Rubriek

hoofdcategorie

Rubriek

Volgens onderzoek is Nederland één van de landen waar burgers procentueel gezien het meest kwijt zijn aan verzekeringen. We blijken dus best een risicomijdend volk te zijn en sluiten verzekeringen af tegen allerlei verschillende onzekerheden en potentiële gevaren. Met een uitgebreid pakket aan verzekeringen is in principe niets mis, maar het is wel van belang om periodiek kritisch te kijken naar of het verzekeringspakket nog wel aansluit bij de actuele situatie. Doet u dit niet, dan betaalt u al gauw te veel. Dit overkwam ook Henk en Marleen uit Amersfoort.

Een tussenpersoon die niet betrokken was

Net als veel andere Nederlanders, maakten Henk en Marleen gebruik van een onafhankelijke tussenpersoon voor het regelen van de verzekeringszaken. Henk belde zijn vertrouwde verzekeringsman onlangs op voor het afsluiten van een verzekering voor de e-bike die hij kort geleden voor zijn vrouw had gekocht. ‘Geen probleem’ gaf hij aan, ‘ik voeg de verzekering toe aan het verzekeringspakket’. Ondanks deze toezegging kregen Henk en Marleen in de daaropvolgende weken geen polis of bevestiging, waarna Henk voor de zekerheid nog maar eens besloot om contact op te nemen. De verzekeringsman gaf aan dat het hem door de drukte ontgaan was en hij beloofde het om de verzekering gelijk in orde te maken. Henk maakte hier op zijn beurt geen punt man, maar het zat hem tóch niet lekker. Wat nou als de e-bike van Marleen in de tussentijd gestolen was?

Een aantal dagen later lag dan eindelijk het polisblad in de brievenbus: het pakket was verhoogd met 8 euro per maand doordat er een fietsverzekering was toegevoegd. Toen Henk de papieren maar een doornam, kwam hij erachter dat zijn bestaande verzekering nooit waren aangepast aan de huidige situatie. Zo stonden zijn kinderen – die inmiddels al een aantal jaar uit huis waren – nog vermeld op de reis- en aansprakelijkheidsverzekering en bleek het verzekerde bedrag van de opstalverzekering veel te laag. Verbijsterd belde Henk zijn verzekeringsman op met de vraag waarom het verzekeringspakket nooit was aangepast aan de huidige situatie. Dit had toch gemakkelijk voorkomen kunnen worden door een jaarlijkse check? 

Een vertrouwd alternatief, ook voor de toekomst  

Henk was teleurgesteld in de tussenpersoon en besloot om op internet op zoek te gaan naar een alternatief. Want als je in zee gaat met een verzekeringsman, mag je toch verwachten dat deze ervoor zorgt dat je verzekeringspakket up-to-date is? In zijn zoektocht kwam Henk erachter dat het aanbod overweldigend is en dat hij en zijn vrouw Marleen niet over voldoende kennis beschikken om zelf de juiste keuzes te maken. Henk en Marleen hadden behoefte aan ondersteuning. Via Google zocht Henk naar ‘hulp bij verzekeringspakket’ en zodoende kwam hij in aanraking met Vincent van Vergelijkdirect.com. 

“Bij Vergelijkdirect hebben we Henk en Marleen – aan de hand van een vragenlijst – laten zien welke verzekeringen wél en welke niet geschikt zijn voor hun situatie. Uiteindelijk bleek dat Henk en Marleen flink onderverzekerd waren! Samen hebben we voor een voordelige premie een passend verzekeringspakket samengesteld. De komende tijd blijven we de wensen van Henk en Marleen in de gaten houden en indien nodig wijzen we ze op risico’s. Bovendien plannen we jaarlijks een check in om er zeker van te zijn dat het verzekeringspakket perfect aan blijft sluiten op de actuele situatie,” aldus Vincent van Vergelijkdirect. 

Goed verzekerd zijn en tóch besparen?

Door in zee te gaan met Vergelijkdirect besparen Henk en Marleen jaarlijks maar liefst 285 euro op hun verzekeringspakket én zijn zij passend verzekerd. Bij Vergelijkdirect profiteert u namelijk van de verschillende voordelen van een online verzekeraar, zoals een scherpe premie, maar ook van een uitstekende bereikbaarheid per telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.

Bent u benieuwd of ook kunt besparen op uw verzekeringspakket? Aanmelden voor de gratis verzekeringscheck kan op www.vergelijkdirect.com. 

Het bed opmaken is iets waar veel mensen tegenop zien. En dat is helemaal niet zo vreemd. Het is namelijk best wel lastig. Zeker als u fysiek wat minder flexibel bent, bijvoorbeeld door ziekte, of omdat u gewoon een dagje ouder wordt. Gelukkig bieden de dekbedovertrekken met rits van Dekbedovertrekken & Zo soelaas. Nu ook te bestellen met 5% korting!

