Rubriek

Amerika

Rubriek

Heb je een cruisetocht richting Amerika gepland? Of ga je met een camper op je eigen tempo door Amerika toeren? Een citytrip met de kleinkinderen? Staat New York of Las Vegas op de planning? Amerika biedt voor reizigers van jong tot oud vele mogelijkheden. Er is ontzettend veel te zien, te ervaren en te proeven. Toch is er één kleine dingetje, wat sommige reizigers voorafgaande aan hun reis naar Amerika nog wel eens vergeten of waar zij te laat aan denken: een ESTA aanvragen. “Een ESTA?” “Ja, een ESTA!” Mocht je geen flauw idee hebben, wat een ESTA nou inhoudt, lees dan vooral verder!

Een ESTA

Een Electronic System for Travel Authorization, ofwel ESTA is een digitaal document dat door de Amerikaanse overheid wordt afgegeven aan reizigers die geen visum voor hun reis naar Amerika nodig hebben. Deze fungeert als extra check op deze groep reizigers zodat de nationale veiligheid gewaarborgd kan worden. Nederlanders behoren tot deze groep. Zij hebben dus geen visum voor hun reis naar Amerika nodig, maar wél een ESTA. Deze verleent hen officieel toestemming om naar Amerika te mogen reizen.

Wat heb ik aan een ESTA?

Met behulp van een geldig ESTA kunnen reizigers gedurende een periode van 2 jaar onbeperkt naar Amerika reizen. Per bezoek mogen reizigers maximaal 90 dagen in de VS blijven. Maar wie komt voor een ESTA in aanmerking? Nederlandse reizigers kunnen enkel een ESTA aanvragen, wanneer de volgende regels op hen van toepassing zijn:

 • Zij reizen voor een vakantie, zakelijk doeleinde of overstap per vliegtuig of boot naar de VS.
 • De maximale verblijfsduur is niet langer dan 90 dagen.
 • Voor iedereen afzonderlijk is een ESTA aangevraagd. Een echtpaar dient dus twee ESTA’s aan te vragen en niet één!
 • Een terugreis of verdere doorreis kan bij aankomst worden aangetoond.

Voorwaarden van het ESTA

Let op! Er zijn enkele voorwaarden waar reizigers aan dienen te voldoen. Zo is het belangrijk dat reizigers geen crimineel verleden of een besmettelijke ziekte onder de leden hebben. Verder wordt een aanvraag afgewezen, wanneer reizigers werkloos zijn, zich in het verleden niet aan de voorwaarden omtrent de afgifte van een ESTA hebben gehouden of een eerdere ESTA-aanvraag is afgewezen. Ten slotte worden ESTA aanvragen van reizigers, die na maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië waren of ooit staatsburger van een van deze landen zijn geweest pertinent afgewezen. Kortom, in deze gevallen heeft het geen zin om een ESTA aan te vragen.

Hoe vraag ik online een ESTA aan?

Een ESTA kan online, van achter je luie stoel worden aangevraagd. Het is niet langer nodig om een bezoekje aan de ambassade te brengen. Voor het online aanvragen van een ESTA kan gewoon online een formulier worden ingevuld. Daarin moeten alle gegevens m.b.t. de aanvrager en diens paspoort worden ingevuld. Dit duurt slechts enkele minuten, maar dient wel nauwkeurig te worden gedaan. Houd er rekening mee dat een aanvraag ten gevolge van typfouten al kan worden afgewezen. Wees hier dan ook op voorbereid, vraag een ESTA altijd ruimschoots van te voren aan en controleer ingevulde gegevens zorgvuldig.

Tot slot…

Het is ontzettend (en dan ook echt ontzettend) belangrijk dat reizigers over een geldig paspoort beschikken. Zonder geldig paspoort komen reizigers nergens, laat staan in Amerika. Daarnaast is er nog een belangrijke reden om de geldigheid van een paspoort te controleren: een ESTA is altijd aan je opgegeven paspoortnummer gekoppeld. Dit wil zeggen dat als een paspoort na 1 jaar afloopt, dit ook voor een afgegeven ESTA geldt. Het is dan ook belangrijk om altijd eerst te controleren of een paspoort nog lang geldig is, voordat een ESTA wordt aangevraagd. Op deze manier voorkomen reizigers dat een geldig ESTA voortijdig afloopt.

Hulp nodig?

E-visums.nl heeft duidelijke en eenvoudige procedures zodat u makkelijk het ESTA online kan aanvragen. Omdat ze gebruik maken van automatische checks filteren zij invulfouten er snel uit. Een veelvoorkomende fout is dat met het cijfer nul aanziet voor de letter O terwijl deze nooit op een Nederlands paspoort voorkomt. Een kleine fout op uw ESTA aanvraag kan leiden dat u niet wordt toegelaten in Amerika. Als u een ESTA via e-visums.nl aanvraagt dan ziet u tijdens de aanvraag al wat er fout is zodat u dit direct kan wijzigen. e-visums.nl wilt er altijd zeker van zijn dat u met een gerust hart op reis kunt. Zij zijn dan ook als enig visumbureau elke dag bereikbaar voor vragen.

Wanneer je gek bent op ongerepte en ruige natuur, dan is Alaska de perfecte bestemming voor je volgende reis. Hier vind je namelijk talloze gletsjers, bergen en meren. De volgende highlights zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Denali National Park

Rijd vanuit Anchorage naar het Denali National Park. Deze rit verrast door de schoonheid van de natuur die je onderweg tegenkomt. Schuif na aankomst aan bij het Alaska Cabin Nite Dinner Theatre. De voorstelling in de authentieke blokhut in het Denali Park Village, geeft je een idee over hoe het er in Alaska in de vroege twintigste eeuw aan toe ging. Met andere woorden, het Alaska in de tijd van de ‘gold rush’ en de vele mijnwerkers. De voorstelling is een geweldige mix van kleurrijke verhalen, levendige muziek en humor. In de tussentijd kun je genieten van een typisch Amerikaanse ‘all you can eat’ maaltijd, wat voornamelijk bestaat uit Alaska zalm, barbecue ribs, aardappelen en maiskolven.

De Denali Wilderness Tour

De Denali Wilderness Tour is dé tour die je echt niet mag missen als je in het Denali National Park bent. In ongeveer acht uur tijd leer je van je gids alles over het park, haar geschiedenis, de vegetatie en de wilde dieren die je tegenkomt. Je hebt onder andere de kans om beren, Dallas schapen, elanden, rendieren en vossen te zien. Als je geluk hebt kun je ook de hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley, zien (als het niet in wolken gehuld is).

Zet je reis daarna verder voort naar Fairbanks, wat een goede tussenstop is voor een reis tussen Denali en Glenallen. De Chena Indian Village walking tour, wat een onderdeel van de Fairbanks Riverboat Discover is, is een aanrader. Je bezoekt dan een dorp van de Athabascan Indianen en leert hoe zij overleven in het barre Arctische klimaat. Wilde dieren worden er gebruikt voor voedsel en bescherming, berkenbasten kano’s zonder metalen bevestigingsmiddelen zorgen voor vervoer en vurenhouten hutten dienen als primitieve schuilplaatsen. Leuk om te zien hoe anders zij hier leven.

Wrangell St. Elias National Park en de Root Glacier

Vanuit Fairbanks kun je in een dag via de Richardson Highway doorrijden naar Glenallen. Je rijdt dan door verlaten delen van Alaska en spot af en toe de Alaska pijplijn, die grotendeels dezelfde route volgt als deze snelweg. Geleidelijk maakt de toendra plaats voor de toppen van de Wrangell Mountains. Een aanrader is met een ‘bush plane’ verder te reizen naar het Wrangell St. Elias National Park, het grootste nationale park van Amerika. De vlucht met dit kleine vliegtuig is een excursie op zich en is onbeschrijfelijk. Dertig minuten lang vlieg je over gletsjers, diepe dalen en hoge, besneeuwde bergen.

Onder begeleiding van een lokale gids kun je in het park een gletsjerwandeling van 2 mijl maken naar het oneindige ijs van de Root Glacier. Met behulp van stijgijzers onder je voeten kun je op eindeloze paden van ijs lopen. Je voelt je klein in dit enorme landschap.

De Prince William Sound Cruise

Een bush plane kan je weer terug naar de bewoonde wereld brengen. Met de auto kun je je reis vervolgen naar Valdez. Deze plaats is een bekende vissershaven van waaruit cruises en kayaktochten naar de gletsjers varen. De Prince William Sound Cruise is erg aan te raden. Tijdens deze 6 uur durende luxevaart vertelt de kapitein over de flora en fauna van het Columbia Glacier gebied en zie je diverse gletsjers en vele dieren. Je kunt hier walvissen, zeeleeuwen, otters en papegaaiduikers zien. Van de gletsjers maakt vooral de Maeres Glacier diepe indruk. Van de beweeglijke gletsjers vallen regelmatig brokken af die in zee storten. Het geluid van het scheurende en brekende ijs zal je niet snel meer vergeten. De Prince William Sound Cruise is zonder twijfel de perfecte afsluiter van je bezoek aan het ruige Alaska.

Wil jij de ongerepte natuur van deze bijzondere staat ook ontdekken? Bekijk dan de Alaska reizen van Tenzing Travel

De zomer van 2017 is het perfecte moment om een rondreis door Amerika te maken. Op 21 augustus 2017 zal er namelijk een totale zonsverduistering plaatsvinden. Wil je er zeker van zijn dat je dit natuurfenomeen niet mist? Reis dan per camper, dan kun je gaan en staan waar je wilt. Met de volgende tips kom je erachter waar je deze indrukwekkende eclips het beste kunt zien en wat er in de omgeving te doen is.

Grand Teton National Park, Wyoming
Één van de mooiste en beste plekken om de zonsverduistering te bezichtigen is het Grand Teton National Park. Dit park beschikt over prachtige berglandschappen, schitterende meren en een grote verscheidenheid aan wildlife. Omringd door het mooie groen kun je in het zuiden van het park ongeveer 2 minuten en 20 seconden genieten van de eclips.

In het park zelf valt ook genoeg te beleven. Rijd de Jenny Lake Scenic Drive voor een adembenemend uitzicht op de Tetons, breng de dag vissend door of maak een wandeling door de natuur om zo coyotes en herten te spotten.

Nashville, Tennessee
Ga op ontdekking in de muzikale stad Nashville. Afgezien van het feit dat de zonsverduistering hier ongeveer 1 minuut en 55 seconden zichtbaar zal zijn, is dit de bakermat van de country muziek. Bezoek bijvoorbeeld Studio B, waar minstens 35.000 liedjes werden opgenomen (waaronder het bekende it’s now or never van Elvis Presley). Ben jij fan van live muziek? Bezoek dan het Grand Ole Opry. Hier treden zowel country legendes als hedendaagse artiesten op.

Madras en Salem, Oregon
Oregon is een van de meest geliefde staten om de zonsverduistering te bewonderen. Het advies is wel om de kust te vermijden omdat het hier vaak bewolkt is. In de buurt van de hoofdstad Portland zijn er meerdere steden waar je de eclips kunt aanschouwen.

Voor de liefhebbers van historie is een bezoek aan Salem een hele goede keus. Hier zal de zonsverduistering 1 minuut en 54 seconden duren. De stad zelf staat bekend om zijn 17e-eeuwse heksenprocessen. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje in het plaatselijke museum.

Ben jij het liefst in de natuur? Ga dan naar het plaatsje Madras. Deze stad is heel gemakkelijk te bereiken vanuit Portland. Tijdens de zonsverduistering zal jij Mount Jefferson compleet donker zien worden omdat de zonsverduistering hier 17 seconden eerder begint dan in Madras. De eclips zal in Madras een duur hebben van ongeveer 2 minuten en 4 seconden.

Combineer bovengenoemde plaatsen met een bezoek aan Portland, een stad met een fijne en relaxte sfeer. Neem een kijkje in de botanische tuin Lan Su Chinese Garden en geniet van de perfecte harmonie tussen kunst, architectuur, design en natuur. Voor de kinderen is de Oregon Zoo een leuke activiteit om te ondernemen. Hier zijn meer dan 2000 dieren te aanschouwen, waaronder de Aziatische olifant.

Tips om optimaal te genieten van de eclips:

Om blijvende beschadiging van de ogen te voorkomen, adviseren wij een zonsverduistering altijd door een eclipsbril te bekijken.

