Menu
Koken

Handige tips voor de bereiding van een Mango

Eet u graag mango’s? Net als de avocado waar ik laatst al een blog over schreef, zijn er met betrekking tot de mango ook allerlei handige trucjes bij de bereiding ervan. Special voor u heb ik ze even onder elkaar gezet.

Hoe weet u of een mango rijp is?
Knijp zachtjes in de schil van de mango. De mango is rijp als de schil terug veert.

Zo snijd u een mango heel snel en gemakkelijk in blokjes

  • Leg de mango horizontaal op de snijplank en snijd het kroontje van de mango af.
  • Pak een groot mes en snij zo dicht mogelijk als kan langs de pit naar beneden. Doe hetzelfde met de andere kant.
  • Snij de mango nu van linksboven naar rechtsboven  in, leg erop dat u niet door de schil heen gaat. Snij nu van rechtsboven naar linksonder. U krijgt nu een ruitpatroon.
  • Doe hetzelfde met de andere helft van de mango.
  • Pak nu een helft en buig de schil om. U kunt nu met een mes alle blokjes van de schil snijden.
  • Doe hetzelfde met de andere helft van de mango.
  • Pak nu het stuk met de pit erin. Snijd de pit uit de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Wilt u dit eens even rustig bekijken? Curly’s heeft een handig filmpje gemaakt waarin ze het rustig voordoen.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.