Menu
Financiële dienstverlening

Leningen oversluiten na je 65e

Lening oversluiten na je 65e

Met pensioen (of bijna) en nog een lening lopen: het wordt tijd om hiermee af te rekenen. Leningen oversluiten na je 65e? Zes redenen om dit alsnog te doen.

Geld lenen of lening oversluiten boven 65 jaar

Maak je als senior nog kans op de leningmarkt? Sommige kredietverstrekkers hebben een speciale seniorenlening, bij anderen kun je voor een persoonlijke lening terecht. Banken hanteren vaak wel strengere voorwaarden. Hierbij kijken ze naar het pensioeninkomen en de leeftijd van de aanvrager.

Misschien is er geen behoefte aan een nieuwe lening, maar wil je wel zo snel mogelijk van de bestaande lening af. Dit is voor 65-plussers goed mogelijk. Waarom de huidige lening oversluiten? Ontdek hieronder de 6 beste redenen.

1. Doorlopend krediet kosteloos oversluiten

Vooral het oversluiten van een doorlopend krediet is interessant. Deze mag je namelijk kosteloos in één keer aflossen en vervolgens oversluiten. De rente van een persoonlijke lening ligt lager, dit scheelt weer in de maandlasten. Bovendien verdwijnt de neiging om opnieuw geld op te nemen: dit is bij een persoonlijke lening namelijk niet mogelijk.

2. Kortere looptijd

Met het oversluiten van een lening is het vaak mogelijk om de looptijd te verkorten. Dankzij gunstige voorwaarden ben je sneller leningvrij. Bovendien betaal je bij een kortere looptijd ook over een minder lange periode rente. Dit heeft goed vooruitzicht op een financieel zorgeloze toekomst.

3. Rentelasten verlagen

Een creditcard of postorderbedrijf: de rente kan al snel oplopen tot 10% of meer. Met het oversluiten van dit soort leningen wordt de rente flink verlaagd. Dit levert een besparing tot enkele tientjes per maand op.

Lening

4. Meerdere leningen samenvoegen

Wijsheid komt met de jaren, maar uitgaven vaak ook. Door meerdere leningen raak je het overzicht kwijt. Bovendien betaal je over een kleine lening vaak een hogere rente. Voeg al deze leningen samen tot één enkele lening. Zo weet je wat je maandelijks betaalt, en hoe lang deze lening nog loopt. Dit brengt vooral veel rust met zich mee.

5. Hetzelfde leenbedrag bijna altijd mogelijk

Voor het oversluiten van een lening is het oorspronkelijke leenbedrag of lager nodig. De kans is groot dat een kredietverstrekker hier niet moeilijk over doet. Dit heeft te maken met dezelfde acceptatievoorwaarden. Alleen de leeftijd kan mogelijk een rol spelen. Daarom is het belangrijk om vooraf een offerte aan te vragen.

6. Online aanvragen

Moest je vroeger nog met je hele hebben en houwen naar de bank, tegenwoordig vraag je online een lening aan. Dit geldt ook voor het oversluiten van leningen. Het begint al met het invullen van een besparingscheck, waarmee je direct ziet of een lening goedkoper kan. Online een offerte aanvragen kost niets, maar kan wel veel geld besparen. Het internet maakt het leven een stuk gemakkelijker, ook na je 65e.