Voorafgaand aan de reis raden wij aan om op de website van NASA te kijken. Hier worden namelijk de precieze coördinaten gegeven van plaatsen waar de zonsverduistering zichtbaar zal zijn en op welke tijden. Overigens worden de tijden in UT time aangegeven. Dit staat gelijk aan de GMT tijdzone. Het is dus belangrijk om de tijd om te rekenen, ook dit is mogelijk via de NASA-website.

Bekijk de weersvoorspellingen dagen voorafgaand aan de eclips, om zeker te weten dat de hemel helder genoeg zal zijn om de zonsverduistering te bekijken.

Ben jij van plan om de eclips in een stad te bezichtigen? Dan is het natuurlijk niet fijn als de lantaarnpalen aanstaan wanneer jij de zonsverduistering wilt bekijken. Vergeet daarom niet om vooraf bij het informatiekantoor te controleren of deze zijn uitgezet.

Ben jij enthousiast en wil jij ook een camperreis door Amerika maken en de zonsverduistering meemaken? Boek je camper dan op tijd, er worden veel aanvragen verwacht.

Wanneer je aan Florida denkt, dan denk je al snel aan prachtige stranden en de populaire pretparken in Orlando. Maar de Sunshine State heeft veel meer te bieden dan dat. Een reis vol natuur en cultuur behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Ontdek deze andere kant van Florida en laat je verrassen.


St. Augustine: een stad met een rijke geschiedenis

St. Augustine is de perfecte plaats om cultuur op te snuiven. Het is het oudste plaatsje van de Verenigde Staten en kent een rijke geschiedenis vol Spaanse invloeden. In 1513 bezocht de Spanjaard Juan Ponce de León het gebied al vanwege zijn zoektocht naar de eeuwige jeugd en in 1565 werd St. Augustine daadwerkelijk gesticht door Pedro Menéndez de Avilés. In het Fountain of Youth Park leer je meer over deze Spaanse geschiedenis. Wanneer je geïnteresseerd bent in de erfenis van de Spaanse heerschappij, dan is de oude burcht ‘Castilla de San Marcos’ ook zeker de moeite waard.

Verder kent St. Augustine een autovrije straat, wat vrij bijzonder is voor de tijd waarin wij leven. Deze straat kent vele gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes, ideaal voor een middagje lekker slenteren.

Miami

Met de Big Bus Tour ontdek je de verschillende kanten van Miami. Er worden drie routes aangeboden, maar cultuurliefhebbers raden we aan om de route richting Little Havana af te leggen. Waarom? In deze levendige buurt spelen de ouderen fanatiek een potje rummikub en koop je de beste Cubaanse sigaren. Daarnaast kun je er heerlijk eten en drinken. Een wandeling door Little Havana mag je dus zeker niet overslaan.

Everglades NP

Voor natuur ben je in het Everglades National Park aan het juiste adres. Het park beslaat zo’n 6000 km² en is daarmee de grootste subtropische wildernis van Amerika. Ga er op zoek naar de vele alligators en diverse zeldzame vogels, zoals de roze lepelaar en de grote blauwe reiger. De meest gangbare manier om dit te ondernemen is per airboat (een bootje waarmee je op hoge snelheid door de moerassen vaart), maar ook per kano is dit mogelijk. Tijdens de tour leer je ontzettend veel, want er wordt veel verteld over de aanwezige dieren en vegetaties. Waarschijnlijk heb je er nooit eerder bij stilgestaan, maar door die tour realiseer je je al snel hoe divers en schitterend moerassen kunnen zijn!

Wil je je ook laten verrassen door deze kant van Florida? Bekijk dan het aanbod aan reizen naar Florida!

Wil je in 2016 een campervakantie door Amerika of Canada maken? Wees er dan snel bij want volgens onze specialisten is er in Noord-Amerika binnenkort geen camper meer te krijgen. Profiteer van hoge vroegboekkortingen door voor eind oktober je boeking te maken!


Camperreizen door Amerika
Het ultieme gevoel van vrijheid, zo wordt het rijden met een camper genoemd. Rij over brede geasfalteerde snelwegen door waanzinnige landschappen, of over onverharde wegen door uitgestrekte wouden. Het noordoosten van Amerika kent vele gezichten. New York, Boston, Washington, New England en de nationale parken Shenandoah en de Great Smoky Mountains zijn bekende plekken die je met de camper kunt ontdekken.

In het zuidoosten van Amerika vind je de zonovergoten staat Florida. Iets westelijker zijn de steden Nashville, Memphis en New Orleans niet te missen! Maak een trip langs deze steden vol met country, soul en rock ’n roll. Past zon, zee en strand wat meer in jouw straatje? Bezoek dan South Beach in Miami of de Florida Keys en struin over de iconische boardwalks.

Amerika heeft zoveel te bieden, een camper is hét ideale vervoersmiddel als je zoveel mogelijk wilt zien tijdens je reis. Het noordwesten, bekend van de Rocky Mountains, biedt eindeloze vergezichten, ruige landschappen, wilde bossen en valleien vol fascinerende flora en fauna. Wil je de echte ‘Western Lifestyle’ leren kennen, dan zijn de Rocky Mountains de ideale locatie.

Het zuidwesten van Amerika is een van de populairste bestemmingen ter wereld. Een overweldigend natuurschoon, afgewisseld door kleurrijke wereldsteden staan garant voor een memorabele camperreis. Een bezoek aan de Grand Canyon is een avontuurlijk uitstapje, en een van de hoogtepunten tijdens je rondreis door Amerika. Deze massale kloof is ruim 4000 kilometer lang en 15 tot 30 kilometer breed, geen ontkomen aan dus. Absoluut een bezoek waard is Yosemite National Park, de wilde rivieren, mammoetbomen en alpenweiden zijn een indrukwekkend gezicht. Parkeer de camper in het park en boek een tour om bij een rivier de wilde beren te spotten, of maak onder begeleiding, een hike en kom alles te weten over de vulkaan die zich onder het park bevindt.

Tip: spreekt een camperreis door Noord-Amerika je aan? Wees er dan snel bij, want volgens onze specialisten is er binnenkort geen camper meer te verkrijgen!

Amerika, divers, groots en geweldig. Een camperreis door Amerika wordt door velen bestempeld als “trip of a lifetime”. Heb je al plannen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wees er snel bij, want de vroegboekkortingen (die hoog kunnen oplopen) verlopen eind oktober.
Klik hier voor meer informatie!

Carmel-by-the-Sea (ook wel Carmel genoemd) is misschien wel één van de meest aparte kustdorpjes in de VS. Dit rustige, kleine kustdorpje is geen “party destination” zoals Santa Cruz, Santa Barbara of Laguna Beach maar een bijzondere plek waar romantici zich kunnen terugtrekken. Dit bijna Europese dorpje lijkt niet veel bijzonders te bieden, maar toch staat het in de top 10 “must see destinations” van Amerika. Waarom? Dat ontdekt u nu.

Bedenk dat u in de auto zit, net ontvlucht uit een grote Amerikaanse kuststad waar drukte en chaos de dag regisseren. Op zoek naar rust en tijd voor uzelf rijdt u langs de serene kustlijn op de pacific coast highway 1.

Eindelijk tijd om eens goed de omgeving in u op te nemen. Terwijl u de historische Bixby Bridge oversteekt kijkt u uit over een magisch blauwe oceaan. Hier moet u wel even stoppen.

U rijdt verder naar het noorden en merkt op: het landschap verandert langzaam van mozaïek achtige, beige duinen naar groene, wilde bossen die vergezeld worden door pittoreske kust huisjes. Terwijl Amerikaanse cafés en Truck Stops u passeren merkt u dat u weer dichterbij de bewoonde wereld komt.

De snelweg gaat wat meer landinwaarts en u rijdt het schattige dorpje Carmel binnen. Aan de kust en in het dorp vindt u luxueuze hotels zoals het Carmel Mission Inn. Neemt u tijdens uw reis huisdieren mee? Dan is dat voor het Carmel Mission Inn geen enkel probleem, huisdieren zijn namelijk toegestaan! Zelfs in bepaalde restaurants in Carmel kunt u uw viervoetige vriend meenemen.

Op ontdekkingsreis door dit bijzondere dorpje valt u verschillende dingen op, geen enkel huis heeft huisnummers of een brievenbus en de architectuur heeft een Europees tintje. Dit is allemaal te danken aan de bewoners van Carmel. De bevolking zag er flink op tegen dat hun dorpje “ge-urbaniseert” zou worden en stemden massaal tegen postadressen, parkeermeters en straatlampen. Als u in Carmel bij iemand op bezoek gaat, is de kans groot dat u te horen krijgt: “Torres street, vijfde huis van het linker rijtje, die met de kastanjeboom in de voortuin. Als je bij het blauwe huis bent, moet je terug!” Bijzonder toch?

http://talesfromcarmel.com/2011/08/18/morgan-court-one-of-carmels-hidden-courtyards/

Naarmate de dag vordert bent u wel in voor een hapje eten, dit kan bij de diverse lokale restaurants verspreid door heel het dorp. Nergens in het centrum van Carmel is een fastfood restaurant te vinden, McDonalds, Burger King of Starbucks mogen hier dan ook geen restaurant openen. Ketens zijn ten strengste verboden in het centrum van dit aparte dorpje. Carmel werd door Condé Nast Traveler in 2014 aangeschreven als nummer #7 beste restaurant stad in Amerika. Dit komt mede omdat er geen ketens zijn, dus kunnen de lokale restaurants en cafés zich volledig storten op het aanbieden van de beste producten en lokale lekkernijen.

Dit dorpje, wat rechtstreeks uit een sprookje zou kunnen komen, lijkt meer op een mix tussen een authentiek Zuid-Frans dorp en een plek uit een sprookjesboek van de Gebroeders Grimm. De architectuur is bijna niet te beschrijven. De ouderwetse manier van leven, die gevoed wordt door beoefenen van dans, muziek en kunst geeft dit beboste kust dorpje een unieke sfeer.

Neem een culture tour door het sprookjesachtige centrum en stop hier en daar voor een spontane wijnproeverij. Geniet van een schilderachtige kustlijn die romantici een bijna oneindige zonsondergang meegeeft.

Wat een nietszeggend kustdorpje zou moeten zijn, is in feite een culturele broeikas met een diepgaande geschiedenis. Een echte aanrader tijdens uw rondreis Zuidwest-Amerika.

Heeft u behoefte aan een uitdaging tijdens uw rondreis Amerika en bent u gek op evenementen? Dan is dit wat u zoekt! De meest krankzinnige outfits, excentrieke mensen, waanzinnige kunst en bizarre belevenissen. Dit vindt u op een heel bijzonder festival zonder programmering; Burning Man Festival in Nevada.

Geen programmering? Nee op Burning Man Festival is er geen programmering. En dit is niet het enige, ook verkoop en reclame zijn hier niet terug te vinden. Want eten en drinken neemt u zelf mee, ruilt u of krijgt u van uw nieuwe vrienden. Het klinkt allemaal iets wat vreemd maar het doel van dit festival is dan ook een week lang deze wereld beleven zoals u het wilt.

Omdat het festival plaats vindt midden in de woestijn heb je een camper of auto nodig om hier te komen. Een camper huren is geen verkeerd idee, op deze manier beschikt u ‘s nachts ook nog over een warme slaapplek.

Tijdens het festival kunt u zich aansluiten bij een kamp. Op deze manier maakt u niet alleen nieuwe vrienden maar heeft u ook nog eens kans op een douche. Na een douche kunt u uw fiets pakken en gaat u ervaren wat er allemaal gebeurd op het terrein. Fiets naar de Playa voor knallende feesten, naar de verzamelplaats center camp of naar het middelpunt van het terrein: The Burning Man. U fiets langs de meeste bijzondere kunstwerken gemaakt door kunstenaars over de hele wereld, en ’s avonds veranderen de kunstwerken in een visueel licht spektakel!

Het festival vindt plaats van de laatste maandag van augustus tot de eerste maandag van september. Vergeet niet uw excentrieke outfit aan te doen en uw eigen beker mee te nemen! Want mochten uw nieuwe vrienden u een drankje aanbieden, dan wordt dit natuurlijk wel in eigen beker geschonken.

Bron afbeelding: Kyle Harmon

Kan een reis een romantischer imago hebben dan de legendarische Route 66 van Chicago naar Los Angeles? Route 66 reist door acht staten en tientallen landschappen. De weg die vanaf 1926 Chicago met Santa Monica verbond staat hoog op het lijstje van elke echte wereldreiziger. Met de Route 66 reis bij Tenzing Travel reist u in 14 dagen over de Route 66.

De route begint bij Chicago, de ‘Windy City’. Maak kennis met deze uitermate verrassende stad, de hoofdstad van de Midwest, en bezoek zeker Willis Tower. Daarna gaat de reis zuidwaarts over de route 66. U doorkruist heuvelachtig boerenland, het territorium van koeiendrijvers, het land van Cheyennes en Arapaho’s en de Texas Panhandle op weg naar Amarillo. Het Petrified Forest en natuurlijk de indrukwekkende Grand Canyon en de ‘glitter and glamour’ van Las Vegas zijn hoogtepunten tijdens het laatste deel van de reis, voordat u in Los Angeles aankomt.

Las Vegas is vooral bekend vanwege de extravagante casino’s en thema-hotels. De bekendste bevinden zich aan de Strip, een 4 mijl (6,4 km) lang stuk van de Las Vegas Boulevard.De Las Vegas Strip is dé hotspot van Las Vegas, met veel bekende thema-hotels en casino’s. De Strip wordt steeds maar verder de woestijn in gebouwd, er wordt steeds groter gebouwd, oude casino’s worden gesloopt en vervangen door grotere casino’s. Van de tien grootste hotels ter wereld zijn er acht aan de Strip gevestigd. Wij hebben voor u 5 toppers van thema hotels op een rijtje gezet voor tijdens uw rondreis Amerika.

 • Paris Las Vegas
  In dit sfeervolle hotel is het thema Parijs tot in perfectie doorgevoerd, inclusief de Arc de Triomphe en een Parijs’ café met terras aan The Strip. Meest in het oog springend is natuurlijk de replica van de Eiffeltoren, een kleinere versie dan het origineel maar desondanks één van de hoogste bouwwerken in de stad!
 • Luxor
  Het Luxor Hotel is een zwarte piramide, verwijzend naar de piramides van Gizeh bij Caïro, met daarvoor een enorme sfynx. Het hotel bevindt zich aan het einde van The Strip, ligt tussen de hotels Mandalay Bay en Excalibur in. Binnen in het hotel zult u prachtige beelden aantreffen, allemaal in het thema van Egypte.
 • Excalibur
  Het Excalibur is gebouwd als een sprookjeskasteel in de stijl van de middeleeuwen, inclusief een slotgracht en fraai gestileerde torentjes.Het Excalibur bevindt zich direct aan The Strip, tussen het Luxor Hotel en het Hotel New York New York, met welke het is verbonden middels een monorail, respectievelijk een loopbrug. De ruime kamers zijn romantisch ingericht met veel hout en voorzien van onder meer een kluisje en een badkamer met bad en/of douche.
 • The Venetian
  Dit luxe, klassieke resort is volledig in de stijl van Venetië gebouwd. Proef hier de sfeer van Venetië en maak een tochtje over het Canal Grande in één van de gondels, compleet met muziek en zang. Binnen in het grote complex zijn vele luxe en trendy winkels gevestigd, ook hier langs enkele ‘Canals’.
 • Caesars Palace
  Vanaf het moment dat u aankomt bij Ceasars Palace wordt u overvallen door de grandeur en de uitstraling van dit deluxe hotel. Er is veel aandacht besteed aan detail en decor. Vele beelden, veel luxe en zelfs een replica van het Colosseum laten het oude Rome herleven.

Samen met zijn vrouw Renate Verbaan en de kinderen reisde Winston Gerschtanowitz met Tenzing Travel drie weken lang door Amerika, waarvan een deel met een Camper. Zij vertellen u graag over hun belevenissen tijdens hun rondreis Amerika. Het eerste deel van hun reis leest u hier.

