Menu
X

Negatieve gedachten?

Negatieve gedachten?

Negativiteit is verslavend, daardoor heeft iedereen er wel eens last van. Maar gelukkig zijn er een aantal tips die u er vanaf kunnen helpen.

Gedachtes zijn de oorzaak van gevoelens. Dus als u aan iets negatiefs denkt, wordt uw gevoel ook gelijk negatief. En als u aan iets vrolijks denkt voelt u zich ook gelijk vrolijk. Het is dus eigenlijk best makkelijk om uw gevoel te veranderen. Zet gewoon alle negatieve gedachten uit uw hoofd, en vervang ze door vrolijke gedachten!

Zelf weet ik ook wel dat het op sommige momenten makkelijker is om aan de negatieve dingen te denken. Als er iets naars gebeurd is dat ook eigenlijk de “standaardmodus”.

Veel mensen denken dat als u uw gedachten stuurt, u de realiteit uit uw ogen verliest. Dat positieve denken is een “droomwereld” leven. Maar in ieders ogen is de realiteit weer iets anders. Dus waarom zou u niet positief denken? Het maakt u gelukkiger, succesvoller, vrolijker en socialer. Ook al is het niet de oplossing voor al uw problemen, helpt het toch voor een heel groot deel.

En nu de tips hoe u de negativiteit kunt verhelpen:

Zodra u in een negatieve sleur terecht komt, denk gewoon aan iets anders, leid uzelf af. Of focus gewoon volledig op uw ademhaling.

Lach en ga verder. Als u namelijk (glim)lacht, ontstaat er een stof in uw hersenen die er gelijk voor zorgt dat u zich beter voelt.

Zoek naar de positieve kanten van gebeurtenissen die u normaal gesproken als negatief ervaart.

Probeer ook gelijk bij andere mensen de negatieve gedachtes te verhelpen. Help hen om de positieve kant te laten zien.

Zelfs als u problemen, heeft kunt u de dingen nog positief zien. Probeer op die momenten te beseffen dat negatief denken helemaal geen nut heeft.

Het is een nare gewoonte waar je niks aan hebt. Dus laat zo veel mogelijk positieve gedachtes toe!

No Comments

    Leave a Reply