Menu
Gezondheid

Ouderenfonds komt met elektronische butler

Het Ouderenfonds heeft aangekondigd dat ze een elektronische butler genaamd Alfred gaan ontwikkelen. Deze butler dient de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten.

Gezond en sociaal

Alfred(Personal Interactive Assostant for Independent Living and Active Aging) zal worden ontwikkeld om aan de behoefte van ouderen te voldoen. Deze robot zal de gezondheid in de gaten houden en de ouderen fit houden door spelletjes met ze te doen. Deze spelletjes zullen dienen om de persoon lichamelijk fit te houden. Ook zullen er spelletjes zijn die het brein van de ouderen zullen prikkelen en dit in een betere conditie zullen houden.

De elektronische butler zal ook worden gekoppeld aan de evenementen van het Ouderenfonds. Wanneer er een evenement aankomt zal Alfred de mensen aansporen om deel te nemen aan deze evenementen. Zo moet er worden bijgedragen aan het doorbreken van het isolement en de eenzaamheid waar veel ouderen mee te maken hebben.

Ontwikkeling en besturing

Het Ouderenfonds geeft aan de komende maanden te kijken naar wat de behoefte zijn van de doelgroep. Via verschillende focusgroepen zullen deze behoeftes worden vastgesteld. De ontwikkeling van de technologie zal in maart van start gaan. Er moet onder andere worden gewerkt aan spraaktechnologie en ook zullen er sensors verwerkt worden in textiel. Alfred zal bestuurd worden via de tablet of telefoon.

Aan de ontwikkeling werken elf partners uit vijf Europese landen. Het project moet over ongeveer drie jaar klaar zijn. Het project krijgt ook subsidie van de Europese Commissie.

Bron: Ouderenfonds

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply