrijpijn is vaak goed te verhelpen en is in de meeste gevallen gerelateerd aan het al dan niet kunnen ontspannen van de bekkenbodem. Deze pijn bij vrijen wordt ook wel dyspareunie genoemd.

Twee types dyspareunie met verschillende klachten

Er zijn een aantal verschillende soorten van dyspareunie. Dyspareunie is op te delen in twee types: oppervlakkige dyspareunie, waarbij de pijn vooral op en rondom de huid voelbaar is en diepe dyspareunie, waarbij vooral inwendige pijnklachten ervaren worden. Bij diepe dyspareunie kunnen er ook andere oorzaken ten grondslag liggen aan de pijn. Diepe dyspareunie vindt vooral plaats tijdens de gemeenschap en oppervlakkige dyspareunie kan ook na de seks nog plaatsvinden. In beide gevallen zijn de pijnklachten vaak te herleiden aan de werking van de spieren rondom de bekkenbodem. Door een bezoek aan de bekkenbodemspecialist kun je op een makkelijke manier oefeningen doen die je helpen de bekkenbodem beter te ontspannen. Na het leren van een aantal simpele bekkenbodem oefeningen kun je op je gemak waar je maar wilt, thuis tijdens het klaarmaken van avondeten bijvoorbeeld, of buiten de deur wanneer je in de wachtrij staat bij de bakker de oefeningen uitvoeren. Je hebt er geen speciale ‘work-out’ kleding voor nodig, en niemand ziet of weet dat je bekkenbodemspier oefeningen aan het uitvoeren bent. Op de lange termijn zul je in de meeste gevallen weer prettig en pijnvrij geslachtsgemeenschap kunnen hebben.

Maak dyspareunie bespreekbaar en geniet weer van het vrijen met je partner

Als Nederlanders staan we over de hele wereld bekend als een open volk, waarbij vrijwel alles bespreekbaar is. Toch heersen er op het gebied van dyspareunie en vooral het bespreekbaar maken van de klachten nog vele taboes. Dit is erg jammer en je doet jezelf er absoluut geen plezier mee om dit voor jezelf te houden. Door de klachten te bespreken met de huisarts kun je vaak een doorverwijzing naar de bekkenbodemspecialist krijgen die je verder kan helpen. Dyspareunie is in de meeste gevallen vooral ontzettend vervelend, maar goed te verhelpen en vrij onschuldig. Des te meer reden dus om erover te praten, zodat je weer optimaal van het vrijen kunt genieten.

Wanneer er twee mensen trouwen, is het prettig als het zowel fysiek als emotioneel klikt. Meestal is dat het geval, soms is dat niet het geval. Vaker verandert dit in de loop van het huwelijk, daar zijn verschillende krachten voor verantwoordelijk. In dit artikel hebben we het over de manier waarop seks een rol binnen relaties speelt en hoe zoiets als te snel klaarkomen en erectieproblemen, invloed kunnen hebben op de manier waarop jullie seks beleven.

Seks binnen het huwelijk

Seks is iets dat volgens sommige mensen vanzelf zou moeten gaan. Iets waarbij je elkaar moet aanvoelen om er volledig van te genieten. Toch zijn er momenten waarop we er niets aan kunnen doen dat het anders dan anders gaat. Het lijkt niet altijd even gemakkelijk om het er vervolgens over te hebben. Toch is seks iets heel normaals, je moet er gewoon over kunnen praten.

Erectieprobleem of te snel klaarkomen is in het begin geen probleem

Wanneer jullie nog verliefd zijn, heb je veel zin om seks met elkaar te hebben. Als er minder verliefdheid is kunnen deze behoeftes veranderen. Zo kan het zo zijn dat jouw partner meer wil vrijen dan jou of andersom. Ook kan het zo zijn dat het voor de man lastiger is om een erectie te krijgen of wordt het lastiger om op de ejaculatie onder controle te houden. Gelukkig is het heel normaal dat seksualiteit verandert, zeker wanneer jullie al meerdere jaren met elkaar getrouwd zijn. Dit kan te maken hebben met allerlei verschillende factoren. Het kan zowel invloed hebben op het controleren van de ejaculatie als het vasthouden of laten ontstaan van een erectie. Denk aan problematiek als:

 • Een verschil in verlangen, waardoor extra druk in de relatie kan ontstaan. Voor een man kan het daardoor lastiger worden om in bed te presteren.
 • Er kan sprake van een depressie zijn. Er is op dit moment minder behoefte om seks te hebben en het zal lastiger zijn om een erectie vast te houden of ejaculatie te controleren.
 • Als een man te weinig klaarkomt, kan de druk verhogen en is het lastiger om een ejaculatie te controleren. Hierdoor kan een man eerder klaarkomen dan hij eigenlijk wilt.
 • Er kan een fysiek probleem zijn ontstaan, wanneer je door een dokter onderzocht wordt kan er vastgesteld worden wat er precies aan de hand is.

Allerlei fysieke en emotionele redenen kunnen een rol spelen bij problemen van deze aard. Pas als er onderzoek gedaan wordt kun je vaststellen wat er aan de hand is.

Praten en nadenken over oplossingen

Als er sprake is van een probleem, kun je daar het best eerst met jouw partner over praten. Door goed te overleggen, kan er nagedacht worden over een oplossing. Indien er sprake is van een psychologische oplossing, kun je voorkomen dat er een verergering optreedt. Daarnaast is het goed om contact op te nemen met een arts. Zeker als het om een terugkerend probleem gaat. In dat geval kan er een behandeltraject worden gestart en is het mogelijk om toe te werken naar een oplossing.

Het is geen fabeltje dat ouder worden invloed heeft op je seksuele behoeftes. Maar dit houdt zeker niet in dat er geen seksueel genot meer beleeft kan of mag worden. Het ligt helemaal aan je eigen behoeftes en wensen m.b.t. seks. Dat je seksleven verandert naarmate je ouder wordt is ook niet gek dit heeft vooral te maken met je veranderende hormoonhuishouding. Onderzoek van Rutgers (Kenniscentrum seksualiteit) laat zien dat 51% van de ouderen onder de 70 jaar het laatste half jaar seks heeft gehad (zelfbevrediging of seks). Van 70-plussers met een partner heeft 62% in de laatste 6 maanden seks gehad. Cijfers die aantonen dat voldoen aan seksuele behoeftes erg belangrijk is en gelukkig maar.

Seks goed voor lichaam en geest
Seks is een goede manier om je lichaam vitaal en gezond te houden. Seks werkt daarnaast rustgevend en is een goede manier om depressies en stress te onderdrukken. Een leuk feitje is dat zoenen goed is voor het gebit. Ander onderzoek laat wel zien dat er naarmate je ouder wordt er meer seksuele problemen kunnen opspelen. Dat mannen moeilijker een erectie krijgen en volhouden is algemeen bekend, tijdens het onderzoek kwam naar voren dat 22% van de mannen erectieproblemen ondervindt. Bij vrouwen is vagina droogheid (15% van de vrouwen) een veel gehoord seksueel probleem. Daarnaast spelen ook ziektes en medicijnen een rol bij het zin in seks. Mannen en vrouwen die wel seks hebben beïnvloeden daarmee op een positieve manier de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Tips voor een beter seksleven
Ervaar jij of je partner een afgenomen zin in seks? Hier valt wat aan te doen!

1. Communicatie
Communicatie is erg belangrijk, maak je twijfels bespreekbaar en maak van je hart geen moordkuil. Erover praten is een goede manier om samen met je partner naar een oplossing te zoeken.

2. Doorbreek de sleur
Zit je samen met je partner in een vicieuze cirkel wat betreft seks? Doorbreek dit en probeer eens iets nieuws. Masseer je partner eens, gebruik eens een sextoy of streel je partner op een gevoelige plek. Ook het variëren van seksstandjes of de plaats van seks kan hierin een positieve bijdrage leveren.

3. Verras je partner
Je partner (seksueel) blijven verrassen helpt bij een beter seksleven. Iedereen houdt van verrassingen en verrast worden.

4.Gebruik sexspeeltjes
Sexspeeltjes bieden niet alleen hulp bij het beleven van erotische hoogtepunten, maar kan ook een goede manier zijn om je eigen of je partners lichaam opnieuw te ontdekken. Hiervoor zijn verschillende speeltjes geschikt, denk aan koppel vibrators, normale vibrators, dildos of voor kinky senioren BDSM speeltjes of bondage toys. Kijk eens rond in een sex shop, wie weet vinden jullie sexspeeltjes die helpen bij het genieten van seks.

