Menu
Gezondheid / Zorg & Hulp

Lancering hospitality app voor ouderen door AMC

App
Er is een applicatie ontwikkeld door het AMC die ouderen helpt bij hun bezoek aan de polikliniek. Met behulp van de app kunnen patiënten bijvoorbeeld een taxi regelen. Tevens krijgen ze een overzicht van al hun poli-afspraken, waarbij wijzigingen automatisch worden doorgevoerd. Op woensdag 19 februari heeft Gerdi Verbeet, voorzitter van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NCPF) als eerste de app in gebruik genomen.

“Ontzorgen”
Ouderen kunnen via digitale innovatie echt worden ‘ontzorgd’  is wat de Hospitality app illustreert. De app regelt bijvoorbeeld dat er tijdig een taxi voorrijdt bij patiënten die een poliklinische afspraak hebben in het ziekenhuis. De patiënt wordt bij aankomst opgehaald door een ‘Hospitality Host’ (medisch student), die ook zorgt voor begeleiding  door het ziekenhuis. Tevens wordt de terugreis met de taxi door de app geregeld. De Hospitality app legt een persoonlijke verbinding tussen de patiënt en de ‘Hospitality Host’ in het ziekenhuis. Het betreft dus geen navigatie-app.  Indien de patiënt dat wenst kan de student bij het consult aanwezig blijven en dit samen met de patiënt nabespreken. Op die manier verloopt het bezoek voor oudere patiënten beter en gaat het minder angst en stress gepaard. De informatie wordt tevens beter onthouden doordat de mogelijkheid bestaat om het consult nog eens door te spreken.

Nevendoel
De app heeft als belangrijkste nevendoel kennis die de medisch studenten op deze manier opdoen.  Zij ervaren als ‘Hospitality Host’  de kant van de patiënt die in consult tegenover de arts zit. Daarnaast doen ze tijdens het gesprek tussen arts met  patiënt een breed palet aan ziektebeelden op en kunnen ze daarnaast als toekomstig arts impliciet hun eigen professionele standaard ontwikkelen.
Marlies Schijven, chirurg in het AMC, is bedenker van de Hospitality App. Na de proefperiode in de polikliniek GIOCA (voor mensen met tumoren in het spijsverteringskanaal) zal het AMC  de app beschikbaar stellen aan alle geïnteresseerde zorginstellingen.

Bron: www.nationalezorggids.nl 

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply