Rubriek

Busreizen

Rubriek

Geen zorgen over parkeren, entreegelden, restaurant- en hotelkeuzes en te rijden routes. Dat klinkt als muziek in de oren, niet waar? Een volledig georganiseerde winterexcursie boekt u bij de Jong Intra Vakanties. Wij regelen alles voor u, zodat u alleen maar hoeft te genieten.

Wij brengen u graag naar de mooiste plekjes, zodat u gezellige uitstapjes kunt maken in de omgeving. Of maak een mooie winterwandeling en ontdek een indrukwekkende stad. Tijdens onze winterexcursies kan het allemaal! En dat natuurlijk onder goed gezelschap. Wij hebben een aantal mooie reizen voor u samengesteld. Wat dacht u van het vlakbij gelegen Duitsland? De Duitse berggebieden zijn een waar winterwonderland. Maar ook de uitstekende keuken zal bijdragen aan uw vakantieplezier. Pittoreske dorpjes vindt u in Oostenrijk. Of ontdek Zwitserland vanuit de Glacier Express en de Bernina Express. Twee van ’s werelds beroemdste treinreizen.

Waar u ook naartoe gaat, onze excursiereizen worden altijd uitgevoerd met de uiterst comfortabele Comfort Class touringcar of de Luxury Class touringcar. Allebei touringcars waar u geniet van een onbezorgde reis. U bewondert het uitzicht onderweg, leest een boek of sluit even uw ogen, terwijl onze deskundige chauffeur u naar uw bestemming brengt. Onze chauffeurs fungeren ook als gastheer of gastvrouw.

Kijk voor alle excursiereizen per bus op onze website of vraag naar onze gratis brochure bij uw ANVR reisbureau.

Hebt u er al vaak van gedroomd om er eens gewoon op uit te trekken? U kent dat wel: in een bus of camper, spulletjes pakken en wegwezen. Lekker toeren, blijven staan waar u maar wilt, genieten van prachtige uitzichten, heerlijke stranden of mooie bosgebieden. Zonder regels, gedoe, vervelende buren of familieleden. Niemand die tegen u zeurt of klaagt. Naar een heerlijk warm land of juist lekker naar het noorden, de kou in. Genieten van wat het leven te bieden heeft. Dat kan, wanneer u op vakantie gaat in een buscamper!

1.      Inpakken

In een camper is meestal meer dan genoeg ruimte om alles netjes weg te bergen. Omdat de camper als het goed is efficiënt is ingericht, kunt u de spullen keurig opbergen zodat de camper er gewoon uitziet als een gezellig huisje.

2. Vertrek

Het vertrekken is gewoon een kwestie van instappen en wegwezen. Het is niet nodig allerlei dingen van tevoren te boeken en te regelen (hoewel dit natuurlijk wel kan). Veel mensen houden ervan om gewoon te gaan rijden en als ze het beu zijn een mooie stopplaats te zoeken.

3. Verblijf

Natuurlijk kunt u met de camper terecht op een camping. Echter, het grote voordeel van een camper is dat u alles wat nodig is bij u hebt. U kunt dus ook gewoon langs de weg stoppen, op een parkeerterrein of op een mooi weideveld.

4. Flexibiliteit

Een ander voordeel van een camper is dat u volledig flexibel bent. Leest u in het weerbericht dat het in Italië de hele week gaat regenen? Dan rijdt u gewoon de andere kant op! Omdat u de vakantie niet weken van tevoren al moet boeken, kunt u last minute beslissen wat u gaat doen.

5. Rijden

Veel mensen zien er tegenop om zo’n grote auto te rijden. Een grote camper is ook wel wat lastiger te besturen dan een auto, maar een kleinere camper of buscamper is dat niet. Een groot voordeel is de hoge zitplaats, waardoor u overzicht hebt over de hele weg.

6. Snelheid

Met een kleine camper of buscamper mag u even hard rijden als met een personenauto. Dat komt goed uit, want als u langere ritten gaat maken is het vreselijk irritant om niet harder dan 80 km per uur te mogen.

7. Stabiliteit

Een camper is veel stabieler dan een caravan. Daarom blijven spullen veel beter op hun plek liggen en is het ook comfortabel om achterin te zitten. Ook qua rijgedrag is een camper erg stabiel, ook als het hard waait.

8. Comfort onderweg

Achterin de camper of camperbus zijn zitplaatsen. In een caravan mag niemand zitten tijdens het rijden, dus is er vaak maar weinig ruimte omdat iedereen in de auto moet. In een camper is een vast aantal zitplaatsen met gordel, waar onderweg zitten ook is toegestaan.

9. Comfort op de stopplaats

Ongeacht waar u stopt: op een camping of ergens anders, u hebt uw comfort bij u. Een goed werkende wc, een douche, genoeg slaapruimte, een keuken met kookstel en zowel 12V als 220V stroomvoorziening. Alle luxe die nodig is!

10. Bestemming

Vrijheid, blijheid. Dat geldt zeker tijdens vakanties! Een van de meest genoemde voordelen van een camper is dat u zelf kunt bepalen waar u heen gaat. U kunt een veel groter gebied doorreizen dan u normaal gesproken doet met een caravan of tent.

11. Isolatie

Buscampers zijn tegenwoordig vaak vrij goed geïsoleerd en daarom goed geschikt om in koudere gebieden te gaan reizen. Een reis is dus niet alleen comfortabel tijdens de zomermaanden, maar ook in de winter.

12. Fietsen

Een  grote camper is niet ideaal om even snel boodschappen te doen, een buscamper is wat compacter en daardoor handzamer. Ook kan er een fietsendrager op de camper worden gezet, waardoor u alsnog mobiel bent. Of het nu gaat om boodschapjes, lekker shoppen of toeren in de natuur: het is altijd handig om fietsen mee te nemen op vakantie.

13. Goedkoop

Een camper is niet heel erg goedkoop. Het aanschaffen kost natuurlijk geld, maar ook de wegenbelasting tikt aardig aan. Ook rijdt een camper niet erg zuinig (vaak ongeveer 1:9 tot 1:12). Daar staat tegenover dat u gemiddeld minder kilometers rijdt om hetzelfde te zien én dat u geen geld kwijt hoeft te zijn aan dure hotels en campings. Dat maakt het reizen met een camper relatief goedkoop.

Er zijn dus heel veel voordelen van het gebruiken van een camper of buscamper als u op vakantie wilt. U kunt natuurlijk een camper kopen, maar veel mensen vinden het handiger om er eerst een te huren om te zien hoe het bevalt. Bij Buscamper Nederland kunt u een camper huren of kopen. Hier vind u het grootste aanbod van buscampers en campers in heel Nederland. Het is erg praktisch om verschillende modellen uit te proberen voordat u een camper koopt: zo kent u de voor- en nadelen van elk model en weet u precies welke camper u het liefste hebt.

Maak nu kans op een geweldige busreis ter waarde van €658,- naar Altenahr! Het Ahrdal is een van de mooiste zijdalen van de Rijn. Altenahr is gelegen aan de rivier de Ahr. Deze rivier heeft zich diep ingesneden door een leisteenplateau, waardoor zeer steile hellingen zijn ontstaan. Deze hellingen zijn ideaal voor het verbouwen van verschillende druivenstokken. Hiervan wordt heerlijke wijn gemaakt. De dorpen in de streek leven dan ook voornamelijk van de wijnbouw.

De reis naar Altenahr staat bekend als echte topper!

Wat kunt u verwachten?

  • Reis per Comfort Class bus, onder leiding van Oad chauffeur/ reisleider
  • Verblijf in een 2-persoonskamer met douche en toilet
  • VOLPENSION (ontbijt, lunch en diner) vanaf lunch 1e dag tot en met afscheidsdiner laatste dag
  • Servicelijnen via Zeddam
  • Gegarandeerd servicelijnenschema

Kijk op www.wineenbusreis.nl, laat uw gegevens achter en maak kans op deze busreis ter waarde van €658,-

Het nieuwe Oad Busbedrijf is sinds vandaag deelnemer van het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Dit betekent voor klanten dat de vooruit betaalde reissom voor een vakantie is gewaarborgd.

Frans Schuitemaker, directeur Oad Bus.: “Toegelaten worden als deelnemer van het SGR is erg belangrijk voor Oad. Onze klanten kunnen hiermee onbezorgd hun reizen bij ons boeken.“

Oad biedt naast meerdaagse busreizen in de zomer en winter ook dagtochten, riviercruises, pendels naar wintersportbestemmingen (Oad skibus) en reizen naar Disneyland® Paris aan.

Sinds het faillissement van Oad Reizen, het moederbedrijf van het recent doorgestarte busbedrijf, is hard gewerkt aan het herstellen van de diverse relaties. Met een overgrote meerderheid van de partners is de samenwerking inmiddels hervat. Daarnaast hebben vrijwel alle reisagenten aangegeven de producten van Oad Bus weer graag te willen verkopen, zodra SGR deelname is geregeld.

Oad brengt 3 gidsen uit. Op 20 december verschijnt de gids voor busreizen met veel nieuwe reizen. Hiernaast komt ook de gids Disneyland® Paris en Riviercruises op die dag uit. De gidsen zijn te bestellen via www.oad.nl/brochure of per telefoon via 0547-284488. Vanaf 27 december zijn ze tevens op te halen bij het reisbureau.

Ook werd bekend gemaakt dat Oad door Dekra is gecertificeerd en daarmee voldoet aan de normen van het Keurmerk zoals die zijn vastgelegd door de Stichting Keurmerk Touringcar Bedrijven (SKTB). Dit keurmerk is ingesteld om de kwaliteit en veiligheid van busreizen te waarborgen.