EEN DEKBEDOVERTREK MET RITS BESPAART MOEITE

Al dat gehannes bij het verschonen van uw bed is niet nodig! Tegenwoordig zijn er namelijk dekbedovertrekken met een rits. Daarmee kost het opmaken veel minder moeite, waardoor u meer energie over houdt voor de leuke dingen in het leven.

HOE EEN DEKBEDOVERTREK MET RITS WERKT

Hoe het werkt? Allereerst legt u het overtrek over uw matras. De ritsen in de zijkanten van het overtrek ritst u open en vervolgens legt u de flap van het dekbedovertrek omhoog. Daarna drapeert u het dekbed op het opengeslagen overtrek en vouwt u de flap weer terug. Nu hoeft u alleen nog maar de zijkanten dicht te ritsen en Klaar is Kees!

ZIJN ER OOK DEKBEDOVERTREKKEN MET RITS VOOR EENPERSOONS BEDDEN?

Misschien woont u alleen of hebben u en uw partner allebei een eenpersoons bed. Ook dan is er aan u gedacht. Zo zijn er zowel voor tweepersoons als voor eenpersoons dekbedden dekbedovertrekken met rits verkrijgbaar. Bovendien zijn de dekbedovertrekken er in vele kleuren en maten. Hiermee zit er altijd wel een geschikte kleur of print voor u bij.

EEN DEKBEDOVERTREK MET RITS: VOOR ALLE LEEFTIJDEN

We zijn zo oud als we ons voelen. Maar waarom zouden we tijd en energie stoppen in dingen die makkelijker kunnen? Of u nu al op leeftijd bent en lichamelijke klachten hebt of nog zo fit bent als een hoentje; een dekbedovertrek met rits maakt het leven voor iedereen praktischer. En omdat de ritsen in de naden zijn weggewerkt, valt het niet op dat u een overtrek met rits hebt. Kies simpelweg voor gemak en comfort.

HOEVEEL KEUS IS ER QUA DEKBEDHOEZEN MET RITS?

Kent u dit product nog niet en bent u in de veronderstelling dat het assortiment dan wel beperkt zal zijn? Dan heb ik goed nieuws voor u. Ook op het gebied van dekbedovertrekken met rits is de keuze reuze bij Dekbedovertrekken & Zo. Er zijn ontzettend veel leuke tinten en prints. Of u nu houdt van romantische bloemen of liever kiest voor een helderwitte dekbedhoes; er is volop keus. Bovendien vindt u bij Dekbedovertrekken & Zo vele mooie merken!

DEKBEDCLIPS OM UW DEKBED OP ZIJN PLAATS TE HOUDEN

Als uw dekbed eenmaal netjes is ingepakt in het dekbedovertrek met rits, wilt u natuurlijk ook graag dat het op zijn plaats blijft liggen. Ook daarvoor zijn er tegenwoordig handige hulpmiddelen! Deze zogenaamde ‘dekbedclips’ zijn eenvoudig mee te bestellen. Ik zorg dan dat een naaiatelier een extra lusje innaait, waar u de clip aanklikt. Vervolgens maakt u de hoek van uw dekbed eraan vast. Met zo’n handige clip in zowel de linker als rechterzijde, blijft uw dekbed netjes op zijn plaats. En u voelt niet eens dat ze erin zitten!

GA VOOR GEMAK EN KIES EEN DEKBEDOVERTREK MET RITS

Lijkt zo’n dekbedovertrek met rits u ook praktisch? Aarzel dan niet en koop vandaag nog een van de prachtige dekbedovertrekken van Dekbedovertrekken & Zo. Als u ze eenmaal hebt ontdekt, wilt u nooit meer anders. Er is immers zoveel meer in het leven dan uw bed opmaken.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de dekbedovertrekken met rits, en maak gebruik van de kortingscode GEMAK voor een korting van 5% op uw aankoop.

Coronacrisis maakt videobellen populair

Sinds de coronacrisis Nederland bereikte, zijn we door de daaruit voortvloeiende maatregelen meer dan ooit gaan realiseren hoe belangrijk communicatie is. Met de invoer van het verbod op persoonlijk contact en de 1.5 meter afstandsregel ontdekten we plots hoeveel waarde we eigenlijk hechten aan het regelmatige contactmoment met de mensen om ons heen. Waar we elkaar voorheen face-to-face ontmoetten, werden we ineens aangewezen op telecommunicatie. Heel Nederland sloeg aan het videobellen en menig ‘WhatsApp-Vinger’ – een officiële vorm van RSI – ontstond door het bijhouden van alle (groeps)gesprekken. Wat fijn dat we vandaag de dag in een tijd leven waarin mobiele communicatie mogelijk is voor jong én oud, vindt u niet?

