Menu
Gezondheid

Prostaat problemen

problemenprostaat

Zoals u waarschijnlijk al weet is het algemeen bekend dat de man vanaf de leeftijd 50 prostaat problemen kan krijgen. Het plassen gaat moeilijker en de straal wordt minder krachtig. Misschien niet het leukste onderwerp om over te hebben, maar wel zeer belangrijk aangezien dit een veelvoorkomend probleem is bij de senioren man. Wat zijn daarnaast anderen symptomen? En ook niet geheel onbelangrijk, hoe voorkom je de kans op prostaat problemen?

Wat zeggen de cijfers?
In Nederland werd in 2013 bij 11.000 mannen voor het eerst prostaatkanker ontdekt. 80% van de nieuwe gevallen zijn mannen boven de 65 jaar. Mannen tussen de 75 en 79 hebben 40% kans op prostaatkanker. Boven een leeftijd van 80 jaar is de kans zelfs 50%. Om de kans te verkleinen wordt er aangeraden dat mannen tussen de 50 en 65 jaar zich jaarlijks laten onderzoeken.

Symptomen
De meest voorkomende symptomen zijn dat het langer duurt voordat het plassen op gang wil komen, terwijl er aandrang is. Hierdoor gaat het plassen moeilijker en de straal wordt minder krachtig. Het kan ook zo zijn dat u ’s nachts vaker naar het toilet gaat, last heeft met het ophouden van de plas en tijdens en na het plassen een brandend gevoel ervaart. Naarmate de prostaat groter wordt, is het gevolg dat de urinebuis dichtgedrukt wordt door de prostaat. In een later stadium kan er soms bloed in urine of sperma zitten.

Voorkomen is beter dan genezen
Het is dus van groot belang om uw prostaat in goede conditie te houden. Ik heb daarom een paar hulpvolle tips voor u.

  1. Er is gebleken uit onderzoek dat rode wijn goed is voor de prostaat. Mannen die iedere dag maximaal 1 glas RODE wijn drinken, hebben ongeveer 40% minder kans op prostaatkanker.
  2. Buitenlucht doet u goed! Als u buiten bent wordt er door je lichaam vitamine D aangemaakt, waardoor de vitamine u beschermt tegen een prostaatvergroting.
  3. Ongeveer 30% van de man die regelmatig bewegen, hebben minder kans op problemen met de prostaat. Zoveel mogelijk bewegen dus!
  4. Vette vis, eieren, noten en zilvervliesrijst bevatten allemaal een stof dat Selenium heet. Nooit van gehoord misschien? In Europa komt deze stof ook weinig meer voor. Uit verschillende, onafhankelijke en wetenschappelijke studies blijkt dat Selenium u bescherming biedt tegen prostaatkanker.

Hoe eerder u actie onderneemt om uw prostaat in conditie te houden, des te beter!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply