Rubriek

Mode en Beauty

Rubriek

Heeft u sinds kort een andere haar kleur? Het kan na verloop van tijd zijn dat de mooie kleur een beetje gaat vervagen of dof wordt. Dat is natuurlijk zonde van de kleur want u wilt ook niet elke keer uw hele haar verven maar alleen uit uitgroei. Wat kunt u doen om deze mooie kleur mooi te houden?

Was uw haar zo min mogelijk

Voor sommige mensen kan dit erg lastig zijn omdat ze elke dag of geregeld onder de douche staan. Het is echter goed om een wasbeurt voor uw haren eens over te slaan. Uw hoofdhuid maakt van zich zelf veel stoffen aan dat uw haar mooi houdt. Wanneer u te vaak uw haar wast zult u deze stoffen kwijt raken en zal uw haar minder mooi worden. De hitte van het water kan uw haar ook erg beschadigen dat ook de kleur aan kan tasten. Het is dus goed om af en toe uw haar in een badmuts te doen als u graag wilt douchen of om eens een douche beurt over te slaan en zich te wassen met een washandje.

Vermijd gloor

Gaat u graag nog eens zwemmen of vindt u het fijn om baantjes te trekken? Zorg dat uw haar vast zit en zo min mogelijk in het water kan komen. Die bijvoorbeeld een knot in tijdens het zwemmen of draag een badmuts. Zo voorkomt u dat het gloor uw haar kan beschadigen.

Blijf uit de zon

Waarschijnlijk zult u er nu niet zo veel last van hebben maar wanneer de zon weer een stuk feller schijnt kan dit voor verkleuring zorgen. De haren in uw nek zullen wel mooi van kleur blijven maar de buitenste haren zullen een stuk lichter worden. Het is niet de bedoeling dat er een vreemd kleur verschil ontstaat door de zon.

Gebruik speciale shampoo

Heeft u uw haar net geverfd dat is het ook goed om andere shampoo aan te schaffen. Zo is er speciale shampoo voor geverfd haar wat zorgt voor een diepere kleur en zorgt voor extra verzorging. Geverfd haar heeft namelijk andere verzorging nodig als uw natuurlijke haar kleur. Zet dan ook de andere shampoo even weg en haal de speciale shampoo in huis.

Verzorgend haar masker

Eens in de zoveel tijd zal uw haar toe zijn aan een goed verzorgend haar masker. Het zorgt er voor dat uw haar goed gevoed is en gezond haar betekend ook een mooie kleur. Het masker hoeft vaak maar kort in te trekken vaak 10 minuten tot een half uurtje, uitspoelen en u bent klaar.

Nu het wat kouder weer is en zult u merken dat niet alleen uw gezicht wat meer verzorging nodig heeft als anders maar ook uw lippen. In de koude lucht droogt uw huid wat uit dus dagelijks een gezicht crème kan goed helpen. Voor uw lippen is er ook verzorging nodig deze huid is zelfs nog wat gevoeliger. Bij beschadigde lippen zult u merken dat praten of eten toch wat minder prettig is. Hoe kunt u dit oplossen?

Waardoor krijgt u droge lippen?

De kou buiten kan zorgen voor extra gevoelige en droge lippen. Vaak is het een combinatie met de kou buiten en de warmte binnen. Het verschil is gewoon te groot waardoor de lippen uit kunnen drogen. De huid van de lippen is erg dun en bevat geen talgklieren. De lippen kunnen zichzelf dan ook niet soepel en vet houden met uitdrogende lucht. Wat veel mensen dan doen is hun lippen likken en vochtig houden, dan kan op korte termijn een fijn gevoel geven maar dit werkt eigenlijk averechts. Door uw lippen te likken wordt de huid alleen maar droger en het zorgt er voor dat er juist meer vocht verdampt uit de lippen. Wanneer u dit vaak doet zal de huid rond uw lippen ook rood en schilferig worden en ziet het er een stuk minder mooi uit.

Drink voldoende water

Wat wel helpt is om genoeg water te drinken. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid gehydrateerd blijft en dus ook uw lippen. Waar u standaard al wat droge lippen heeft zult u merken dat wanneer u meer water drinkt uw lippen wat voller en vochtiger zijn. Wat dan ook helpt is om eens bij te houden wat u normaal altijd drinkt, houdt bij wat u op uw werk drinkt en thuis. Waarschijnlijk zult u dan merken dat dit veel te weinig is dus zorg dat u meer gaat drinken. Neem bijvoorbeeld een extra flesje water mee naar uw werk zo weet u precies hoeveel meer u gedronken heeft en wanneer u deze in de buurt zet zult u merken dat u deze toch vaker zult pakken.

