Menu
Nachtrust

Het Slaap-ABC; Deel 2

Het Slaap-ABC, tips en trucs voor een goede nachtrust! Aangezien het weer woensdag is, is het nu tijd voor het vervolg van onze Slaap-ABC. We beginnen vandaag met de F en eindigen met de J.

F
De F is van fitness. Beweging is belangrijk. Een aantal uur goed bewegen of fitnessen voor u naar bed gaat, bevordert de slaap. Zorg er wel voor dat er tijd genoeg zit tussen de beweging en uw bedtijd. Uw lichaam heeft dan even de tijd om tot rust te komen.

G
De G is van gordijnen. Deze hoeven niet eens zo duur te zijn. Zorg ervoor dat uw gordijnen geen licht doorlaten en ook geen kieren vertonen. Op deze manier heeft u een donkere kamer waarin u goed kunt slapen.

H
De h is van hulpmiddelen. Als u te dunne muren heeft en/of uw gordijnen het licht toch nog doorlaten dan kunt u wel wat andere hulpmiddelen gebruiken. Probeer eens oogkleppen of oordopjes.

I
De I is van inhalen. Heeft u een slaaptekort? Dan is die moeilijk in te halen. Slaapt u doordeweeks te weinig? Dan kunt u dit helaas niet inhalen door het hele weekend in bed te liggen. Een slaaptekort is alleen op te lossen door elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op die manier een ritme in uw slapen te krijgen.

J
De J is jachtig leven. Door alle stress en impulsen waar u aan wordt blootgesteld, kan uw nachtrust worden verstoord. Zorg ervoor dat u ’s nachts niet wordt gestoord door nieuwe impulsen. Binnenkomende berichten, e-mails of belletjes hoeven echt even niet. Het is tijd voor uw slaap. Heeft u uw computer in uw slaapkamer staan? Zet die dan uit, ook het beeldscherm! Geluiden of knipperende lichtjes werken verstorend en kunnen u aan uw werk herinneren. Bij bedtijd is het ook echt tijd om te slapen en moet u daar de volledige rust voor nemen.

Slaap lekker alvast!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply