Menu
Spellen

Online spelletjes voor senioren

Door het internet kunt u tegenwoordig altijd en overal een spelletje spelen. Dit maakt het spelen een stuk laagdrempeliger. Er is hierdoor echter wel een gigantisch aanbod. Waar te beginnen? Inspiratie nodig? We zetten een aantal spelletjes voor u op een rij die toegespitst zijn op senioren.

 

Hersenspellen

 

Onder andere op Cognifit vindt u verschillende hersenspellen die u kunnen helpen om uw geheugen te trainen. U kunt zelf kiezen waar u de focus op legt. Zo kunt u voor een spelletje kiezen waarmee u specifiek uw kortetermijngeheugen, uw werkgeheugen of uw non-verbaal geheugen traint. Slechts 10 minuten per dag zou al helpen om uw brein in vorm te houden. Er zijn genoeg spelletjes te vinden, dus u kunt altijd afwisselen als een spel u gaat vervelen. De spellen zijn niet alleen een wapen in de strijd tegen dementie, ze zijn vaak ook nog leuk om te spelen. 

 

 

Bingo

 

Bingo is misschien niet speciaal voor senioren, maar het is wel een zeer geliefd spel onder deze doelgroep. U kunt de ouderwetse bingozaal nu verruilen voor de computer, want het spel is eenvoudig online te spelen. Dit doet u op een platform als Bingocams. U speelt hier innovatieve bingospelletjes live tegen andere spelers, die u via een webcam kunt zien en spreken. U kunt tegen vreemden spelen, maar ook tegen uw vrienden, kennissen of familieleden. Dat is meteen een mooie manier om met hen in contact te blijven.

Bron: Pixabay.com

Bridge

Nog een spel dat door alle leeftijden wordt gespeeld, maar vooral onder senioren mateloos populair is: bridge. Dit kunt u online onder andere doen bij Stepbridge.nl, de officiële internetbridgeclub van de Nederlandse Bridge Bond (NBB). Bridge spelen is goed voor het brein. Het vergt namelijk concentratie, geheugen en logisch denken. Daarnaast vereist het een goede samenwerking, wat het meteen een goed gezelschapsspel maakt.

Bewegingsspelletjes

Het is altijd belangrijk om goed te blijven bewegen. Ook daarvoor kunt u het internet gebruiken. Videoplatform https://www.youtube.com/ barst bijvoorbeeld van de filmpjes met bewegingsoefeningen voor senioren. U hoeft slechts ‘bewegen voor ouderen’ of iets soortgelijks in te typen en u vindt een goudmijn aan handige video’s. Het advies luidt om vijf keer per week te bewegen.

Kruiswoordraadsels

Kruiswoordraadsels kunnen volgens AD.nl als medicatie tegen dementie werken. Er zijn online tal van platforms te vinden waar u zich kunt wagen aan kruiswoordraadsels, puzzels of sudoku’s. Sommige websites zorgen er zelfs voor dat er elke dag een vers exemplaar te vinden is. U traint er niet alleen uw brein mee; het werkt ook gewoon ontspannend.

Bijna alle spelen tegenwoordig ook online

Dit is nog maar een greep uit het huidige aanbod van online spelletjes. Als er een spelletje is dat u graag speelt, is de kans groot dat deze ook online te spelen is. Zo kunt u bijvoorbeeld veel klassieke gezelschapspelletjes ook online vinden. Fantasywereld.nl zette drie platforms op een rij waarop online bordspellen kunnen worden gespeeld.

Veel spelplezier!