Yosemite National Park
Na een paar dagen Lake Tahoe rijden wij door naar Yosemite park. De grote trekpleister van Californië en dat is zomers zeker te merken. Veel Amerikanen vieren hier zelf ook vakantie en wil je echt per sé in het park slapen, dan moet je tijdig een plekje reserveren. Wij hebben buiten het park geslapen op het Mono Vista RV Park, een prettige camping met goede voorzieningen en net wat minder druk.

‘s Ochtends zijn we vroeg, na een lekker koffietje gehaald te hebben bij Latte da Coffee Cafe, naar Yosemite gereden. Ook al is het druk in de zomer, dit natuurpark is zeker de moeite waard. En de drukte is vooral aan het begin van het park waar de routes beginnen. Als je hier voorbij bent is het heerlijk rustig. Overweldigende natuur en prachtige routes met de auto en te voet. Binnen een half uur stonden wij met onze blote voeten in een bergbeekje en dat was zeker een ‘happy moment’ met z’n vieren. Ook mooi en zeer indrukwekkend zijn de grote Sequoia bomen. De kinderen hebben het er nu nog over hoe groot die waren en zolang je er niet zelf onder hebt gestaan, heb je geen idee hoe groot ze nou eigenlijk zijn.

Los Angeles
Wij hebben onze reis in drie stukken opgedeeld en na Yosemite zit het camper gedeelte er bijna op. Langzaam aan gaan we weer richting San Francisco om de camper in te leveren en onze huurauto op te halen voor de rit over Highway 1 naar Los Angeles. Tip: Veel mensen maken deze trip andersom, van Los Angeles naar San Francisco, maar als je het doet zoals wij, rijd je altijd aan de goede kant van de weg voor het mooiste uitzicht.

Onze eerste stop was Santa Cruz. Prima, maar wat ons betreft erg druk en toeristisch. Wij hebben er een O’Neill shirt gescoord (want dat komt hier vandaan) en zijn snel doorgereden naar Carmel.

Onderweg is het zeker de moeite waard om een kleine omweg te maken over de 17 mile drive, een lusvormige weg door Pebble Beach en Pacific Grove op het Monterey schiereiland. Je betaalt 10 dollar om er te mogen rijden, want het is namelijk een hele exclusieve woonwijk, maar de uitzichten over de Pacific zijn prachtig. Ondertussen kun je gluren naar alle kapitale villas die hier op dit exclusieve stukje land staan.

Aangekomen in Carmel by the Sea, wandelen we door dit schattige dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Aan het einde van de dag rijden wij richting ons hotel in Carmel Valley. Een heerlijke ranch met volop plezier voor de kinderen en ontspanning voor ons.

Na een paar heerlijke dagen rijden we verder naar Santa Barbara. Het is een mooie rit van vier uur langs de kust. Omdat je niet op de snellere Freeway rijdt is het handig om je trip ruim te plannen met stops want er is genoeg te zien en te fotograferen, zoals de kolonie zeeolifanten die hier leeft.

Santa Barbara is een chique stad op ongeveer 2 uur rijden van L.A. waar o.a. ook Oprah Winfrey een huis heeft. Prima vertoeven dus! De lekkerste sushi die we ooit gegeten heb was in Santa Barbara bij Arigato Sushi op State Street.

Tot weerziens Californië!

De laatste rit brengt ons naar onze eindbestemming Los Angeles en dan aan de kust in Santa Monica. Hier verblijven we nog 5 dagen voor we weer terug vliegen naar Nederland. Heerlijk spelen in het zwembad en luieren. We huren fietsen en cruisen de boulevard over en zien brede jongens trainen in de buiten gym’s.

De beroemde Santa Monica Pier kermis mag natuurlijk ook niet overgeslagen worden door de kinderen. Na 6 ritjes en een suikerspin zijn de jongens in ieder geval dolenthousiast over Santa Monica.

We sluiten onze laatste dag af bij zonsondergang met de kinderen en een drankje op het strand, terugblikkend op een mooie reis. Indrukwekkende natuur, wilde dieren, de slappe lach tijdens het ontkoppelen van het chemisch toilet in de camper, marshmallows roosteren, strand, zon en lol: we hebben het allemaal gehad.

‘California dreamin’ neuriënd gaan we weer richting huis, we kunnen deze reis van onze ‘bucketlist’ af strepen, maar het was zeker niet de laatste keer dat wij hier waren.