Een goede smartphone is onmisbaar

Juist in deze tijden merken we hoe belangrijk een goede, krachtige smartphone is. We willen immers op dagelijkse basis goed bereikbaar zijn voor onze dierbaren en andersom ook graag een digitaal oogje in het zeil houden. De coronacrisis maakt ook creatief. Zo vieren we tegenwoordig verjaardagen via FaceTime, Skype of Zoom en spelen we de traditionele bordspelletjes nu gewoon online. We lezen de krant op onze smartphone en blijven zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Gigaset smartphones voor iedere wens én portemonnee

De Gigaset smartphones zorgen ervoor dat u kunt doen wat u in deze tijden wenst te doen. Vergeet daarbij niet de bijzondere momenten met uw gezin (haarscherp) vast te leggen, want in deze unieke periode worden er naast de minder fijne consequenties ongetwijfeld ook veel prachtige herinneringen gemaakt. De krachtige processor in het mobiele toestel zorgt ervoor dat het snel én multifunctioneel is: u kunt meerdere meerdere apps tegelijkertijd laten draaien, zonder dat deze vastlopen of schokken. Ideaal wanneer u snel moet schakelen. Bent u doorgaans graag actief, werkt u in een robuuste omgeving of bent u stiekem gewoon een tikje onhandig? Dan is de Gigaset GX290 uw toestel. Deze sterke smartphone is bestand tegen water-, stof- en valschade en hiermee geschikt voor extreme omstandigheden. Daarnaast beschikt het toestel over een krachtige accu waardoor het toestel pas na twee tot drie dagen opnieuw opgeladen hoeft te worden. Dit opladen gebeurt naar wens via de welbekende of draadloos. Voor de doorgewinterde smartphonegebruiker die blij wordt van goede technische specificaties en een oogstrelend design biedt de Gigaset GS290 daarentegen dé uitkomst. Dit toestel is voorzien van een 16-MP+2MP dual camera met ArcSoft® optimalisatie én 16MP voorcamera; perfect voor het videobellen in deze rumoerige tijd. Het grote 6,3” scherm (met V-notch) biedt vervolgens alle ruimte voor de weergave van uw geliefden, zodat u van die afstand niets meer hoeft te merken. En het opladen? Dat doet u, net als bij de eerder genoemde Gigaset GX290, volledig draadloos.

Voor iedere wens en prijsklasse biedt Gigaset een geschikte (mobiele) Android® telefoon. Om de Duitse kwaliteit te waarborgen, worden alle smartphones uitvoerig getest in het Gigaset testcenter in Bocholt, Duitsland. U bekijkt en koopt alle Gigaset smartphones hier.

Mobiele telefoons voor senioren

Gigaset biedt een veelzijdig portfolio smartphones waarbij er gedacht is aan iedere gebruiker. Zo kan de oudere doelgroep uitstekend uit de voeten met de toestellen uit de speciale GL-serie. Deze zijn onder andere voorzien van extra grote en pratende toetsen, een overzichtelijk scherm, een SOS-noodkop en extra luid gespreks- en beltoonvolume. Zo is uw (groot)moeder of -vader overal in huis goed bereikbaar, zelfs wanneer hij of zij de zon opzoekt in de achtertuin. De Gigaset GL390 en GL590 zijn compatibel met gehoorapparaten en kunnen worden aangepast aan het gehoorvermogen, zodat uw geliefde geen woord van het geprek hoeft te missen. Bent u benieuwd naar deze twee toestellen? U bekijkt ze hier.

Binnenkort: Gigaset Smartcare

Met Gigaset Smartcare wordt er een extra stap gezet om senioren langer en veilig zelfstandig te kunnen laten wonen. Dit innovatieve systeem bestaat uit een aantal sensoren welke in huis geplaatst worden en vervolgens inzichtelijk zijn via een smartphone app. Het systeem volgt de oudere op de voet dankzij een vooraf ingesteld patroon. Wordt er ’s ochtends geen beweging waargenomen op het tijdstip waarop volgens het patroon normaliter de dag begint? Dan ontvangen een X-aantal geregistreerde contactpersonen een notificatie via een telefonische oproep of een mobiel pushbericht. Is de deur geopend en heeft de oudere het huis verlaten, maar is deze niet teruggekomen binnen het vastgestelde tijdsbestek? Ook dan gaat er een melding uit. Deze twee voorbeelden zijn slechts een greep uit de veelzijdige mogelijkheden van Gigaset Smartcare; hét systeem wat ervoor zorgt dat zowel de oudere als zijn/haar omgeving met een gerust hart en een veilig gevoel van zelfstandigheid geniet.

