Menu
Koken

Heerlijk Herfst Recept: Quiche met zalm en spinazie

Ben jij ook zo’n fan van quiche? Dan zal je dit gerecht heerlijk vinden. Deze quiche met zalm en spinazie is ideaal voor in het najaar. Een heerlijk hartverwarmend gerecht dat ook nog eens goed is voor je hart. De quiche bevat namelijk gezonde vetten die bijdragen aan de gezondheid van je hart!

Ingrediënten

voor 4 personen
1 prei
300 g zalmfilets
200 g spinazie
200 g volkorenbloem
200 g kikkererwtenmeel
100 g Becel Original voor op brood
15 g dille
400 ml + 9 el water
3 el lijnzaad
2 el Becel Original voor koken en bakken
1 el Zaanse mosterd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 175 °C.
  2. Meng het lijnzaad met 9 eetlepels water en zet minimaal 5 minuten apart totdat er een lijnzaad-ei ontstaat.
  3. Doe vervolgens de volkorenbloem met Becel Original voor op bood en het lijnzaad-ei in een kom en kneed tot een egaal deeg. Druk het deeg in een ingevette quiche- of springvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem en de randen.
  4. Leg een stuk bakpapier met daarop een blindbakvulling (rijst, ongekookte bonen, bakparels) en bak de bodem 10 minuten blind in de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten in de oven.
  5. Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
  6. Snijd ondertussen de prei in ringen, de spinazie en dille grof en de zalm in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  7. Verhit Becel Original voor koken en bakken in een koekenpan en roerbak de prei 3-4 minuten, voeg de spinazie toe en laat deze 2 minuten slinken. Verdeel de groenten samen met de zalmblokjes en dille over de voorgebakken quichebodem.
  8. Zeef het kikkererwtenmeel, voeg hier 400 ml water en de Zaanse mosterd aan toe en meng met een garde tot een glad geheel. Giet de kikkererwtenvulling in de quichevorm en bak de quiche 30 minuten in de oven.
  9. Haal de quiche uit de oven en laat 5 minuten afkoelen alvorens je deze aansnijdt.

Fotocredit: Becel