Menu
Wonen

Overstappen naar een energie aanbieding is tegenwoordig een eitje

Al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan is er een grote kans dat u elke maand te veel betaalt voor energie. Iemand die overstapt van energieleverancier bespaard minimaal € 200,- ten opzichte van het goedkoopste verleng-tarief! Wanneer aan het eind van het contract niet wordt overgestapt, wordt het contract namelijk automatisch verlengt tegen hogere tarieven. Bovendien is tegenwoordig heel makkelijk om over te stappen van energieleverancier. Het overstappen van energieleverancier lijkt misschien eng of spannend is, maar dat is het tegenwoordig helemaal niet meer.

Het vergelijken van de energie aanbiedingen

De eerste stap om geld te besparen is het vergelijken van energie aanbiedingen. Op de website van energie aanbiedingen staan de laatste acties van alle energieleveranciers. De energieleveranciers leveren hun beste aanbiedingen namelijk aan. Vervolgens zijn alle voorwaarden en regels uitgezocht zodat het heel makkelijk is een aanbieding kunt kiezen!

“Het meest voordelige is om een aanbieding te kiezen met een korte looptijd van één jaar, met een hoge korting of cashback.”

Via de knoppen van de aanbieding gaat u direct door naar de website van de leverancier. Alles wat er dan nog gedaan hoeft te worden is een formulier met de gegevens van uw woning in te vullen. Elke energieleverancier heeft namelijk doet namelijk aan een zogenaamde ‘overstapservice’. Deze overstapservice houdt in dat ze automatisch het oude contract opzeggen, en het nieuwe contract op het juiste moment in laten gaan.

Op dit moment denken veel mensen: “Maar straks zit ik zonder gas en stroom of gaat de overstap niet goed?”. Geen zorgen! Er kan tegenwoordig niets fout gaan. Bij het overstappen zal het nooit voorkomen dat de woning zonder gas en stroom komt te zitten. Overstappen van energieleverancier is eigenlijk alleen maar een administratieve afhandeling. Op de dag dat het nieuwe contract ingaat, wordt enkel in het contractregister een wijziging doorgevoerd: dat is de gehele overstap.

De overstap van energieleverancier maken
Controleer de energierekening maar eens: de afgelopen 5 jaar is hij iedere keer weer duurder geworden! Zolang je niet overstapt zal dit zo blijven. Alleen bij een overstap worden de goedkoopste energietarieven en kortingen aangeboden. Gelukkig kost het slechts 5 minuten tijd. Wanneer de mooie energie aanbieding gevonden is, hoeft er namelijk alleen maar een kort formulier ingevuld te worden op de website van de energieleverancier. Nadat de gegevens zijn ingevuld, stuurt de energieleverancier een mail of brief met een overzicht van de ingevulde gegevens en het energiecontract. Hier staat heel duidelijk hoeveel het maandelijkse bedrag zal zijn in de nieuwe situatie. En dat scheelt waarschijnlijk een hoop met wat er nu elke maand betaald moet worden!

Valt het bedrag toch wat tegen? Geen zorgen, er is altijd sprake van 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen is het altijd kosteloos om alles terug te draaien. Na de 14 dagen wordt alles geregeld door de nieuwe leverancier. Deze neemt contact op met de huidige leverancier en zegt u contract daar netjes op. De meterstanden die normaal doorgegeven worden aan de oude leverancier, zullen voortaan opgevraagd worden door de nieuwe leverancier. Na de overstap zal de nieuwe energieleverancier dit vanzelf laten weten. Is dit het, denkt u? Ja zeker! Dat is het enige.

Overstappen van energieleverancier is dus echt een eitje! Met een energie aanbieding kan iedereen honderden euro’s besparen. Het is echt zonde om het niet te doen. Klaar om te besparen? Klik op de link hieronder om te beginnen!

Energie Aanbiedingen