Menu
Hulpmiddelen

Hogere bloeddruk op latere leeftijd

Naarmate we ouder worden krijgen wij steeds meer last van een hogere bloeddruk. Een verhoogde bloeddruk wordt ook wel hypertensie genoemd. De grote vraag daarbij is natuurlijk of dit kwaad kan. 

Allereerst beginnen we met wat is de bloeddruk? De bloeddruk is de druk op uw bloedvaten. Als er een hoge bloeddruk is vergroot dit het risico op hart- en vaatziekten zoals een hartinfarct en een beroerte. We spreken over een hoge bloeddruk als de bovendruk boven de 120 is en de onderdruk boven de 80. 

Echter uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat ouderen vaker last hebben van een hogere bloeddruk. Een bloeddruk van bijvoorbeeld 130 of 140 boven 80 of 90 is dan meer ‘normaal’. Echter is dit wel afhankelijk van uw levensstijl. 

Belangrijke leefregels voor ouderen om de bloeddruk onder controle te houden zijn:

  • stoppen met roken
  • meer bewegen
  • gezonder eten
  • zorgen voor minder stress

Hiermee verlaagt u het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Medicijnen om de bloeddruk te verlagen zijn dan niet altijd nodig. 

Een goede bloeddrukmeter helpt

Een goede bloeddrukmeter helpt u om inzicht te krijgen in de bloeddruk. Er zijn zelfs bloeddrukmeters die nagaan of er een mogelijkheid bestaat op een beroerte in de toekomst. Deze bloeddrukmeters hebben een atriumfibrillatie functie die nagaat of er een vernauwing is in de bloedbaan. Bijvoorbeeld de Omron M7 Intelli IT (model 2020) is een dergelijke bloeddrukmeter. Deze bloeddrukmeter wordt ook aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting. 

Persoonlijk en deskundig advies Op bloeddrukmeter.shop vindt u een uitgebreid assortiment aan bloeddrukmeters waarvan onafhankelijk getest is of de metingen betrouwbaar zijn. De keuzehulp van bloeddrukmeter.shop wordt daarom ook aangeraden door onder andere de Nederlandse Hartstichting. Mocht u uitgebreid advies willen hebben dan is dat uiteraard ook mogelijk. Bloeddrukmeter.shop is via e-mail, chat en telefoon bereikbaar voor persoonlijk en deskundig advies