Lees meer over Gigaset Smartcare en volg de laatste ontwikkelingen op de voet via de website van Gigaset.

Steeds meer Nederlanders zijn mantelzorger voor een familielid. Vroeger was het heel normaal dat zorgbehoevende familieleden in huis kwamen wonen om zo voor ze te kunnen zorgen. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om uw huis aan te laten passen om zo extra ruimte te creëren voor de mantelzorg met behoud van uw eigen privacy. Wanneer u over een groot perceel beschikt kunt u ook een mantelzorgwoning overwegen. Met een mantelzorgwoning bent u altijd in de buurt om zorg te verlenen maar hebben jullie wel allebei een eigen plek. Er gelden speciale regels voor het bouwen van een mantelzorgwoning op uw eigen terrein die ik hierbij graag toe licht.

Wat is een Mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning die staat op het terrein van een huis. In de mantelzorg woning kan een familielid of vriend wonen die zorg verleend aan de bewoner(s) van het huis of woont degene die zorg nodig heeft in de mantelwoning.

U kunt er voor kiezen om een deel van uw huis om te bouwen als mantelwoning zoals een garage of bij het huis een aanbouw te realiseren die als mantelwoning ingericht kan worden. Wanneer u liever 2 gescheiden woningen heeft kunt u er voor kiezen om in de tuin een (tijdelijke) mantelzorg woning te plaatsen.

Geen vergunning nodig

Voor het bouwen van een mantelzorgwoning heeft u geen bouwvergunning nodig. Uiteraard gelden er wel regels waaraan u moet voldoen. U dient onder andere te voldoend aan het Bouwbesluit. In het Bouwbesluit staan regels op het gebied van isolatie, milieu, gezondheid en veiligheid. Een aannemer kan u hier vaak meer over vertellen. U kunt ook met de gemeente contact opnemen om uw plannen te bespreken

Belangrijke regels

Een mantelzorgwoning mag bewoond worden door maximaal 1 huishouden, bestaande uit maximaal 2 personen. 1 persoon van het huishouden dient mantelzorg te ontvangen of te verlenen.

Wanneer de mantelzorg stopt mag het bouwwerk niet langer gebruikt worden als woning. In veel gevallen hoeft u de woning niet volledig af te breken maar dient u wel een eventuele keuken en badkamer te verwijderen.

Het is goed om u van te voren goed in te lezen over het maken van een mantelzorgwoning. Overleg ook met de huisarts, professionele zorgverleners en uw gemeente zodat alles netjes volgens de geldende regels gaat gebeuren.

Eindhoven, 26 maart 2020 – Hoewel het sociaal isolement door de coronacrisis noodzakelijk is, veroorzaakt het ook een probleem dat moeilijk op te lossen is: eenzaamheid. Smarthomespecialist 50five slaat de handen ineen met Emma Zorgt, Dokter.nl en Google in een poging dit probleem dit verlichten door een gespecialiseerde digitale spraakassistent met korting aan te bieden.

Even bij je opa en oma of bejaarde ouders op bezoek is er momenteel niet bij. Verpleeghuizen zijn dicht voor bezoekers en mantelzorg verloopt moeizaam. Dit zorgt ervoor dat ouderen en alleenwonenden versneld vereenzamen. En dat is meer dan enkel erg vervelend; volgens hoogleraar psychologie Paul van Lange blijkt in gesprek met EenVandaag namelijk dat men van eenzaamheid écht ziek wordt. Het leidt tot depressies, maar ook tot hart- en vaatziekten.

Reden genoeg voor smarthomespecialist 50five bij te dragen aan dit initiatief van Emma Zorgt. Zij ontwikkelden een spraakassistent op basis van kunstmatige intelligentie die specifiek gericht is op ouderenzorg. Het doel ervan is dat mensen langer en veiliger zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Via de standaard functionaliteiten van de Google Assistant kunnen ouderen gesprekken voeren en allerlei vragen stellen, zelfs een spelletje spelen is mogelijk. Het is in feite een digitale huisgenoot.

De Emma Zorgt assistent dient echter niet alleen ter entertainment, maar helpt je daarnaast een oogje in het zeil te houden. Zij controleert meerdere keren per dag de gesteldheid van de gebruiker en naasten ontvangen een waarschuwing bij het gebrek aan een reactie. Ouderen kunnen bovendien via een eenvoudig commando direct om hulp vragen wanneer dit nodig is.

De spraakassistent werkt via de slimme speakers van Google Nest die 50five 1.000 beschikbaar stelt aan een gereduceerd bedrag. Bart-Jan Groothoff, category manager bij 50five: “We zien in het afgelopen jaar een stijgende interesse in slimme oplossingen voor ouderen, smartphones voor ouderen zijn een goed voorbeeld. In België werken we al samen met de slimme thuiszorgoplossing Jane waar we zien dat het écht werkt en levens kan redden. Gezien de huidige urgentie in verband met het coronavirus was deze samenwerking in Nederland daarmee voor ons een no-brainer.”

Dankzij de samenwerking is een totaalpakket met een hoge korting te verkrijgen. Voor een bedrag van €40,99 ontvang je de Google Nest Mini smart speaker, de Emma Zorgt spraakassistent (monitoring & alarmering) en een uitgebreide handleiding voor de installatie en het gebruik.

Het pakket is hier te bestellen.

Bijna iedereen maakt inmiddels regelmatig gebruik van het internetbankieren. Niet gek ook: het is een ontzettend handige manier om inzicht te krijgen tot en gebruik te maken van de bankrekening. Maar het gebruik van internetbankieren brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. Wat als hackers inbreken op de internetverbinding en jouw persoonlijke inloggegevens onderscheppen? Voordat je het weet is heel je bankrekening leeg geplunderd! Om dat te voorkomen, is het ontzettend belangrijk om veilig gebruik te maken van het internetbankieren. Met deze praktische tips zorg je ervoor dat jij geen risico loopt.

1. Vermijd openbare netwerken

Openbare netwerken geven je wellicht de vrijheid om kosteloos met het internet te verbinden, maar de risico’s van publieke wifi zijn groter dan je misschien wel denkt. Iedereen kan namelijk verbinding maken met een openbaar wifi netwerk: zo ook hackers. Alle gegevens die jij via dit openbare netwerk doorstuurt, kunnen zonder problemen ingezien worden door personen die hier helemaal geen inzicht op zouden moeten hebben. Het is dan ook niet voor niets dat criminelen op grote schaal misbruik maken van openbare wifi netwerken. Sta je dus op het punt persoonlijke gegevens in te voeren om in te kunnen loggen bij je internetbankieren? Doe dit dan alleen vanaf een beveiligd wifi-netwerk.

2. Gebruik een goede VPN verbinding

Wil je toch gebruik kunnen maken van een openbaar netwerk? Gebruik dan een goede VPN verbinding. Een VPN verbinding zorgt ervoor dat al je internetverkeer via een externe server geleid wordt: en deze externe server zorgt er weer voor dat alles beveiligd en versleuteld gebeurt. Dit betekent dat alles wat jij op het internet doet verborgen wordt; zo ook je identiteit en locatie. Op deze manier bescherm je jouw digitale informatie tegen hackers en kun je veilig en zonder zorgen gebruik maken van (openbare) netwerken. Je bent volledig anoniem en ‘onzichtbaar’ aanwezig, en de gegevens die jij invoert tijdens het internetbankieren zijn op deze manier perfect beschermd.

3. Download een goede anti malware software

Anti malware software zorgt ervoor dat jouw apparaat beschermd is tegen virussen en allerlei vormen van spyware. Dit soort malware wordt ontworpen om schade aan te richten of persoonsgegevens van je apparaten te stelen. Gezien er flink wat malware op het internet rondgaat is het ongelooflijk belangrijk om je apparaten hier goed tegen te beschermen: zowel je computer als laptop en smartphone.

4. Gebruik een goed wachtwoord

Er zijn maar genoeg mensen die de fout maken om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Wanneer dit wachtwoord eenmaal gehacked is, zou de hacker dus direct toegang hebben tot alle mogelijke inlog- en persoonsgegevens; inclusief je internetbankieren. Maak dus overal nieuwe, sterke wachtwoorden voor aan die niet zomaar te raden zijn. Probeer zaken als namen, woonplaatsen en geboortedata te mijden, en schrijf het wachtwoord nergens op: ook niet in een e-mail. Vind je het lastig om alle wachtwoorden te onthouden? Dan kun je gebruik maken van een betrouwbare wachtwoordmanager.

5. Gebruik de smartphone app

Iedere bank heeft wel een speciale app voor het internetbankieren ontwikkeld: probeer deze dus ook zoveel mogelijk te gebruiken. Deze speciale app wordt voorzien van allerlei soorten beveiliging (een SSL-versleutelde verbinding bijvoorbeeld) en is hierdoor veiliger dan de website van de bank in de browser. Wil je toch internetbankieren via de browser, zorg dan dat je gebruik maakt van een beveiligde SSL verbinding (je kunt deze herkennen aan het slotje in de browserbalk met de letters https) of een goede VPN verbinding.