Neem lippenbalsem mee

Zelf vindt ik lippenbalsem heerlijk om te gebruiken. Ze maken de lippen lekker zachte en vaak hebben ze een heerlijk ruikende geur. Doe er een in elke handtas, leg er een in de auto of doe er standaard een in uw jaszak. Het is dan wel belangrijk om voor een natuurlijke lippenbalsem te kiezen deze voeden de lippen extra goed.

Check voor allergieën en medicijnen

Droge en beschadigde lippen kunnen ook door een allergie komen. Merkt u dat meer water drinken en lippenbalsem niet helpt wellicht is een allergie de boosdoener. Check ook of er geen gekke dingen in de lippenbalsem zit of dat u wel een natuurlijke lippenbalsem gebruikt. Het gebruik van medicijnen kan ook de oorzaak zijn, bij enkele medicijnen is de bijwerking namelijk droge lippen. Gebruikt u medicijnen checkt dan opnieuw de bijsluiter want wellicht is dit een van de bijwerkingen.

Veel mensen hebben last van nagelbijten en komen er maar niet vanaf. Als er zenuwen zijn of als er veel stress is kan het nagelbijten beginnen maar ook in andere situatie kan dit voor komen. De nagels kunnen nauwelijks groeien of het is er al weer af. Het zijn vaak ook niet alleen de nagels maar ook de velletjes of ander haakjes bij de vingers. Hoe kunt u toch voor mooie lange nagels zorgen?

Speciale nagellak

Nagellak is er niet alleen voor de sier maar er zijn ook andere soorten nagellak die kunnen helpen. Zo is er voor nagelbijters een nagellak met een hele vieze smaak. Wanneer aan de nagels wilt bijten zal dit een stuk minder aangenaam zijn en zult u dit niet zo snel meer doen. Als u echt graag wilt stoppen is het wel belangrijk om dit bij te houden. De nagellak kan er natuurlijk ook af gaan en u zult vaak na 1 keer niet helemaal gestopt zijn. De nagellak die ook kan helpen is een versterkende of verhardende nagellak. De nagels zullen dan minder snel afbreken en zullen minder snel scheuren.

Knip uw nagels

Is het gelukt om even van uw nagels af te blijven en zijn ze iets gegroeid? Verzorg uw nagels goed en knip ze tijdig bij. Door ze kort te houden is er minder nagel om te kunnen bijten. Door ze te knippen zien ze er wel mooi en verzorgt uit. Is het gelukt om een lange tijd niet te nagelbijten wellicht kunt u ze dan iets langer laten groeien maar zodra de drang er weer is om te nagelbijten is het verstandig om ze toch bij te knippen.

Kies voor iets anders

Kan u zicht nog steeds niet inhouden tijdens stress momenten? Het is dan wellicht goed om iets anders te hebben waar u dit zou kunnen uiten. Zo kan het helpen om iets in uw zak te hebben waar u mee kunt friemelen of kies bijvoorbeeld voor Kauwgom. Tijdens de stress momenten kunt u deze dingen er bij pakken om zo van uw nagels af te kunnen blijven.

Krijg ook eens mooie lange nagels en stop met het nagelbijten!

Als we ouder worden zullen we langzaam grijs haar krijgen. De meeste proberen dit zo lang mogelijk te vermeiden en zullen het haar vaker gaan verven. Maar hoe pakt u het aan als u uw grijze natuurlijke haar tevoorschijn wilt halen zonder een gekke uitgroei? Heeft u uw haar nooit laten verven dan zult u er langzaam aan kunnen wennen en heeft u vanzelf een mooie grijze coupe.

Van blond naar grijs

De makkelijkste en beste overgang is van blond naar grijs, het kleurverschil is dan namelijk niet zo groot. Als u ineens stopt met verven zult u nog steeds uitgroei zien als is het verschil minder groot. Een goede optie wat u dan kunt laten doen is highlights zetten. De overgang van uitgroei wordt dan minder groot maar u kunt toch al een beetje wennen aan de grijze haren. u zult het wel wat bij moeten houden en vaker naar de kapper moeten voor de highlights maar naar een tijdje zult u naturel grijs zijn.

