Menu
Spaargeld & Pensioen

Hulp bij berekenen pensioen

Veel mensen weten niet hoe hoog hun inkomen zal zijn op hun oudedag en of ze eerder kunnen stoppen met werken. De Consumentenbond lanceert daarom Bereken je pensioen, een rekenhulp die laat zien hoeveel het netto maandinkomen is vanaf 65 jaar en wat de financiële gevolgen zijn van bijvoorbeeld eerder stoppen met werken. De rekenhulp is tot 1 maart 2012 voor iedereen gratis beschikbaar.

Uit diverse onderzoeken van onder andere Wijzer in geldzaken blijkt dat  pensioen een lastig onderwerp is voor veel consumenten. Ook treft het merendeel van de mensen te laat maatregelen om van een ongestoorde oudedag te kunnen
genieten. De Consumentenbond maakt het, met Bereken je pensioen, makkelijker om  inzicht te krijgen in het pensioen. Consumenten kunnen het effect berekenen van  eerder stoppen met werken of een verhoging van de AOW-leeftijd. En als het  inkomen na 65-jarige leeftijd netto lager is dan nu, geeft de rekenmodule aan  welk bedrag nodig is om het tekort eventueel aan te vullen.

Kortenpensioen 
De Consumentenbond vindt het belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd  worden over hun pensioen. Via het uniform pensioen overzicht en mijnpensioenoverzicht.nl krijgen consumenten inzicht in hoeveel pensioen ze opbouwen. Daarnaast is het erg belangrijk dat pensioenfondsen zo snel mogelijk duidelijk maken wat de individuele gevolgen zijn van het korten van de pensioenen op de pensioenopbouw en de pensioenuitkering.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor de dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply