Rubriek

Home

Rubriek

Uitvaartmogelijkheden. Het is een onderwerp waar we meestal niet dagelijks bij stilstaan. Je kunt je er misschien weinig bij voorstellen, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Door alvast rustig de mogelijkheden te bekijken, komen je naasten niet voor lastige keuzes te staan. 

Waarom is het belangrijk?

Tijdens het regelen van een uitvaart moeten er veel keuzes worden gemaakt – en dat in een korte tijd. Door uw uitvaartwensen zelf vast te leggen, voorkomt u eventuele twijfels en lastige keuzes voor uw nabestaanden. In dit artikel leggen we u uit wat er allemaal mogelijk rondom een persoonlijk afscheid. U kunt zelf rustig de verschillende mogelijkheden afwegen en gemaakte keuzes altijd op een later moment aanpassen.

Financiële mogelijkheden

Misschien heeft u wel een uitvaartverzekering afgesloten, of spaart u zelf voor het afscheid. Soms veranderen uitvaartwensen waardoor u uw uitvaartverzekering zou willen verhogen. Dit kan niet altijd, bijvoorbeeld vanwege uw leeftijd of gezondheid. Dan kan een uitvaartfonds een oplossing zijn. Met een uitvaartfonds bouwt u een bedrag op dat na overlijden gegarandeerd besteed wordt aan de uitvaart. Dat voorkomt onverwachtse kosten voor de nabestaanden. U kunt ook een uitvaartverzekering hebben in combinatie met een uitvaartfonds, bijvoorbeeld als de kosten door de verzekering niet volledig worden gedekt. Monuta beschikt over deze mogelijkheid, met het Monuta Uitvaartfonds.

Persoonlijke mogelijkheden

Voor het vormgeven van de uitvaart zijn er veel persoonlijke mogelijkheden, die u kunt vastleggen in uw uitvaartwensen. Een uniek afscheid dat bij u past, wordt vaak met een goed gevoel herinnerd door de nabestaanden. Een warm en persoonlijke uitvaart kan tot uiting komen in de verhalen die in een toespraak of dienst worden verteld, de muziek die wordt afgespeeld, of in de uitvaartlocatie zelf. Niet iedereen wil gebruik maken van een uitvaartcentrum of crematorium. Een uitvaart hoeft daar niet plaats te vinden, maar kan ook in een restaurant, een boot, of zelfs in uw eigen tuin.

Afscheid in eigen tuin

Uitvaartverzorgers van Monuta maken bijzondere momenten mee. Iedere uitvaart is anders, maar sommige zijn wel heel bijzonder. Bijvoorbeeld een afscheid in de tuin van een overledene. De overledene tuinierde graag en veel. Ze deed dit met veel liefde en genoot ervan als haar bloemen er prachtig bij stonden. De kist van de overledene werd geplaatst in het tuinhuisje, met bloemen uit eigen tuin. Het was een vredig afscheid, waarvan iedereen wist dat dit de plek was waar de overledene graag was en waar iedereen haar liefde voor tuinieren kon voelen.

Pannenkoeken en limonade

Ook hoeft de catering en de muziek niet standaard te zijn. Zo verzorgde een uitvaartverzorger van Monuta een uitvaart van een bewoner van een woon-en zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. De medebewoners waren de tweede familie van de overleden bewoner en kenden de bewoner heel goed. Tijdens de uitvaart werden er liedjes van K3 gezongen en in plaats van koffie met cake, werd de uitvaart afgesloten met limonade en pannenkoeken: het lievelingseten van de overledene. De medebewoners hebben op een bijzondere manier afscheid kunnen nemen en hebben op deze manier de uitvaart een plekje kunnen geven.

Hulp van Monuta

Niet iedereen weet in een keer wat zijn of haar uitvaartwensen zijn. Neem hiervoor de tijd. Bij Monuta kunt u op de website eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. Als u uw uitvaartwensen liever op papier wilt invullen, kan dat ook. U vraagt hier eenvoudig het papieren Uitvaartwensenformulier aan. En heeft u hulp nodig bij het invullen? Neem dan contact op met de uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Samenzijn met je partner is het fijnste wat er is. Naast de innige band is er in de meeste gevallen ook een fysieke aantrekking en vrijen en geslachtsgemeenschap is dan ook een belangrijk onderdeel in de relatie. Het hebben van gemeenschap en vrijen is echter niet voor iedereen even prettig. Er zijn in Nederland behoorlijk wat mensen die last hebben van verschillende klachten tijdens en na het vrijen. Deze vrijpijn is vaak goed te verhelpen en is in de meeste gevallen gerelateerd aan het al dan niet kunnen ontspannen van de bekkenbodem. Deze pijn bij vrijen wordt ook wel dyspareunie genoemd.

Twee types dyspareunie met verschillende klachten

Er zijn een aantal verschillende soorten van dyspareunie. Dyspareunie is op te delen in twee types: oppervlakkige dyspareunie, waarbij de pijn vooral op en rondom de huid voelbaar is en diepe dyspareunie, waarbij vooral inwendige pijnklachten ervaren worden. Bij diepe dyspareunie kunnen er ook andere oorzaken ten grondslag liggen aan de pijn. Diepe dyspareunie vindt vooral plaats tijdens de gemeenschap en oppervlakkige dyspareunie kan ook na de seks nog plaatsvinden. In beide gevallen zijn de pijnklachten vaak te herleiden aan de werking van de spieren rondom de bekkenbodem. Door een bezoek aan de bekkenbodemspecialist kun je op een makkelijke manier oefeningen doen die je helpen de bekkenbodem beter te ontspannen. Na het leren van een aantal simpele bekkenbodem oefeningen kun je op je gemak waar je maar wilt, thuis tijdens het klaarmaken van avondeten bijvoorbeeld, of buiten de deur wanneer je in de wachtrij staat bij de bakker de oefeningen uitvoeren. Je hebt er geen speciale ‘work-out’ kleding voor nodig, en niemand ziet of weet dat je bekkenbodemspier oefeningen aan het uitvoeren bent. Op de lange termijn zul je in de meeste gevallen weer prettig en pijnvrij geslachtsgemeenschap kunnen hebben.

Maak dyspareunie bespreekbaar en geniet weer van het vrijen met je partner

Als Nederlanders staan we over de hele wereld bekend als een open volk, waarbij vrijwel alles bespreekbaar is. Toch heersen er op het gebied van dyspareunie en vooral het bespreekbaar maken van de klachten nog vele taboes. Dit is erg jammer en je doet jezelf er absoluut geen plezier mee om dit voor jezelf te houden. Door de klachten te bespreken met de huisarts kun je vaak een doorverwijzing naar de bekkenbodemspecialist krijgen die je verder kan helpen. Dyspareunie is in de meeste gevallen vooral ontzettend vervelend, maar goed te verhelpen en vrij onschuldig. Des te meer reden dus om erover te praten, zodat je weer optimaal van het vrijen kunt genieten.

De zomer is net begonnen en wat is er dan leuker dan een aantal kleine aanpassingen doen in huis? De winterkleuren de deur uit en de zomerkleuren naar binnen. Lees snel deze tips om meer gezelligheid te creëren in huis zonder hier een fortuin aan uit te geven.

1. Bloemen en planten

Door hier en daar een bloemetje of een plantje neer te zetten, lijkt het al een stuk gezelliger en sfeervoller in huis. Planten geven veel zuurstof en zijn goed voor in huis. Planten kun je vaak ook jaren laten staan, mits je ze goed verzorgd. Bloemen zijn natuurlijk altijd gezellig, maar blijven niet heel lang staan. Juist hierdoor kun je gezelligheid creëren door elke week een ander bosje met verschillende kleuren te kopen. Van prachtige gele zonnebloemen tot een bosje roze bloemen op tafel. Gezellig!

2. Muur schilderen

Heeft u die grijze kleur op de muur wel even gezien? Verf één wand in een leuke, opvallende kleur. Het is dan natuurlijk wel van belang dat deze kleur ook bij de rest van het interieur past. Verf niet meteen alle muren in deze kleur, maar hou het bij 1 muur, zodat het niet de overhand neemt. Mintgroen is tegenwoordig enorm hip en is een leuke, frisse kleur om op de muur te schilderen.

3. Vloerkleed

Een vloerkleed is tegenwoordig super hip. Het maakt je interieur helemaal af en staat ook nog eens gezellig. Een vloerkleed helpt ook nog eens tegen het dempen van geluid en is daarom ideaal. Zo kunt u kiezen voor een vintage vloerkleed wat een uniek contrast geeft aan de omgeving of u kunt kiezen voor een modern vloerkleed, waarbij u kunt kiezen uit vele verschillende kleuren. De kleurkeuze is bij beide van groot belang. Zo kunt u bij Tapeso.nl eens kijken naar het zeer gevarieerde aanbod.