Van bruin of zwart naar grijs

Bij een donkere haarkleur is de overgang een stuk groter en beter zichtbaar. Ook dan is het goed om naar de kapper te gaan om Llwlights te laten zetten. Het ziet er daardoor wat donkerder uit maar de grijze haren zullen langzaam aan zichtbaar worden. Daardoor zult u zelf er langzaam aan kunnen wennen en zal het voor de rest ook een mindergrote overgang zijn. Wat wel een goed tip is om door de kapper elke keer de zelfde plukjes te laten verven. Wanneer u vaker lowlights laat zetten op verschillen plukken dan zal uw haar over zijn geheel een stuk donkerder worden terwijl dat niet de bedoeling is. Uiteindelijk zal u haar gemengd grijs met bruin zijn en kunt u ook stoppen met het zetten van de lowligths.

Korter haar

Bent u ook eens toe aan wat anders en durft u te gaan voor een grote verandering. U kunt het haar dan ook een tijdje uit laten groeien en dan uw haar korter laten knippen. Zo heeft u niet heel lang een rare uitgroei maar heeft u ineens grijs haar die u dan weer kunt laten groeien. Wilt u graag lang haar dan is het een kwestie van groeien en u hoeft ook niet zo vaak naar de kapper te gaan om high of lowlights te laten zetten.

Uw grijze haren mooi houden

Niet alleen het pigment in de haren zijn verdwenen maar ook de talgproductie zal lager zijn. Daardoor zal grijs haar minder mooi glanzen en kan het sneller afbreken. Grijs haar moet u dan ook beter verzorgen en het is belangrijk om vaker een haarmasker aan te brengen. Zo kunt u genieten van een mooie coupe grijze haren.

Wanneer u bij de tandarts komt wordt er vaak geadviseerd om uw tanden goed schoon te maken door gebruik van een rager, vlosdraad of een tandenstoker. Er zijn dus echter 3 verschillende opties om uw tanden schoon te houden. Maakt dit nog verschil en waarvoor moet u dan kiezen?

Waarom ragers, flosdraad of stokers gebruiken?

Een tandarts zal vaak adviseren om een van deze dingen te gebruiken om de tanden goed schoon te houden. Het is namelijk zo dat 40% van het tandplak tussen de tanden zit waar een tandenborstel onmogelijk bij kan komen. De rest van het tandplak kunt u goed bij houden door uw tanden te poetsen maar bij de rest zult u anders nooit bij komen. Heeft u een gaatje, dan zal dit in de meeste gevallen ook tussen de tanden zitten.

Wat is het verschil tussen de 3?

Het belangrijkste is eigenlijk om te kijken naar de ruimte die u tussen uw tanden heeft. De een heeft wellicht bijna geen ruimte terwijl het bij een andere veel ruimer is. Zo kunt u te tandenstoker gebruiken wanneer u veel ruimte er tussen heeft en het vlosdraad bij weinig ruimte. Het gebruik van vlosdraad wordt in de meeste gevallen afgeraden. Ze hebben een andere manier van gebruiken en het is met het vlosdraad wat lastiger om het tandplak goed te verwijderen. Krijgt u er toch een rager tussen dan kunt u deze beter gebruiken.

De beste optie is de rager

Terwijl er 3 opties zijn zal in de meeste gevallen de rager het beste zijn werk doen. Het vlosdraad is wat lastiger in gebruik en het lukt vaak niet om op de juiste plekken te komen. De tandenstoker is dan weer zo recht en minder buigzaam waardoor niet alle plekjes geraakt kunnen worden. Het grote voordeel van de ragers is dat deze mee beweegt en zich aanpast aan uw gebit. Er zijn hiervoor ook verschillende diktes te krijgen dus voor kleine ruimtes tussen de tanden tot brede ragers voor bij de kiezen.

De volgende keer zult u minder last hebben van gaatjes bij de tandarts.

Doordat het nu kouder en vochtiger word buiten begint het haar vaak te pluizen. Het haar kan niet zo goed tegen temperatuurwisselingen en u houd dan vaak een droog bosje haar over na even buiten te zijn geweest. Hoe zorgt u er nou voor dat uw haren goed verzorgt blijven en dat het weer mooi gaat glanzen?

Was uw haar niet te vaak

Sommige mensen vinden het heerlijk om vaak onder een lekker warme douche te staan. Voor het haar is dit eigenlijk helemaal niet goed en het wordt het alleen maar beschadigd. Door de hitte kan het haar dan ook sneller pluizen dus dit is helemaal niet goed als u gezond haar wilt houden. Door te vaak douchen spoelt u ook alle natuurlijk oliën weg die voor het haar van belang zijn. De hoofdhuid maakt talg aan en door dit vaak weg te spoelen kan het haar het talg niet op nemen. Het haar wordt dan ook een stuk sneller vettig omdat het steeds meer talg aan gaat maken.

Gebruik goede haar producten

Het juiste product kiezen kan al een hoop schelen en zal het haar minder pluizig maken. Zo kunt u beter kiezen voor producenten zonder alcohol er in. In de meeste gevallen is dit een uitdrogende alcohol en zal het dus alleen meer vocht uit uw haar halen in plaatst van het te voeden. Als u over het algemeen al last heeft van droog haar is het goed om uw producten hier op af te stemmen zo zijn er speciale conditioners die droog haar extra kunnen voeden.

Genieten met een haarmasker en hoofdhuid massage

Het is erg belangrijk om geregeld een haar masker te gebruiken. Zelf raad ik aan om dit 1x in de week te doen voor extra verzorgt haar. Laat het een half uurtje in trekken terwijl u uw nagels lakt of uw huid verzorgt. U kunt het daarna makkelijk uit spoelen en u bent klaar. Het is dan ook goed om uw hoofdhuid een lekkere massage te geven. Zo wordt de doorbloeding in uw hoofdhuid gestimuleerd en zal er ook meer talg aan gemaakt worden voor glanzend haar. Maakt er dus echt een verwen momentje van en verzorg uw haar en huid goed.

Vermijd hitte door föhn of stijltang

Veel mensen gebruiken dagelijks een föhn, stijltang of krultang. Deze hitte beschadigd het haar enorm wanneer u dit geregeld doet. Zorg dat u de föhn op een wat kouder stand zet, dan werkt dit prima. Bij een stijl of krultang werkt dit echter wat anders, vaak kunnen deze niet lager gezet worden of u moet heel vaak uw haar er door heen halen om het gewenste resultaat te bereiken. Het is beter om deze helemaal uit uw routine te bannen maar mocht u toch eens een stijl of krultang willen gebruiken bescherm uw haar dan goed.

Houd uw haren mooi en zonder pluis voor echt gezond haar.

Iedereen wilt natuurlijk een mooie bos haar hebben maar wanneer u veel haar verliest kan het zijn dat er een zielig bosje overblijft. Het kan verschillende oorzaken hebben maar er zijn ook een aantal tips om uw haar juist gezond te houden. Wat moet u doen en wat kunt u beter niet doen, ik heb alles voor u op een rijtje gezet.

Haaruitval is normaal

Iedereen verliest dagelijks 50 tot 120 haren, het klinkt veel maar dit is eigenlijk heel normaal. Wanneer u de hele dag een staart of knot in heeft gehad kunt u het haar wat los zit niet verliezen. Wanneer u de knot of staart er uit haalt zal er dus wat meer haar vanaf komen. Elke keer komen er weer nieuwe haren bij dus uw bos haar blijft daardoor even groot.

Drink veel water

Voor de opbouw van uw haren is er water nodig. Uw lichaam zal het eerst voor belangrijke dingen gebruiken maar wanneer u genoeg water drinkt zal het dus ook helpen voor huid en haar. Het zal minder pluizig worden en het zal dus ook helpen om nieuw haar terug te laten groeien.

Zorg voor de juiste borstel

Elke haar is weer anders, de een heeft dun haar de andere dikker haar krullend of steil. Voor elke haar type is er een andere borstel dus zorg ook dat u de juiste heeft. Uw haar kan anders beschadigd worden en u kunt daardoor haren uit trekken die eigenlijk nog gezond waren. Het is ook goed om een conditioner te gebruiken en om direct na het douchen het haar te kammen. De conditioner zal het haar beschermen en zal helpen bij de klitten uit het haar te halen zonder het te beschadigen.

Zorg voor voldoende ijzer

We hebben allemaal voldoende vitamines en mineralen nodig en dus ook ijzer. Wanneer er een te kort aan ijzer is kan dit leiden tot haaruitval. Als u zo af en toe vlees, vis of lever eet houdt dit het ijzer op peil.

Niet te veel hitte

De meeste mensen houden er van om lekker lang en lekker warm te douchen maar voor ons haar is dit best slecht. Door de hitte kan het beschadigen maar dit kan ook gebeuren door een föhn of stijltang. Bescherm het haar goed want beschadigd haar zal sneller uitvallen als gezond en sterk haar.

