Menu
Zintuigen

Hoe kan je je voorbereiden op het ogen laseren?

Ben je van plan om je ogen te laten laseren of staat er al een afspraak voor de ooglaserbehandeling? Je hoeft geen hele speciale voorbereidingen te treffen voor de behandeling, maar er zijn natuurlijk wel een aantal punten om rekening mee te houden. Dat geldt niet alleen voordat de behandeling is uitgevoerd, maar natuurlijk ook na de behandeling. Bekijk hier wat de aandachtspunten zijn om je voor te bereiden op het laten laseren van je ogen. Uiteraard volgt altijd eerst een vooronderzoek en krijg je van de kliniek informatie ter voorbereiding op de ooglaserbehandeling.

Praktische tips ter voorbereiding

Er zijn ter voorbereiding voor ogen laseren een aantal praktische tips beschikbaar. Draag je bijvoorbeeld contactlenzen? Stop daar dan een week voor de laserbehandeling mee. Voor harde lenzen geldt dat deze drie tot vier weken vooraf moeten worden verwijderd. Het dragen van lenzen leidt namelijk mogelijk tot een onnauwkeurige meting. Verder geldt dat het advies is om enkele dagen voor de behandeling geen oogmake-up meer te dragen. Gebruik ook geen crème of lotion op de huid van je gezicht evenmin als parfum.

Neem iemand mee

Plan de dag van de ooglaserbehandeling op een dag dat je vrij bent van je werk. Of dat je geen verplichtingen hebt. Regel van tevoren iemand die met je meegaat naar de behandeling. Het is namelijk niet mogelijk om na de behandeling zelf auto te rijden. Heb je niemand in je omgeving die in de gelegenheid is om mee te gaan en woon je ver weg? Overweeg dan om een hotel in de buurt van de kliniek te boeken om daar te verblijven. Het is overigens doorgaans een week na de ooglaserbehandeling weer mogelijk om auto te rijden.

Draag comfortabele kleding

Je hoeft niet op hoge hakken of strak in het pak naar de kliniek te gaan om een ooglaserbehandeling te ondergaan. Het is belangrijk om je comfortabel te voelen en daarom is het aan te raden om gemakkelijke kleding te dragen. Het kan in de behandelruimte wel fris zijn omdat de apparatuur op een lage temperatuur blijft. Denk er dan ook aan om warme kleding te dragen of mee te nemen. Een vest is handig, omdat je die niet over je hoofd hoeft aan te trekken of uit te doen.

Gun je ogen rust

Het is de dag voordat de behandeling gepland staat aan te raden om je ogen zoveel mogelijk rust te gunnen. Ga dan ook geen series of films kijken of een boek lezen. Laat de smartphone liggen en gebruik je computer evenmin. Het is mogelijk om een luisterboek te luisteren of muziek op te zetten. Ook voor na de behandeling als je oog nog aan het herstellen is.