Bent u op zoek naar een nieuwe relaxfauteuils voor in de leeskamer? Een nieuwe relaxfauteuils koop je niet zo maar. Je wilt lang plezier hebben van zo’n nieuwe relaxfauteuil en daarom is het lastig om een keuze te maken wat je nou eigenlijk graag wilt. Een comfortabele fauteuil of zetel is tegenwoordig bijna onmisbaar in een woning. Even lekker wegdromen, een boek lezen of relaxen in een fauteuil.

Om u op weg te helpen heb ik een TOP 3 samengesteld om inspiratie op te doen voor heerlijke leren fauteuils in de leeskamer.

Leren relax fauteuil Vigor
Het op deze fauteuil verwerkte leer is van absolute topkwaliteit. De verwerkte huiden zijn afkomstig van Europese runderen waarbij uitsluitend de beste huiden geselecteerd worden. Middels een dubbele looiing en een speciale nabehandeling met wax en olie wordt een uniek doorgekleurd leer verkregen met een ruige stoere uitstraling. Ondanks deze ruige uitstraling heeft het leer een zeer comfortabele en soepele feel. Het leder is 1,3 tot 1,5mm dik. Het natuurlijke ongecorrigeerde karakter wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van littekens, hoornsteken, schrammen en andere oneffenheden. Het op deze fauteuil gebruikte leer heeft een middelsterke beschermende finish gekregen en is beperkt vocht- en vuilwerend. Het is het soort leer wat met de jaren alleen maar mooier wordt.

Industriële draaifauteuil Bruno
Het op dit product verwerkte leer is van absolute topkwaliteit. De verwerkte huiden zijn afkomstig van Europese runderen waarbij uitsluitend de beste huiden geselecteerd worden. Middels een dubbele looiing en een speciale nabehandeling met wax en olie wordt een uniek doorgekleurd leer verkregen met een ruige stoere uitstraling. Ondanks deze ruige uitstraling heeft het leer een zeer comfortabele en soepele feel. Het leder is 1,3 tot 1,5mm dik. Het natuurlijke ongecorrigeerde karakter wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van littekens, hoornsteken, schrammen en andere oneffenheden. Het gebruikte leer heeft een middelsterke beschermende finish gekregen en is beperkt vocht- en vuilwerend. Het is het soort leer wat met de jaren alleen maar mooier wordt. Naast leer is dit model ook leverbaar in een mooie stof, tussen een stof en leer kunnen kleine stilistische verschillen zitten, zo is een open naad bijvoorbeeld wel mogelijk met leer, maar niet met stof.

Leren draaifauteuil Belano
Het op dit product verwerkte leer is van absolute topkwaliteit. De verwerkte huiden zijn afkomstig van Europese runderen waarbij uitsluitend de beste huiden geselecteerd worden. Middels een dubbele looiing en een speciale nabehandeling met wax en olie wordt een uniek doorgekleurd leer verkregen met een ruige stoere uitstraling. Ondanks deze ruige uitstraling heeft het leer een zeer comfortabele en soepele feel. Het leder is 1,3 tot 1,5mm dik. Het natuurlijke ongecorrigeerde karakter wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van littekens, hoornsteken, schrammen en andere oneffenheden. Het gebruikte leer heeft een middelsterke beschermende finish gekregen en is beperkt vocht- en vuilwerend. Het is het soort leer wat met de jaren alleen maar mooier wordt. Naast leer is dit model ook leverbaar in een mooie stof, tussen een stof en leer kunnen kleine stilistische verschillen zitten, zo is een open naad bijvoorbeeld wel mogelijk met leer, maar niet met stof.

Al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan is er een grote kans dat u elke maand te veel betaalt voor energie. Iemand die overstapt van energieleverancier bespaard minimaal € 200,- ten opzichte van het goedkoopste verleng-tarief! Wanneer aan het eind van het contract niet wordt overgestapt, wordt het contract namelijk automatisch verlengt tegen hogere tarieven. Bovendien is tegenwoordig heel makkelijk om over te stappen van energieleverancier. Het overstappen van energieleverancier lijkt misschien eng of spannend is, maar dat is het tegenwoordig helemaal niet meer.

