Menu
Vrije Tijd

Nijlpaarden en krokodillen vanaf 29 april te zien in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen opent op dinsdag 29 april een compleet nieuw Afrikaans dierenverblijf met onder andere nijlpaarden en krokodillen. De bouw van dit verblijf en het transport van de nieuwkomers betreft de grootste investering voor het safaripark tot nu toe. Na een bouw van 5 maanden en een transport van 13.726 km kunnen de nieuwe Afrikaanse diersoorten aan de collectie van Safaripark Beekse Bergen toegevoegd worden. Een goede reden voor een housewarming party.

Acht dierentuinen verspreid over Italië, België, Duitsland, Ierland en Zuid-Frankrijk werken samen met het grootste Afrikaanse wildlife park van Nederland om verschillende diersoorten uit te wisselen. Het betreft het grootste transport dat Safaripark Beekse Bergen ooit heeft gepland. Daarnaast is de verhuizing van de nijlpaarden en de krokodillen complex. De nijlpaarden wegen ongeveer 2.000 kg en behoren tot één van de gevaarlijkste diersoorten van Afrika. De krokodillen wegen ongeveer 500 kg en hebben een lengte van ruim 4 meter.

Eén van de doelen is deelnemen aan het fokprogramma met de nijlpaarden. Het safaripark ontvangt daarom een fokgroep van 1 man en 3 vrouwen. De groep krokodillen bestaat ook uit 1 man en 3 vrouwen.

Uitbreiding Afrikaanse dierencollectie
Sjors van den Boogaart, parkmanager Beekse Bergen: “De nijlpaarden en krokodillen vormen een goede aanvulling op onze Afrikaanse dierencollectie”. Safaripark Beekse Bergen staat al bekend om het Afrikaanse thema met onder andere de Big Five. Net als in het wild lopen er tussen de nijlpaarden ook sitatoenga’s (moerasantilopen) en nijlantilopen. Deze dieren zijn vanaf het terras van restaurant Kongo te zien. De nijlpaarden kunnen zowel binnen als buiten verblijven. In het binnenverblijf zijn de krokodillen te bezoeken en mogelijk de nijlpaarden. Ook zullen er zeer actieve zangvogels rondvliegen, waaronder fluweelwevers en gespikkelde muisvogels.

Warm bezoek
De verblijven worden zo ingericht dat de dieren goed zichtbaar zijn voor het publiek, maar dat ze ook op een zo natuurlijk mogelijke manier kunnen leven. Krokodillen zijn koudbloedig en hebben een stabiele omgevingstemperatuur nodig. “Hierdoor is niet alleen het dierenverblijf verwarmd, maar ook de publieksruimte. De nijlpaarden en krokodillen krijgen dus een warm bezoek van de gasten”, licht Sjors toe. Op dinsdag 29 april wordt het verblijf feestelijk geopend.

Safaripark Beekse Bergen is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend.

Voor meer informatie kijk op www.safaripark.nl

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.