Menu
Telefonie

Hoe zorgt u voor een langere batterijduur van uw telefoon

Als u een nieuwe telefoon heeft zult u erg blij zijn met de batterijduur. Het gaat lang mee en u hoeft de telefoon misschien wel 2 of 3 dagen niet op de laden. Naarmate de telefoon ouder wordt zal de batterijduur korter worden en zult u de telefoon steeds vaker aan de oplader leggen. Hoe zorgt u ervoor dat de batterijduur van uw telefoon goed blijft en toch wat langer mee gaat?

Goed opladen

Om de batterij zelf goed te laten functioneren is het belangrijk dat u de telefoon ook goed oplaad. Zo wordt er bij een nieuwe telefoon aangeraden om deze helemaal op te laden en vervolgens net zo lang te gebruiken tot dat deze uitvalt. Het beste is echter om dit vaker te doen of om de telefoon in ieder geval zo ver mogelijk leeg te laten lopen voordat u deze weer oplaadt. Anders wordt uw batterij namelijk lui als deze continue aan de oplader ligt of snel opgeladen wordt. Het beste is dan ook om de telefoon niet ’s nachts op de laden maar overdag zodat deze niet 8 uur lang aan de oplader ligt.

Temperatuur

Een telefoon kan ook last hebben van een te lage of te hoge temperatuur. De batterij kan daardoor veel sneller leeg raken doordat deze harder moet werken om af te koelen. Een telefoon werkt het beste tussen de 0 en 35 graden. Wanneer uw telefoon onder uw kussen terecht komt tijdens het slapen of in de zon ligt kan dit er dus voor zorgen dat de batterij leeg loopt.

Helderheid aanpassen

Op een telefoon kunt u ook aangegeven hoe fel u het scherm zou willen. Als u dit altijd erg fel heeft staan zal de batterij hierdoor ook een stuk sneller leeg lopen want dit gebruikt erg veel energie. Dit kunt u best wat lager zetten en ook dan kunt u het goed zien. Wanneer de omgeving ook wat donkerder is zoals in de avond dan kunt u dit helemaal laag zetten want dan is het scherm er goed te zien.

Energie besparen

Telefoons hebben ook een extra bespaar functie. Deze kunt u ook inschakelen wanneer u dit nodig heeft of wanneer u liever altijd energie wilt besparen. Let wel op dat bijvoorbeeld de helderheid automatisch laag wordt gezet en extra functies uitgeschakeld worden.

Geef uw telefoon een langer leven met deze tips.