Het zomerzonnetje kan zorgen voor hyperpigmentatie, zo verminder je deze vlekjes

De zomer is op haar hoogtepunt en hoewel de zon zorgt voor een energieboost en een lekker kleurtje op de wangen, kleven hier ook nadelen aan. Pigmentvlekken worden in dit seizoen meer zichtbaar en kunnen een mooi egale tint flink in de weg staan. Eucerin, het apothekersmerk met meer dan 100 jaar ervaring in medische huidverzorging, heeft de tips om hyperpigmentatie tegen te gaan en te verminderen, op een rijtje gezet.

Oorzaken pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan als de pigmentproductie in de huid verstoord is. We noemen zo’n verstoring hyperpigmentatie en de zon is de belangrijkste veroorzaker. Ons lichaam heeft namelijk gespecialiseerde cellen – melanocyten – die bescherming bieden tegen zonlicht door pigment aan te maken. En hoewel de hoeveelheid melanocyten in de huid bij iedereen gelijk is ongeacht het huidtype, is er per millimeter huid wel verschil in hoe actief die cellen zijn. In het geval van hyperpigmentatie zijn de cellen overactief en maken na blootstelling aan de zon meer pigment aan waardoor er een donker vlekje ontstaat.

Zwangerschapsmasker

Hormonale disbalans is een belangrijke trigger voor hyperpigmentatie. Pukkeltjes als gevolg van hormonale schommelingen kunnen kleurverschillen in de hand werken en tijdens zwangerschap kan hyperpigmentatie leiden tot een zogenaamd zwangerschapsmasker wat eruit ziet als donkerbruine vlekken op het gezicht.

Voorkomen

Om de kans op overactieve melanocyten en hyperpigmentatie te verkleinen, is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV-stralen met een zonnefactor. Voor het gezicht wordt dagelijks smeren met UV-bescherming aangeraden omdat deze huid, samen met die van de handen en de armen, het meest wordt blootgesteld aan de zon. Ook op dagen dat het minder zonnig is, kan de hoeveelheid UV-straling waar de gezichtshuid aan wordt blootgesteld, flink hoog zijn.

TIP: Gebruik een dagcrème met een UV-filter. Zo wordt zonbescherming aanbrengen onderdeel van je dagelijkse routine.

Verminderen

De snelste manier om de zichtbaarheid van hyperpigmentatie te lijf gaan is het gebruik van camouflerende producten zoals foundation. Maar hoewel de vlekjes daarmee minder zichtbaar worden, zíjn ze er nog wel. Veel mensen kiezen daarom voor een intensievere behandeling die de bovenste huidlaag, waar het pigment zich had opgehoopt, verwijdert. Een chemische peeling of laserbehandeling bijvoorbeeld, kan de donkere vlekjes oplichten. Maar let op: dit zijn vrij agressieve behandelmethodes en niet ieder huidtype reageert daar goed op.

Het onderzoeksteam van Eucerin is ruim 10 jaar bezig geweest om een alternatief te ontwikkelen dat pigmentvlekken vermindert en voorkomt, maar zacht is voor de huid. Dit heeft geresulteerd in de productlijn met het gepatenteerde Thiamidol, een bestanddeel dat de overmatige aanmaak van melanine door de melanocyten tegengaat. De lijn bestaat uit 4 producten. Een Serum Duo, dat een anti-pigment en een anti-age product in een is, een Dagcrème met SPF30 dat op doeltreffende wijze de aanmaak van melanine en daarmee pigmentvlekken vermindert, een Nachtcrème die bijdraagt aan celvernieuwing en de vermindering van pigmentvlekken tijdens de nacht en een Spot Corrector die het mogelijk maakt om doelgericht en op intensieve wijze plaatselijk pigmentvlekken te verlichten en te verminderen. Lees hier meer over de productlijn.

Bron: Eucerin

In de zomer houden we van felle kleurtjes en op de nagels kan dit dan ook niet ontbreken. Kies voor een mooi rode kleur of match het met uw outfit en kies voor een lichte pastel kleur. Na een paar dagen begint de nagellak vaak af te breken en zult u alles overnieuw moeten doen. Wanneer u van afwisseling houdt is dit geen probleem natuurlijk maar als dit geregeld gebeurt is het niet altijd even prettig.

Verzorg uw handen en nagels

Gebruik geregeld een handcrème voor hand en nagels. Zo blijft alles goed verzorgd en behoud u sterkte nagels. Vijl de nagels ook regelmatig en duw de nagelriemen terug. Door de verzorgde nagels blijft alles langer zitten, het zal dan ook minder snel er uit groeien omdat u de nagelriemen al terug geduwd heeft.

Af en toe naturel

Om verschillende kleuren nagellak te dragen is erg mooi maar niet altijd goed voor de nagels. Er kan geen zuurstof bij komen waardoor de nagel minder sterk en gezond is. Het is af en toe ook eens goed om geen nagellak op te doen om zo uw nagels weer sterk te maken.

Zorg voor laagjes

Het is beter om dunne laagjes aan te brengen als een dikke. Het hecht dan namelijk beter aan de nagel waardoor het langer blijft zitten. Het is ook verstandig om met een basecoat te beginnen en een topcoat te eindigen. Let wel op dat er tussentijds geen belletjes in komen want daardoor kan het sneller af gaan bladeren.

Drogen met koud water

Als u de nagellak net aan heeft gebracht moet het natuurlijk even drogen. Als ze bijna droog zijn kunt u ze even in ijswater houden of onder een koude kraan doen. De nagellak verstijft als het ware en blijven daardoor langer intact.

Gebruik geen aceton

Wanneer het tijd is voor een nieuwe kleurtje moet u eerst de oude er af halen. Dit kan makkelijk met een nagellak remover. In de meeste zit echter aceton dat erg hardnekkig is en wat de nagel kan beschadigen. Gebruik dus een nagellak remover zonder aceton dit staat duidelijk op de verpakking en werk ook nog eens heel fijn.

Binnen de lijntjes

Zit u soms nog te stuntelen om de nagellak op uw nagels te krijgen in plaats van op uw vingers? Door voor het nagel lakken vaseline op de vingers te smeren kunt u de nagellak gemakkelijk weg halen. Zo krijgt u mooie nagels zonder dat er ergens een gekke rand zit en hoeft u niet meer uw vingers nagellak vrij te maken.

Zorg voor mooi verzorgde en gelakt nagels en geniet extra lang van uw favoriete kleurtje.

Sommige mensen hoeven niet veel te doen voor een prachtige bos haar. De ander heeft echter wat meer moeite om het mooi te houden en om het lang te laten groeien. De haargroei kunt u op vele manieren bevorderen waardoor u prachtig lang haar krijgt.

TIP 1: Ontspan tijdens een hoofdhuid massage

Door uw hoofdhuid te masseren zult u de bloedsomloop bevorderen. De dode huidcellen zult u gelijk ook verwijderen. Het masseren kunt u bijvoorbeeld doen tijdens uw wekelijkse haarmasker of gebruik wat olie om dit soepel te kunnen doen. Het is natuurlijk ook een goede tip om iemand anders dit te laten doen bij u zodat u helemaal kunt ontspannen.

TIP 2: Vaak naar de kapper

Sommige mensen stellen het vaak uit om naar de kapper te gaan. Ze willen niet dat er een flinke punt van de haren geknipt wordt en gaan soms maar 1x per jaar. Het is juist goed om vaak naar de kapper te gaan want zo zorgt u er voor dat er maar een klein puntje af moet. De gespleten onderkant zal maar in een klein puntje zitten maar hoe langer u wacht hoe meer er af moet.

TIP 3: Koude douche

Niet iedereen zal hier blij mee zijn maar door uw haar koud af te spoelen zal het haar groei bevorderen. Na het douchen even 10 seconden met koud water afspoelen is dan al voldoende. Zo voorkomt u hitteschade en houd u uw haar sterk en gezond.

TIP 4: Drink voldoende water

Het haar is ook opgebouwd uit water. Wanneer u niet genoeg water drinkt zult u merken dat het haar wat droger is als anders. Wanneer u genoeg water drinkt zal het wat soepeler en glader worden en zal het haar wat sneller groeien.

TIP 5: Geen elastiekjes

Het gebruik van elastiekjes of andere haarklipjes kunnen uw haar beschadigen. Als er een metalen klemmetje op zit of als het te strak zit kan dit klemmen. Stap dan over naar zachtere opties zoals een elastiekje zonder klemmetje met een stofje er langs of een mooie doek in het haar staat ook altijd goed.

Maak nu eens een foto en over een tijdje wanneer u deze tips gebruikt heeft. Pas op de foto zult u zien dat het echt resultaat heeft. Door uw haar routine wat aan te passen kunt u uw haar lang laten groeien.