Menu
Nachtrust

Goede nachtrust is goud waard

Na een intensieve dag vol afwisseling is het heerlijk om in bed te genieten van een goede nachtrust. Terwijl je slaapt wordt de accu weer opgeladen, zodat je de volgende dag verkwikt wakker wordt en er weer helemaal tegenaan kunt. Goed slapen is van levensbelang!

Bed
Om lekker te kunnen slapen, zijn de juiste materialen erg belangrijk. Op de eerste plaats is dat natuurlijk het bed. Vooral voor ouderen is een wat hoger bed prettig. Het is goed om bij de aanschaf van een nieuw bed hier rekening mee te houden. Het hogere bed is niet alleen prettig bij het gaan slapen, het is vooral veel handiger bij het weer opstaan. Wil je zelf een nieuw bed, kijk dan eens bij Damminga boxsprings.

Bodem
De bodem, die in het bed komt te liggen, moet niet te zacht zijn, niet teveel verend. Zeker als de jaren klimmen, kan dit tot hinderlijke rugklachten leiden. Als je gebruik maakt van een lattenbodem, dan kun je meestal de latten afstellen, zodat je precies de stevigheid krijgt die je nodig hebt, bovendien op de juiste plaats. Met een elektrisch verstelbare bodem kun je het hoofdeind omhoog laten komen, zodat je heerlijk in bed kunt lezen, of televisie kunt kijken.

Matras
De matras moet het lijf kunnen dragen, elk lichaamsdeel moet voldoende ondersteund worden. Dat zorgt precies voor de rust die nodig is. Een goed matras kan leiden tot een betere ontspanning, waardoor je beter je energie kunt sparen. Matrassen zijn er in verschillende hardheden. Het is een goed idee om bij de aanschaf van een matras even te gaan proef-liggen, eigenlijk is dit de enige manier om te ervaren hoe een matras werkelijk ligt.

No Comments

    Leave a Reply