6. Pas op voor phishing

Je bank zal je nooit via een appje, smsje of mailtje om persoonsgegevens vragen. Krijg je dus toch een smsje uit naam van je bank waar ze je vragen om je inloggegevens toe te sturen of ‘even snel’ in te loggen: dan heb je waarschijnlijk met phishing te maken. Phishing wordt regelmatig door hackers gebruikt om toegang tot je account te krijgen. Via nep mails of telefoontjes word je naar een valse website gelokt om hier vervolgens in te loggen. Gebruik deze links nooit! Mocht je twijfelen, neem dan gewoon even contact op met je bank.

21 oktober 2019 – De Consumentenbond heeft onlangs een groot aantal multivitaminen en vitamine D supplementen voor 50+’ers getest. Bij diverse producten laat de dosering te wensen over. Van de 61 onderzochte vitamines doorstaan er 50 de test niet. Binnen de categorieën multivitaminen voor vrouwen 50+ en multivitaminen 70+ staat het online merk Flinndal op nummer één.

Categorie 50+ vrouwen multivitaminen

Vrouwen vanaf 50 jaar hebben een hogere behoefte aan vitamine D. De Gezondheidsraad adviseert deze doelgroep dagelijks 10 microgram vitamine D te slikken. Flinndal Multi 50+ Vrouw staat op nummer één van de geteste multivitaminen voor 50+’ers. De dosering van de vitaminen en mineralen vliegt nergens uit de bocht, het vitamine D gehalte is optimaal én er wordt duidelijk aangegeven dat het product speciaal voor 50+ vrouwen is.

Categorie 70+ multivitaminen: duidelijke winnaar

Ook binnen de categorie vitaminen voor 70+’ers is Flinndal de duidelijke winnaar. De Gezondheidsraad beveelt mannen en vrouwen van 70+ aan om dagelijks 20 microgram vitamine D te slikken. Van alle onderzochte producten is Flinndal Multi 70+ het enige product waarop staat dat het specifiek voor 70+’ers bedoeld is. Daarnaast bevat het supplement het juiste vitamine D gehalte.

“Bij Flinndal kijken we goed naar de behoefte aan specifieke voedingsstoffen in verschillende levensfasen. Dat de Consumentenbond onze inspanningen waardeert met een eerste plaats, is een enorm fijne bevestiging.’’ aldus Inge Hendriks, Productmanager bij Flinndal. 

Supplementen met alleen vitamine D

In de categorie vitamine D supplementen voor 50+’ers, staat Davitamon op de eerste plaats. De verpakking geeft het duidelijkst aan welke dosering past bij welke leeftijd.

50+ multivitaminen: onzin of niet?

Naarmate we ouder worden, neemt de opname van vitamine B12 af. Daarnaast gaat de vitamine D behoefte voor vrouwen 50+ en ouderen 70+ omhoog. Een multivitamine van goede kwaliteit die is afgestemd op de behoefte van de doelgroep, kan een goede aanvulling op een gezond voedingspatroon zijn.

Test multivitamines voor 50+’ers, Consumentenbond september 2019: https://www.consumentenbond.nl/vitamines-en-voedingssupplementen/test-multivitamines-voor-50

Elk jaar in december staan er weer verschillende kerstshows voor de deur. Door het hele land zijn ze te vinden. De ene nog mooier en spectaculairder dan de ander. Prachtige muziek, loepzuivere zang en aan het einde een oorverdovend applaus. Het is elk jaar weer een leuk uitstapje met je partner, familie of vrienden. Een leuk avondje uit waarvoor je jezelf helemaal kan optutten. Een frisse coupe, nieuwe kleding en voor de vrouwen ook nog prachtige make-up en glimmende sieraden. Omdat er tegenwoordig zoveel kerstshows zijn, hebben we er een aantal geselecteerd om de keuze wat makkelijker te maken.

 1. Kerst in Maastricht

We trappen af met de bekendste violist van ons land, André Rieu. Dit jaar geeft hij voor het eerst een magisch kerstconcert in Maastricht. André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest geven ongetwijfeld het meest romantische optreden van het jaar! Het wordt een sprookjesachtige avond in een prachtig winterwonderland. Zing mee met kerstliederen, wals mee op prachtige liedjes en beleef een weergaloze avond. Wanneer je een fanatieke meedanser bent, zorg dan wel je je spullen goed opbergt. Heb je toch je telefoon in je broekzak zitten? Zorg dan voor een goed Motorola Moto E6 hoesje. Door het fanatieke bewegen kan zomaar je telefoon vallen. Na de betoverende avond in Maastricht zit je meteen in de kerstsferen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de show op 21 december en het begint om 20:00. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €65,00.