Het vergelijken van de energie aanbiedingen

De eerste stap om geld te besparen is het vergelijken van energie aanbiedingen. Op de website van energie aanbiedingen staan de laatste acties van alle energieleveranciers. De energieleveranciers leveren hun beste aanbiedingen namelijk aan. Vervolgens zijn alle voorwaarden en regels uitgezocht zodat het heel makkelijk is een aanbieding kunt kiezen!

“Het meest voordelige is om een aanbieding te kiezen met een korte looptijd van één jaar, met een hoge korting of cashback.”

Via de knoppen van de aanbieding gaat u direct door naar de website van de leverancier. Alles wat er dan nog gedaan hoeft te worden is een formulier met de gegevens van uw woning in te vullen. Elke energieleverancier heeft namelijk doet namelijk aan een zogenaamde ‘overstapservice’. Deze overstapservice houdt in dat ze automatisch het oude contract opzeggen, en het nieuwe contract op het juiste moment in laten gaan.

Op dit moment denken veel mensen: “Maar straks zit ik zonder gas en stroom of gaat de overstap niet goed?”. Geen zorgen! Er kan tegenwoordig niets fout gaan. Bij het overstappen zal het nooit voorkomen dat de woning zonder gas en stroom komt te zitten. Overstappen van energieleverancier is eigenlijk alleen maar een administratieve afhandeling. Op de dag dat het nieuwe contract ingaat, wordt enkel in het contractregister een wijziging doorgevoerd: dat is de gehele overstap.

De overstap van energieleverancier maken
Controleer de energierekening maar eens: de afgelopen 5 jaar is hij iedere keer weer duurder geworden! Zolang je niet overstapt zal dit zo blijven. Alleen bij een overstap worden de goedkoopste energietarieven en kortingen aangeboden. Gelukkig kost het slechts 5 minuten tijd. Wanneer de mooie energie aanbieding gevonden is, hoeft er namelijk alleen maar een kort formulier ingevuld te worden op de website van de energieleverancier. Nadat de gegevens zijn ingevuld, stuurt de energieleverancier een mail of brief met een overzicht van de ingevulde gegevens en het energiecontract. Hier staat heel duidelijk hoeveel het maandelijkse bedrag zal zijn in de nieuwe situatie. En dat scheelt waarschijnlijk een hoop met wat er nu elke maand betaald moet worden!

Valt het bedrag toch wat tegen? Geen zorgen, er is altijd sprake van 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen is het altijd kosteloos om alles terug te draaien. Na de 14 dagen wordt alles geregeld door de nieuwe leverancier. Deze neemt contact op met de huidige leverancier en zegt u contract daar netjes op. De meterstanden die normaal doorgegeven worden aan de oude leverancier, zullen voortaan opgevraagd worden door de nieuwe leverancier. Na de overstap zal de nieuwe energieleverancier dit vanzelf laten weten. Is dit het, denkt u? Ja zeker! Dat is het enige.

Overstappen van energieleverancier is dus echt een eitje! Met een energie aanbieding kan iedereen honderden euro’s besparen. Het is echt zonde om het niet te doen. Klaar om te besparen? Klik op de link hieronder om te beginnen!

Energie Aanbiedingen

Je kan er niet omheen; het huidige weer maakt het steeds lastiger om met de auto de deur uit te gaan. Hevige wind, stort- en sneeuwbuien maken het niet gemakkelijker. Veiligheid op de weg is niet alleen in het belang van jezelf, maar ook van alle andere weggebruikers om je heen. Met deze 5 tips ga je veilig en met een gerust gevoel de weg op in de winter.

1. Rijstijl

Om ongelukken te vermijden pas je natuurlijk je rijstijl aan. Trek bijvoorbeeld rustig op. Wanneer je rustig optrekt hebben je banden meer grip. Zeker bij gladheid kan te snel optrekken slippende banden veroorzaken. Ook rustig sturen voorkomt slippen bij gladheid. Houd twee handen aan het stuur om controle over de auto te behouden. Probeer ook de remmen zo min mogelijk te gebruiken. Neem gas terug en laat de auto langzaam uitrijden.

2. Verzekeren

Een van de belangrijkste zaken is een goede verzekering. Je kan nog zo goed voorbereid zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje. En kan zelfs de beste bestuurder overkomen. Controleer de dekking bij je verzekering. En ga na wat je belangrijk vindt. Zo biedt bijvoorbeeld Centraal Beheer vaak gratis vervangend vervoer wanneer de reparatie wordt uitgevoerd door een garage uit hun netwerk. Natuurlijk hartstikke handig wanneer je de auto eigenlijk niet kunt missen.

