Menu
Kerst / Koken

Menzis en gemeenten verzorgen kerstdiner ouderen

Medewerkers van Menzis serveren op woensdag 21 december 2016 een kerstdiner voor ouderen. Veel ouderen zijn eenzaam. Dat wordt nog duidelijker merkbaar in de kerstperiode. Om daar verandering in te brengen organiseren Menzis en gemeenten een kerstdiner voor ruim 300 ouderen.

Het kerstdiner voor ouderen is in de bedrijfsrestaurants van de Menzis vestigingen in Groningen, Enschede en Wageningen. De avond wordt geheel belangeloos door de medewerkers van Menzis georganiseerd. Ze zorgen voor de aankleding, serveren de gerechten aan de gasten, schuiven aan voor een gezellig praatje en verzorgen de muzikale ondersteuning.

Leefkracht verbeteren
Eenzaamheid heeft een negatief effect op de gezondheid van mensen. Menzis wil juist de leefkracht van mensen versterken: alles wat er voor zorgt dat je je lichamelijk, sociaal én geestelijk goed voelt. Bijvoorbeeld door ze mee te laten doen in de maatschappij, en met andere mensen in contact te brengen.

Gemeenten
Menzis heeft met meer dan honderd gemeenten een overeenkomst met betrekking tot de zorg. Voor mensen met een minimum inkomen hebben gemeenten en Menzis een speciaal zorgverzekeringspakket samengesteld tegen een gunstig tarief. Zo hebben ook mensen met een kleine beurs toegang tot goede zorg.

Wie zijn er uitgenodigd?
In Wageningen verwachten we 148 ouderen aan tafel.
De avond is georganiseerd in samenwerking met de volgende instanties:
· Gemeente Wageningen
· Gemeente Ede
· Solidez
· Vilente
· Zinzia
· Opella
· Malkander
· Leger des Heils

No Comments

    Leave a Reply