 • Classical Christmas met Jan Vayne

Elk jaar bewonderen duizenden mensen de befaamde kerstconcerten. Dit jaar kun je genieten van het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands samen met Jan Vayne. Deze onvergetelijke avond staat in je geheugen gegrift als een spektakel. Het koor betovert je gehoor met hun melancholische klanken en laat je genieten van ouderwetse kerstklassiekers. Je zou haast uit verwondering je telefoon laten vallen. Gelukkig kan er met een telefoonhoesje om je telefoon weinig fout gaan. De krachtige opbouw in het programma laat je vol spanning wachten op mooie hoogtepunten. Pianovirtuoos Jan Vayne zorgt voor emotionele momenten door zijn improvisatie kunsten. Met een bezoek aan Classical Christmas met Jan Vayne ga je met een warm gevoel de kerstdagen in. Het concert vindt plaats in Het Concertgebouw in Amsterdam. De show is op 19 december van 19:30 tot 21:50 en op 24 december van 14:15 tot 16:25. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €32,50.

 • Disney On Ice

Ga je er tijdens de feestdagen graag een keer tussenuit met de kleinkinderen? Dan is Disney On Ice een absolute aanrader. De Disneyprinsessen vliegen om je oren en de liedjes kun je allemaal meezingen! Je kleinkinderen kijken hun ogen uit en kunnen niet geloven dat ze oog in oog staan met hun Disney idool. Bewonder Anna, Elsa en Olaf uit Frozen. Duik vervolgens de zee in met Ariël en Sebastiaan en ga op pad met Rapunzel. Je sluit de show af met een spectaculaire show van het Beest, die hij speciaal opvoert voor Belle. Je hebt geluk dat je smartwatch stevig vastzit met een Samsung Galaxy Watch 42 mm bandje. Door al dat mee springen en dansen met de kleinkinderen zou je smartwatch anders zomaar los kunnen gaan. Het ijsspektakel duurt tussen de 1,5 en 2 uur, inclusief 15 minuten pauze. De show is te bezoeken van 11 december t/m 15 december in Ahoy, Rotterdam en van 21 december t/m 29 december in de Jaarbeurs, Utrecht. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf €24,00.

Sinds 31 augustus is het weer mogelijk om Naturalis te bezoeken. Het museum in Leiden onderging een grote verbouwing, die maar liefst twee jaar duurde. Hiervan was het museum zelfs één jaar helemaal gesloten. Het vernieuwde natuurhistorisch museum trok op de openingsdag al meer dan duizend bezoekers. De populariteit is in het afgelopen jaar duidelijk niet gedaald!

Naturalis is een natuurhistorisch museum dat het leven op aarde in kaart brengt. Met een indrukwekkende collectie aan kennis en data proberen ze elke bezoeker wat bij te brengen. Daarnaast onderzoekt het museum de natuur om biodiversiteit te onderhouden. Zo draagt het museum ook bij aan grote vraagstukken over de voedselvoorziening, het klimaat en geneesmiddelen.

Het museum leidt je door acht verschillende zalen. Het is een lust voor het oog en absoluut het fotograferen waard. Zorg in dat geval wel voor een stevig Samsung Galaxy Note 10 hoesje. Als je vaak je telefoon uit je tas of broekzak haalt, is de kans ook groter dat je jouw telefoon laat vallen. Dat zou natuurlijk een vervelende domper zijn op zo’n leuke dag! De thema’s van de verschillende zalen zijn als volgt:

