Menu
Koken

Heerlijke toetjes recepten

Koken, wat een heerlijk bezigheid! En het hoeft ook niet altijd lang te duren, of heel moeilijk te zijn. Speciaal voor u heb ik 3 makkelijke recepten voor overheerlijke toetjes op een rijtje gezet.

Vanille vla met appels uit de oven
Een heerlijk en bovenal verrassend lekker toetje!

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 500 ml vanillevla
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 30 gram boter

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor naar 200 graden. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij de appel partjes vervolgens in 2en zodat je dus 8 partjes per appel krijgt.
Verdeel de vanille vla over de bodem van een platte ovenschaal.
Verdeel de appelparten dakpansgewijs over de vanille vla.
Meng de suiker, bloem en boter met elkaar zodat je een soort van suikerkruimels krijgt.
Verdeel de suikerkruimels over de appels
Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de appels beginnen te kleuren en serveer warm, lauwwarm of koud.

Dit recept wordt nog lekkerder met een bolletje ijs erbij! Kiest u zelf maar welke smaak u het lekkerst vindt.

Rabarber aardbeien dessert
Voor de echte aardbeienliefhebber.

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 400 gram aardbeien
  • 50 gram suiker
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • stukje citroenschil
  • 1 kaneelstokje
  • slagroom geklopt

Bereidingswijze
Breng de gewassen en in stukjes gesneden rabarber aan de kook met de suiker, sinaasappelsap, stukje citroenschil en kaneelstokje. Laat de rabarber ongeveer 15 minuten koken tot het uit elkaar valt, maar roer wel af en toe.
Neem de pan van het vuur en verwijder de citroenschil en kaneelstokje.
Roer de in stukken gesneden aardbeien erdoor en laat dit samen afkoelen.

Om het recept af te maken kunt u het toetje serveren met geklopte slagroom.

Rijstepap met rozijnen en bruine suiker
Een heerlijk recept van vroeger.

Ingrediënten

  • 150 gram blanke rozijnen
  • 1 liter volle melk
  • 200 gram dessertrijst
  • bruine suiker (of witte basterdsuiker)

Bereidingswijze
Wel de rozijnen in warm water
Breng de melk al roerend aan de kook. Voeg, als de melk kookt, de rijst en de rozijnen toe. Laat het geheel al roerend op een lage stand 10 tot 12 minuten doorkoken.
Doe daarna de pap in 4 dessertschaaltjes en bestrooi met bruine suiker.

Variatietip: U kunt ook 1 zakje vanillesuiker en wat kaneelpoeder aan de melk toevoegen voor u de melk gaat koken.

Succes en geniet ervan! Smullen maar!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.