5. Ontspanning & inspiratie
Een ontspannen lichaam is niet alleen fijn, maar is geeft je lichaam ook de kans om even bij te komen en open te staan voor seks. Neem samen eens een warm bad of masseer de voeten of rug van je partner. Ook het constant blijven zoeken naar inspiratie werkt seks bevorderend. Kijk samen eens een erotisch film.

Iedereen is op zoek naar de ware liefde en de laatste jaren zijn online dating sites een steeds belangrijkere rol gaan spelen in deze speurtocht. Soms gaat online daten helaas wel gepaard met valkuilen. Onderzoek van Norton by Symantec laat zien dat bijna de helft van de Nederlanders (46%) actief is op een online dating platform en dat een derde van deze groep wel eens slachtoffer is  van spam en scamsMannen worden bijna twee keer zoveel gespamd of opgelicht in vergelijking met vrouwen (24%). Ook vallen mannen vaker ten prooi van catfishing dan vrouwen. Om leed en een gebroken hart te voorkomen, geeft Norton tips voor een veilige zoektocht naar Mr. Of Ms. Right.

Millennials maken het meest gebruik van online dating platforms
Online dating in Nederland is populair en wordt veel gebruikt voor het vinden van een serieuze relatie. Zo spendeert een derde van hen meer dan één uur per dag aan online daten en zoekt de Nederlander gemiddeld 13 dagen per jaar naar een partner. Het rapport laat ook zien dat het gebruik van online dating platforms het grootst is onder millenials (51%), gevold door Generatie X (43%) en de Baby Boomers (33%). Als het gaat om geslacht, zijn de mannen (58%) sterker vertegenwoordigt dan de vrouwen (39%).

“Cybercriminelen worden van nature aangetrokken door grote online gemeenschappen. De populariteit van online dating onder millenials maakt deze sites een groot doelwit,” zegt Robert den Drijver, Norton Territory Manager Beneluxc. “Zoals met iedere relatie is vertrouwen de sleutel en daarom zouden mensen nooit beelden of persoonlijke informatie moeten delen voordat zeker is dat de andere persoon 100% te vertrouwen is. In de online wereld, zoals met alles in het leven, zijn mensen niet altijd hoe ze lijken te zijn. Daarom is het belangrijk dat u waakzaam bent, zodat u van online daten kunt genieten zonder uwzelf in een kwetsbare positie te plaatsen.”

De risico’s van online dating
Met de grote populariteit zijn ook de risico’s groter geworden en gaat het niet altijd goed. Zo is ruim een derde van de respondenten wel eens gestalkt en/of gepest, en hebben ze te maken gehad met identiteitsfraude, webcamchantage en phishing. Van de respondenten die verleidelijke beelden hebben gestuurd, is 29 procent wel eens bedreigd met het openbaar maken van deze pikante beelden, ook wel bekend als wraakporno. Bij 6 procent zijn deze beelden zonder toestemming daadwerkelijk openbaar gemaakt. Daarnaast is een op de vijf Nederlanders die gebruik maken van online dating slachtoffer geworden van catfishing, waarbij de gebruiker een valse identiteit aanneemt om iemand te misleiden tot een online liefdesrelatie. 

Opvallend is dat Nederlandse mannen (43%) vaker worden lastiggevallen met scams en spam dan vrouwen (24%). Ook bleek dat mannen (25%) eerder slachtoffer van catfishing worden dan vrouwen (16%). 

Waar de Nederlanders over liegen
Online dating platforms worden niet alleen gebruikt voor de zoektocht naar de ware liefde. Sommigen gebruiken het met regelmaat voor het onderhouden van een affaire. Zo blijkt vijfttien procent van de Nederlandse respondenten niet eerlijk te zijn over zijn of haar relatiestatus. Vier op de tien van deze daters heeft wel eens iemand online ontmoet, die zich als vrijgezel voordeed maar dit uiteindelijk niet bleek te zijn. Ook komen scammers op online dating platforms af om mensen te misleiden tot het overhandigen van geld of om hun bankgegevens te stelen, ook wel phishing genoemd.  

Verder blijkt het woord ‘echt’ in echte liefde op online dating sites nogal eens te ontbreken. Veel daters doen zich mooier voor dan ze zijn. Nederlanders zijn het meest geneigd te liegen over hun gewicht (27%), fysieke verschijning (26%) en over hun persoonlijkheid (25%).

 • Millennials (27%) zijn veruit het meest oneerlijk, in vergelijking met andere generaties.
 • Ook de trouwe viervoeter is een gevoelig puntje. Achttien procent van de Nederlandse millennials liegt over het bezit van een huisdier.
 • Mannen (37%) blijken zich vaker anders voor te doen dan vrouwen (27%).

Hoe je de online zoektocht naar liefde veilig kunt laten verlopen
Norton heeft een aantal tips op een rijtje gezet, om de risico’s zo veel mogelijk te beperken en de zoektocht naar echte liefde veilig te laten verlopen.

 1. Gebruik websites met een goede reputatie: Kies een welbekende website met een goede reputatie en doe een achtergrondcheck.
 1. Check het privacybeleid: Zorg ervoor dat u het privacybeleid van een website controleert en kies een platform die de mogelijkheid geeft uw account te verwijderen. Veel websites bewaren uw persoonlijke informatie. 
 1. Eenmaal online, altijd online: Alles wat u online zet is zichtbaar en toegankelijk voor iedereen. Wees dus voorzichtig met persoonlijke informatie die u op uw datingprofiel zet. 
 1. Weet tegen wie je praat: Stel voor om elkaar in persoon te ontmoeten. Als er langere tijd protest is of excuses worden gegeven waarom dat niet kan, is het belangrijk om op uw hoede te zijn.
 1. Kijk uit voor voorgeprogrammeerde antwoorden en vermijd het klikken op links van nieuwe contacten: Pas op wanneer vragen niet worden beantwoord. Veel profielen worden gerund door programma’s die bots worden genoemd en ontwikkeld zijn om toegang te krijgen tot uw bankgegevens.
 1. Ga voorzichtig om met het gebruik van een webcam: Iemand kan de webcamsessie opnemen en deze gebruiken om u naderhand te chanteren. Als het gesprek ongemakkelijk wordt, breek de chat dan af.

Het is heel normaal dat u niet altijd op 1 lijn zit met uw partner. Dit is helemaal niet erg, soms is het zelfs goed dan leert u elkaar weer op een andere manier kennen.
Door in een goeie relatie te zitten kunt u uw hart en geestelijke gezondheid beschermen.

Herkent u de volgende situaties?

Tijdens een discussie
loop dan naar uw partner toe en geef hem een knuffel, in plaats van uw handen in de lucht gooien bij een discussie en er vervolgens bij weg te lopen (zoals gewoonlijk) Ja, het zal misschien wel alles in uw nodig hebben om het te doen, maar u zult verrast zijn door hoeveel spanning deze simpele beweging zal verminderen. Als dit geen optie is, neem dan even 10 minuten pauze om af te koelen voordat u weer met uw partner gaat praten.

Een noodsituatie
Stel u voor, er gebeurt is ergs en/of iets zeer onverwachts, maar in plaats van dat u vraagt “Heb je iets nodig?” of “Wat kan ik doen?” Gebruik uw gevoel en onderneem actie! Regel oppas voor uw kinderen zodat u hem of haar alle aandacht kan geven, vind een oppas voor de hond, stuur bloemen, plan een reis. Doe wat uw gevoel u zegt.

Uw partner is te laat, alweer…
Gewoon te laat zijn, kunt het beste bespreken nadat uw partner 2 of 3 keer te laat is gekomen. Zeg hem dat u gerespecteerd wilt voelen en dat stiptheid belangrijk voor u is. Is uw partner al jaren schuldig is van de laat komen, waarschuw uw partner dan. Laat uw partner zien wat hij mist als hij of zij niet op tijd is.

Vervelende gewoontes, u kent ze wel
De volgende keer dat uw partner weer dezelfde oude (verschrikkelijke) feest grapjes uit pakt, en dat de reactie erop rollende ogen zijn, zorg er dan voor dat uw partners grapjes wel grappig woeden, en wees de enige persoon die er wel echt om moet lachen. Waar het op neer komt, erger uzelf niet aan elk ding, jullie zijn een team.

Wees open en praat met elkaar, wees niet bang. Samen staat u sterk!