 1. Leven: Dit is de entreezaal. De ruimte neemt je mee langs de verschillende landschappen van de aarde. Je start diep in de zee en eindigt hoog bovenop een bergtop. Onderweg ontmoet je verschillende dieren en planten die je tegenkomt op de aarde. Je leert hier veel over het samenleven van planten en dieren. Iedereen heeft elkaar nodig om te kunnen overleven.
 2. De aarde: Een ode aan de kracht van onze planeet. De aarde is scheppend, gevend maar ook zeker vernietigend. Beleef de kracht van de aarde en reis langs verschillende landen. Dankzij een 60 meter lang panoramadoek bezoek je Hawaii, Japan, Brazilië en IJsland. Hier zie je waar de aarde zoal toe in staat is.
 3. De dood: Hier ontdek je hoe dood en leven uiteindelijk samenkomen. Deze zaal is een waar ‘doolhof van de dood’. Je kunt de zaal niet in één keer overzien. De ruimte bestaat uit gebogen wanden met wonderlijke objecten. Na elke bocht sta je weer voor een nieuwe verrassing! Een extra reden om een krachtige iPhone 6 screenprotector aan te schaffen. Wanneer je na een bocht plots op iemand stuit, kan je telefoon zo uit je handen glippen. Met een screenprotector is je beeldscherm in ieder geval goed beschermd. Aan het einde van het doolhof kom je in het midden uit waar dood en leven in elkaar overvloeien.
 4. De ijstijd: Ontdek de wilde natuur in een onherbergzaam oerlandschap. Duik in het leven van de vroegere ‘big five’ van het toenmalige Nederland. Bekijk realistische filmpjes via de verrekijkers langs de maquette of bewonder een van de ruim 9000 mammoetbotten en -kiezen. De pronkstukken uit deze zaal zijn absoluut de schedel van een mammoetbaby, een stukje mammoethuid en zelfs een mammoetdrol!
 5. De verleiding: Een voorstelling over voortplanting en de natuur. In deze zaal kom je erachter hoe de voortplanting werkt bij zowel dieren als planten. Zorgen de ouders voor hun kroost? Met welke kleur lokt de bloem een bij en wat gebeurt er na de paring? Op al deze vragen krijg je antwoord!
 6. De vroegere mens: Hoe is de mens ontstaan? Naturalis beantwoord deze vraag op een originele manier. Het museum beschikt namelijk over unieke fossielen van de Homo Erectus, onze vroegere voorouder. Naast deze pareltjes, is ook de reconstructie van de oermens een hoogtepunt. Deze levensechte oervrouw is gemaakt door de Nederlandse kunstenaars Adrie en Alfons Kennis. De reconstructie is gebaseerd op de vondsten van onderzoeker Eugène Dubois en de nieuwste wetenschappelijk inzichten.
 7. Dinotijd: Hier vind je het prachtstuk van het museum. Het skelet van een echte Tyrannosaurus Rex. Dit kroonjuweel is ongetwijfeld een foto waard. Pak tijdens dit fotomoment rustig je telefoon erbij en zorg voor een stevig hoesje. Het is vaak erg druk in de zaal omdat iedereen graag het skelet vastlegt. Trix, de naam van de dinosaurus , neemt je mee terug in de tijd. In de 12 meter hoge zaal komen de dino’s optimaal tot hun recht. Dit is een zaal die je zeker niet mag missen!
 8. LiveScience: Hier ontmoet je de onderzoekers en collectiebeheerders van Naturalis. Zo kun je ervaren wat er bij hun werk komt kijken. Dit is een leuke zaal voor kinderen of kleinkinderen. Je kunt hier de wetenschappers in levende lijven ontmoeten. Stel je brandende vragen en krijg direct antwoord van een expert!

Een bezoek aan Naturalis geeft je direct een andere kijk op de wereld. Daarnaast is Leiden zelf een erg leuke stad. Bezoek het museum en sluit de dag af met een heerlijk diner in een van de restaurants en praat na over al de overweldigende indrukken.

Kaartjes voor Naturalis zijn €16,00 per stuk. 

Al maanden kampt het CBR met grote achterstanden en wachten veel mensen enorm lang op de verlenging van hun rijbewijs. De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, wil het nu mogelijk maken dat mensen van 75 jaar en ouder nog een jaar na de einddatum van hun rijbewijs door mogen rijden zonder dat ze problemen met politie of de verzekeraar krijgen.

Minister Van Nieuwenhuizen heeft het ontwerpbesluit om deze administratieve verlenging van het rijbewijs mogelijk te maken aan de Tweede Kamer aangeboden. ANBO vindt dat deze maatregel een noodgreep is om de achterstanden waar het CBR mee kampt te kunnen oplossen.

De maatregel is een noodgreep
“Natuurlijk ben ik blij voor de mensen die al maanden moeten wachten op de verlenging van hun rijbewijs,” stelt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. “Wij hebben inmiddels al honderden leden kunnen helpen door onze afspraken met het CBR. Maar het is een noodgreep, omdat het CBR de boel niet op orde krijgt.”

Vandaag werd bekend dat de minister een externe adviseur heeft aangesteld, die het CBR moet gaan helpen. Liane den Haan: “Ik hoop dat er nu verbetering gaat plaatsvinden, want de tijdelijke verlenging lijkt op het repareren van de achterdeur, terwijl de voordeur stuk is. We waarderen de inzet van iedereen bij het CBR, maar er moet echt een structurele oplossing komen.”

Verkeersveiligheid moet voorop staan
Wat ons betreft staat de verkeersveiligheid van alle weggebruikers voorop. Het kabinet heeft plannen om de verkeersveiligheid in Nederland sterk te verbeteren. Het is nu nog niet duidelijk of de maatregel om het rijbewijs te verlengen gevolgen heeft voor deze plannen.