Menu
Vrije Tijd

Leuke dingen om met uw kleinkinderen te doen

Leuke dingen om met uw kleinkinderen te doen

Heeft u een vaste oppasdag? Of komen de kleinkinderen regelmatig een middagje op bezoek? Het kan soms  lastig zijn om een nieuwe activiteit te bedenken. We geven u daarom graag tips over leuke dingen om met uw kleinkinderen te doen. Zo heeft u de volgende keer nieuwe inspiratie.

Leuke dingen om met uw kleinkinderen te doen

1. Gelukscroissantjes

Heeft u wel eens gehoord van gelukskoekjes (Fortune Cookies)? Een gelukskoekje is een koekje met binnenin een papiertje. Op dit papiertje staat een uitspraak, algemene toekomstvoorspelling of mooie boodschap. Hoe leuk om dan samen met uw kleinkind een gelukscroissantjes te maken.

U heeft nodig:
– Klein strookje papier
– Bakpapier
– Kooktouw
– Een blikje met croissantdeeg

Allereerst begint u met verzinnen van mooie en fijne gelukswensen. U mag hierbij zo creatief zijn als u zelf wilt. Rol de spreuken een voor een op en wikkel ze in een stukje bakpapier. Knoop hierna de rolletjes vast met een stukje kooktouw. Haal het deeg voor croissantjes uit het blik en maak ze los. Leg op de korte zijde van het deeg uw spreuk en rol  de croissantjes voorzichtig op. Bak ze daarna zoals op het blik vermeld. Pas op dat u met het serveren de spreuk niet opeet!

2. Zelf een regenboog vlieger maken

Hoe leuk is het om samen een vlieger te maken en deze dan gelijk uit te proberen. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Met wat lijm, papier en eens schaar komt u al een heel eind.

U heeft nodig:
– Papieren bordje
– (kleuren) verf
– Crêpepapier linten
– Schaar
– Lijm
– Touw

U begint als eerste met het dubbelvouwen van het bordje. Daarna mogen de kinderen lekker aan de slag gaan met bordje beschilderen. Laat deze even drogen en knip ondertussen reepjes van het Crêpepapier. Bevestig de linten tussen het dubbelgevouwen bordje en de regenboog vlieger is klaar. Vergeet natuurlijk niet een touwtje te bevestigen.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.