Menu
Coronavirus

Nog meer proefevenementen?

proefevenementen

Wellicht heeft u er al wat van gehoord maar er staan weer een aantal evenementen op de planning. Ze willen namelijk testen of evenementen weer mogelijk zijn en hoe dit op een goede manier zou kunnen. Welke dingen staan er gepland en wat zijn we te weten gekomen over de eerste proefevenementen?

Eerste zakelijke congres van 2021

Op 15 februari was het eerst proefevenement in het Beatrix Theater met ongeveer 500 bezoekers. Iedereen werdt vooraf en achteraf van dit evenement getest om zo te zien of er mensen besmet zouden worden of wat de risico’s zijn. Met dit evenement is er achteraf een medewerker positief getest die niemand anders besmet heeft tijdens dit evenement. Twee dagen voor aanvang van het congres werdt iedereen getest en waren er zes mensen positief getest. Zij mochten niet meer komen naar dit congres, de medewerker die besmet is heeft dit waarschijnlijk vlak daarvoor opgelopen.

Meer proefevenementen

Het blijft natuurlijk niet bij een proefevenement zo hebben ze er al meer staan om te testen wat het beste werkt. Zo wordt bij elke evenement de groep verdeeld in verschillende bubbels. Deze bubbels mogen niet met elkaar in aanraking komen en elke groep moet zicht ook aan andere regels houden. Zo mag een groep dichter bij elkaar komen met het dragen van een mondkapje terwijl de ander geen mondkapje op hoeft en meer afstand moet houden. Daarbij worden er ook sensor gedragen om te checken wie bij elkaar in de buurt geweest is. Bij een voorstelling zal er minder contact met andere zijn als bij een dance festival.

Deze evenementen staan nog op de planning:

  • 6 maart: dance event in Ziggo Dome 1300 bezoekers
  • 7 maart: concert in Ziggo Dome 1300 bezoekers
  • 13 maart: dancefestival 1500 bezoekers
  • 14 maart: popfestival 1500 bezoekers