3.Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk, zorg dat je voorbereid de weg op gaat! Zorg voor voldoende water, een opgeladen mobiele telefoon, dekens en een eerste hulp kit in de auto. Een stuk karton in de kofferbak kan hulp bieden bij vast geslipte banden.

voorbereiding

4. Winterbanden

Wissel die gladde zomerbandjes in de winter om voor stevige winterbanden. Winterbanden hebben meer grip dan de ‘gewone’ banden. Zorg ook altijd voor een goede bandenspanning. De banden mogen niet te slap zijn, maar ook zeker niet te hard. De juiste bandenspanning staat aangegeven in het handboek van je auto. In de meeste gevallen is dit rond de 2.2 Bar.

5. Eigen verantwoording

Denk goed na voordat je de weg opgaat. Houd weersverwachtingen in de gaten en schat zelf in wanneer de wegen veilig genoeg zijn. Is het niet belangrijk? Blijf dan lekker binnen, het is het risico op een ongeluk niet waard. Moet je toch echt de weg op? Zorg dan dat je bovenstaande tips volgt om veilig van A naar B te rijden!

Ben je binnenkort jarig? Dan is dit zeker een reden voor een feestje! Iedereen viert zijn verjaardag op een andere manier. De ene persoon houdt ervan om in de aandacht te staan en zal groots uitpakken met een feest voor een gevarieerd gezelschap. De ander houdt het liever intiem en nodigt een paar vrienden uit om het leven te vieren. Wat mag je echter zeker niet missen bij het vieren van een verjaardag? In dit artikel geeft topcadeau.nl tips.
De geschiedenis van de verjaardag

Als wij onze verjaardag vieren, vieren we in feite het moment waarop we geboren zijn. Dit doen we ieder jaar opnieuw. Sommige mensen vieren het echter niet op basis van een geloofsovertuiging. Toch vinden de meeste Nederlanders dat zij wel aandacht aan deze levensgebeurtenis moeten besteden. Het is onbekend hoe lang de mens al zijn geboorte viert. Een verjaardag wordt meestal op de dag van de geboorte gevierd. Het kan echter voorkomen dat je bent geboren op een schrikkeldag (29 februari). In dat geval wordt er vaak voor gekozen een dag eerder of later de verjaardag te vieren. Anders zou je maar eens in de vier jaar je verjaardag kunnen vieren! Zo is het toch leuk om ieder jaar een verjaardagscadeau te krijgen. Een andere dag die wordt gevierd is de zogenoemde naamdag. De naamdag, die vooral nog in de katholieke en orthodoxe kringen wordt gevierd, is de dag waarop je de heilige gedenkt waarnaar je bent vernoemt. Deze naam wordt tijdens de doop aan je gegeven. De gedenkdag hoeft niet per definitie de dag van de geboorte van de heilige te zijn, maar kan ook de sterfdag zijn. Een bekend voorbeeld is Sinterklaas. Sint Nicolaas stierf op 6 december 342.

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Iedereen viert verjaardagen anders, maar vaak vieren Nederlanders dit feest thuis. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Het hangt natuurlijk af van het jaargetijde waarin je jarig bent. Ook hangt het van je thuissituatie af. Verjaardagen met een tuinfeest gaan immers lastig worden als je in een appartement woont! Vaak nodig je gasten uit waarmee je graag je verjaardag wilt vieren. Deze brengen een cadeau mee. Dit cadeau is niet alleen een bedankje voor de uitnodiging, maar ook voor de moeite om de gasten iets lekkers aan te bieden. Tegenwoordig is het ook een moment om de ander te tonen hoeveel we de persoon waarderen. Vaak wordt het ook een stuk persoonlijker als je een verjaardagskaart geeft met een persoonlijke spreuk of boodschap. Zeker als je niet bij de verjaardag aanwezig kunt zijn, is een kaart een goede oplossing. In het huidige digitale tijdperk krijgt iedereen minder post. Het is dan extra leuk als je aandacht geeft aan de verjaardag door middel van een fysieke verjaardagskaart. Het geeft toch iets speciaals als er een kaart door de brievenbus geduwd wordt.

Hoe organiseer je een leuk feest?

Als je een verjaardagsfeest organiseert, wil je natuurlijk graag dat de sfeer er goed in zit! Een aantal benodigdheden zijn zeker sfeerverhogend en onmisbaar op een verjaardag. Natuurlijk mogen de verjaardagstaart en de slingers niet vergeten worden tijdens verjaardagen. Als het feest ’s middags en ’s avonds plaatsvindt, is het ook belangrijk om wat alcoholhoudende versnaperingen in te slaan. Het is leuk om voor verjaardagen speciale cocktails met fruit te maken. Ook is het aan te raden feestverlichting in huis te nemen. Je kunt bijvoorbeeld LED ballonnen in je huis plaatsen. Deze geven vrolijke kleuren in je woning. Nadat je ze hebt geactiveerd blijven ze maar liefst 24 uur branden. Je kunt ook je tuin in de sfeer brengen met feestverlichting. Dit kan zowel in verschillende kleuren als in het wit. Je kunt ervoor kiezen traditionele gloeilampen te gebruiken of een LED verlichting slang. Wat hier heel leuk bij is, is een spiegelbol. Op die manier reflecteren de lichtjes door de hele tuin. Ook voor het serveren van de hapjes is het ene goed idee om de tafels leuk aan te kleden. Een grappige bamboe chip & dip set kan de sfeer verhogen. Je ontvangt hier vaak een leistenen bord bij en porseleinen bakjes. Wat ook leuk is, zijn LED echt-kaarsen. Hiermee kun je sfeer in huis creëren, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er brand zal ontstaan. Om op een verantwoorde manier het feest af te sluiten, is het een goed idee om een alcoholtester te kopen. Zo weet iedereen als hij de auto in stapt of zijn alcoholpercentage niet te hoog is. Het is zeker belangrijk dat het feest wel verantwoord plaatsvindt!
Verjaardag vriendin: top cadeau tips

Als een goede vriendin van je jarig is, wil je natuurlijk graag met een top cadeau aan komen. Wat zijn goede cadeaus voor een verjaardag vrouw? Ideale cadeaus voor een verjaardag vrouw zijn gadgets voor in de keuken. Een mooie crêpemaker is bijvoorbeeld een leuk cadeau waar je vriendin veel plezier van zal hebben. Een ander idee is een chocoladefontein. Die kun je natuurlijk gelijk op het feest gebruiken, om de sfeer te verhogen! Andere cadeau opties zijn bijvoorbeeld producten voor de persoonlijke verzorging, zoals een stijltang of krultang. De verjaardag hoeft natuurlijk niet cliché te zijn: de tegenwoordige vrouw is een powervrouw die ook houdt van elektronica! Een slim idee is een USB armband als cadeau. Je kunt ook een USB stick in de stijl van WonderWoman of Catwoman als cadeau geven.

Iets anders dan anders? Leuke uitjes als tips

Soms wil je graag iets anders doen met jouw verjaardag dan een gezellig feestje thuis. Ook kun je een activiteit ondernemen en dan daarna het gezellig thuis verder vieren. Vooral als het gaat om een speciale jubileumverjaardag als 50 jaar, kan het een prima idee zijn om een fijn themafeest te houden. Dan is het vaak leuk om borden met de cijfers in de tuin op te hangen. Ook kun je een Sarah of Abraham in de tuin zetten. Als activiteiten kun je een verwendag organiseren bij een spa. Ook kun je andere bijzondere activiteiten ondernemen op je feestje. Wat dacht je van een blotevoetenwandeling? Je vindt deze paden door het hele land. Je kunt dan allerlei ondergronden voelen aan je voeten. Een hele belevenis. De taart kun je vervolgens thuis eten, of je neemt hem gewoon mee! Wat ook leuk is, is een tocht met een historische trein. Je kunt in stijl reizen door een prachtig landschap. Dit kan bijvoorbeeld in Schinveld of Stadskanaal. Als je aangeeft dat het voor een bijzondere gebeurtenis is, willen ze zelfs wel eens extra aandacht aan je groep geven. Natuurlijk is het ook leuk om je verjaardag in een restaurant te vieren. Als je kleine kinderen hebt, is het beter om het verjaardagsfeestje te houden in de eigen buurt. Het is bijvoorbeeld een goed idee om naar de speeltuin te gaan of een park te bezoeken. Dan kun je daar ook fijn gaan picknicken. Een kinderboerderij is bijvoorbeeld ook altijd grappig om te bezoeken. Zo komen de kleine kinderen in contact met allerlei dieren in de buurt. Hoe je je verjaardag ook viert, we wensen je alvast een fantastische dag toe!

Op een heerlijke zachte lentedag wil je graag op pad met de elektrische fiets. Zo kun je heerlijk een dag lang genieten van de ontluikende lente terwijl je niet oververmoeid thuis komt. Zo hou je nog energie over voor andere dingen die je aandacht vragen! Of wat dacht je er van om halverwege af te stappen bij dat ene leuke dorpje en daar nog lekker een uurtje langs de winkelruiten te struinen? En misschien is er ook nog wel even tijd voor een lekker drankje op dat leuke terras!

De mooiste plekjes mét oplaadpunt

Het grote voordeel van een elektrische fiets is dat fietsen zeer milieuvriendelijk is ten opzichte van de auto. Doordat de meeste elektrische fietsen heel eenvoudig te bedienen zijn geeft het je veel vrijheid om te genieten van je route. Met ruim 30.000 kilometer aan fietsroutes in Nederland is er altijd wel een mooi plaatsje of natuurgebied wat je kunt ontdekken. En omdat de elektrische fiets een steeds vaker geziene gast in ons kikkerlandje is zijn er tegenwoordig veel oplaadpunten waar je gebruik van kunt maken en je fietsaccu op kunt laden. Zo heb je dus altijd voldoende ondersteuning tijdens het fietsen!

Op pad met Pasen

De paashaas is alweer bijna in ons land en dat betekent dat alle mooie lenteroutes lokken. Heerlijk toeren langs de bollenvelden of genieten van de eerste zonnestralen terwijl je met je picknickmand onderweg bent. Dat kan allemaal met de elektrische fiets.
De meest gekozen elektrische fiets is de e-bike met middenmotor. Deze fiets is heel stabiel en veilig dankzij het lage zwaartepunt en is vaak voorzien van een krachtige motor. Hierdoor kun je er zowel in de stad als met langere fietstochten van genieten. Past dit type elektrische fiets ook het beste bij jou?

Comfort boven alles

Het stoffige imago van de e-bike is gelukkig weg. We zien dat het steeds normaler wordt om een stukje comfort te verkiezen. Bovendien is het veel fijner om even op de fiets te stappen in plaats van met de auto te gaan. En daarnaast ook veel milieuvriendelijker. Minstens zo belangrijk, fietsen geeft je gezondheid een boost want, ook al heb je een klein duwtje extra in de rug, je zult toch echt zelf moeten trappen!

Het aantal echtscheidingen in Nederland toenemen. Een op de drie huwelijken strandt. Voor veel mensen klinkt dit niet als iets nieuws. Wat wel opmerkelijk is dat de trend van echtscheidingen onder senioren explosief is toegenomen.

Trend zet zicht voort

Als sinds de jaren 50 zien we steeds meer echtscheidingen onder senioren. Zelfs op erg hoge leeftijd besluit men nog om te gaan scheiden. In 1950 bijvoorbeeld konden we spreken van amper een paar honderd scheidingen onder ouderen. In 2013 publiceerde het CBS al cijfers over de sterke toename van scheidingen onder ouderen: toen zagen we al bijna 15.000 echtscheidingen tussen 50- en 60-jarigen. In 2014 zien we dat dit aantal als is gestegen naar ruim 17.000. En dit zal de komende jaren nog wel even doorgaan.

Scheiden is geen taboe meer

Ging men in de jaren 50 scheiden, was dit een taboe en werd het niet geaccepteerd in de samenleving dat je uit elkaar ging. Zeker niet voor vrouwen. Tegenwoordig gaan ouderen steeds meer mee met de veranderende samenleving en kijkt men ook anders tegen echtscheidingen aan. Ook zijn vrouwen nu veel zelfstandiger, ook financieel waardoor de stap om te scheiden niet meer zo moeilijk is.

Scheiden wordt makkelijker

Het hele echtscheidingsproces is tegenwoordig ook veel makkelijker. Je hoeft niet meer een lang en duur traject in van advocaten en een proces bij de rechtbank. Je kunt nu ook veel sneller en gemakkelijk scheiden door bijvoorbeeld de echtscheiding online te regelen. Als je in goed overleg gaat is dit een slimme manier van scheiden. Je regelt alles zelf, maakt samen alle afspraken over de zaken die geregeld moeten worden, je hoeft niet naar de rechtbank en je kan via de site waar je de scheiding regelt hulp en advies krijgen indien dat nodig is. Je kiest een pakket voor een vaste prijs dat bij jullie situatie past en ontvangt alle benodigde documenten die ingevuld en ondertekend moeten worden. Alles wordt geretourneerd en de scheidingsexpert van de site regelt alles verder.

Toename alleenstaande ouderen

Het CBS voorspelt dat medio jaren 50 er ruim 900.000 duizend alleenstaande 80-plussers zijn in ons land. Dat is drie keer het huidige aantal. En het overlijden van een partner of het verhuizen van een partner naar een instelling zijn daar dus niet alleen de oorzaken van. Het toenemend aantal echtscheidingen op latere leeftijd speelt daar ook een duidelijke rol in.

Er zijn dus vele oorzaken die we kunnen aanwijzen als reden waarom ouderen steeds vaker gaan scheiden. Het taboe is eraf, het scheiden zelf wordt makkelijker, we worden ouder en zijn ons steeds meer bewust van gezond leven waardoor we ook fitter zijn op oudere leeftijd. Als we bewuster gaan leven, zijn we ook in staat hogere eisen aan onze relaties en partners te stellen en hierdoor worden we er dus misschien wel vaker dan vroeger mee geconfronteerd dat je uit elkaar gegroeid kan zijn na vele jaren huwelijk. Dus wellicht schromen we ons dan minder om toch maar te besluiten te gaan scheiden.

Net zoals veel ouderen hebt u waarschijnlijk wel eens last van wat kwaaltjes, dat is niets geks. Om echter niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen van een verslechterende gezondheid, zijn twee dingen belangrijk. Om vitaal te blijven is het allereerst nodig om te blijven bewegen, en daarnaast gezond en afwisselend te eten. Een voorbeeld van gezonde voeding is sushi. Zeker niet alleen voor jongeren hoor! Hebt u het al eens geprobeerd?

Wat is er zo gezond aan sushi?

Sushi wordt gemaakt door verse vis te combineren met groenten en plakkerige rijst en te omhullen met nori (geroosterd zeewier), en komt van origine uit Japan. Het is niet alleen erg lekker, maar is ook nog eens erg gezond door de vitaminen die het bevat. Vaak bestaat de sushi uit vette vis zoals makreel of zalm. Dit zijn vette vissoorten die boordevol onverzadigde vetzuren, alfa-omega 3-vetzuren en vitamine D zitten. De vis wordt zoals gezegd vaak gecombineerd met rijst, dat ook nog eens vitamine B bevat.

Vette vis is zo gezond dat het volgens het Voedingscentrum behoort tot de Schijf van Vijf. Hoewel het aangeraden wordt minimaal een keer in de week vette vis te eten, doen nog veel te weinig mensen dit. Over het algemeen bevat sushi minder groente dan wordt geadviseerd volgens het Voedingscentrum in de Schijf van Vijf. Daarom is het goed er wat salade bij te eten, een goed gevulde groentesoep of de traditionele sojabonen (edamames). Een ander aspect waarop gelet moet worden door iedereen is de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen dagelijks. De vis van sushi kan worden gedoopt in sojasaus. Dit geeft veel smaak, maar is ook erg zout.

Kies voor gemak: sushi thuis laten bezorgen

Iedereen heeft wel eens een dag dat hij of zij geen zin heeft om een maaltijd thuis klaar te moeten maken of daar geen tijd voor heeft, en ook eens iets anders wil dan een kant-en-klaarmaaltijd uit de magnetron of opgewarmde kliekjes. In deze gevallen is het erg gemakkelijk en fijn om snel eten thuis te laten bezorgen. Dat is tegenwoordig haast overal mogelijk, van grote steden tot kleinere dorpen. Laat bijvoorbeeld sushi in Eindhoven bezorgen, of in Amsterdam, Groningen, Utrecht of omliggende plaatsen.

Te oud voor nieuwe dingen?

Wilt u sushi thuis laten bezorgen, maar bent u bang dat u niet weet wat u krijgt omdat u niet bekend bent met de gerechten? Op de websites van bezorgrestaurants staan vaak beschrijvingen en plaatjes van de gerechten, en u kunt natuurlijk ook advies vragen tijdens het bestellen. En lijkt u sushi niets omdat het met stokjes gegeten zou moeten worden? Bij veel bezorgrestaurants kunt u vragen om zogenaamde ‘kinderstokjes’ waarbij de stokjes met een elastiekje gevormd zijn tot een soort tangetje waarmee werkelijk iedereen sushi kan eten. Bovendien mag sushi ook gewoon met de handen gegeten worden. Wees niet bang om iets nieuws te proberen, en ondervind zelf hoe lekker sushi is.