Rubriek

Hulporganisaties

Rubriek

Steeds meer ouderen voelen zich eenzaam. Sommige simpelweg omdat hun kennissenkring niet meer zo groot is als vroeger of omdat mensen minder vaak op bezoek komen. Het Nationaal Ouderenfonds zorgt er voor dat ouderen kunnen blijven leven zoals ze dat zelf willen. Er wordt dus gezorgd voor uitjes en nieuwe contacten.

Eenzaamheid onder ouderen

Het speelt eigenlijk toch iets meer dan u zou denken, namelijk meer dan de helft van de 55-plussers voelt zich eenzaam. Het is ook zo dat 1 op de 11 ouderen zich extreem eenzaam voelen dit zijn bij elkaar ongeveer 500.000 mensen. Ze missen vaak goede vrienden of familie, ze durven kinderen hier niet mee lastig te vallen. Naarmate mensen ouder worden neemt de eenzaamheid ook toe, vanaf 65 jaar voelt ongeveer 45% zich eenzaam terwijl dit bij 85-plussers dit bijna 63% is. Eenzaamheid is ook niet goed voor onze gezondheid het verhoogt namelijk de bloeddruk en het stressniveau. Eenzame ouderen hebben daardoor ook 14% meer kans op een vroege dood.

Klein gebaar met grote impact

Sommige kleine dingen kunnen voor een ander al veel betekenen. Ga een langs bij ouderen in uw buurt, ze kunnen hun verhaal kwijt en raken er niet over uit gepraat als er iemand langs geweest is. Wilt u juist even een wandeling maken in het bos, vraag eens iemand mee. Wanneer u dingen samen doet is het zo veel leuker dan alleen. Het kan zo veel voor iemand betekenen als ze iets kunnen ondernemen en er eens op uit zijn. Ze ontmoeten sneller nieuwe mensen en plannen om weer iets samen te doen zijn snel gemaakt. Ergens op de koffie gaan kan een groot verschil maken.

Voor wie zijn de uitjes?

Wanneer er behoefte is aan een uitje is het makkelijk om bij hun op de kalender te kijken. Zo zijn er dagen georganiseerd voor ouderen die alleen zijn, zo worden er nieuwe mensen ontmoet en zorgt het voor een leuke dag invulling. U kunt ook iets organiseren voor een gehele zorginstelling zodat iedereen er samen op uit kan en elkaar beter leert kennen. Zo kan er ook op de zorginstelling zelf een activiteit gedaan worden.

Het kan erg verschillen wat er georganiseerd wordt maar u kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Vaartochten
 • Uitje op het strand
 • Museum bezoek
 • Uitje in de natuur
 • Lekker eten

Het Nationaal Ouderenfonds brengt mensen met elkaar in contact om eenzaamheid tegen te gaan.

Bewegen is voor de meer dan 2 miljoen Nederlanders met reuma niet altijd even makkelijk, maar wel heel belangrijk. ReumaNederland en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) geloven in de kracht van wandelen voor mensen met reuma. Om zoveel mogelijk van hen de voordelen van wandelen te laten ervaren, slaan ReumaNederland en KWBN de handen ineen met een vijfjarig samenwerkingsconvenant.

Reuma: bewegen is moeilijk, maar zo belangrijk

Jan-Willem Förch (algemeen directeur ReumaNederland): “Juist als je een vorm van reuma hebt, is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het maakt spieren sterk en gewrichten soepel. Wandelen is voor mensen met reuma bij uitstek een activiteit die we willen aanmoedigen. Het kan in je eigen tempo en vorm. Door de samenwerking met KWBN hopen we mensen met reuma in beweging te brengen en een gezonde leefstijl te stimuleren. Om dit doel te bereiken gaan KWBN en ReumaNederland wandelen in al haar verschijningsvormen bij mensen met reuma onder de aandacht brengen.”

Wandelprogramma op maat

Paul Sanders (directeur-bestuurder KWBN) vervolgt: “Bewegen is onmisbaar in een gezonde leefstijl. Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid wandelen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom ontwikkelden wij drie jaar geleden het beweegprogramma FitStap. Hiermee brengen we mensen in drie maanden weer in beweging én laten we ze de voordelen en het plezier van wandelen ervaren. Een programma dat ook uitermate geschikt is voor mensen met reuma. Dankzij de kennis van ReumaNederland kunnen wij het programma inhoudelijk voor hen aanpassen. Daarnaast zorgen we dat de FitStap-coaches een bijscholing krijgen om mensen met reuma zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Zo krijgen zij echt een wandelprogramma op maat.”

Actie tijdens Avond4daagse – Home Edition

De samenwerking tussen KWBN en ReumaNederland moet zorgen voor meer bewustwording over reuma. Dit doen ReumaNederland en KWBN o.a. door een actie tijdens de Avond4daagse voor basisschoolleerlingen. Förch: “Wij willen dat zoveel mogelijk mensen met reuma mee kunnen blijven doen in de maatschappij. Dat geldt natuurlijk ook voor kinderen met reuma. Kunnen blijven bewegen is voor alle mensen met reuma essentieel. Maar voor velen van hen is zoiets als een Avond4daagse lopen niet vanzelfsprekend. Dat verhaal willen we vertellen aan alle kinderen die dit jaar tussen begin juni en eind augustus meedoen met de speciale Avond4daagse – Home Edition. Daarnaast bieden we hun de mogelijkheid om een speciale sponsoractie te koppelen aan hun eigen Avond4daagse. Zo lopen ze de kilometers niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een kind met reuma. Ook bieden we ouders de gelegenheid bij de inschrijving €1 te doneren. Zo hopen we geld op te halen waarmee we wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen kunnen financieren.”

Over Reuma Nederland

Een betere kwaliteit van leven voor de meer dan 2 miljoen mensen met reuma, dat is het doel van ReumaNederland. Aan dat doel werkt ReumaNederland samen met mensen met reuma, artsen en onderzoekers, en daarvoor brengt ReumaNederland politiek, zorg en bedrijfsleven in beweging. ReumaNederland gaat voor de beste kennis en oplossingen. Met betrouwbare informatie, belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek.

Over Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

KWBN staat voor wandelen in Nederland in al zijn verschijningsvormen. Het is de missie van KWBN om zoveel mogelijk mensen aan het wandelen te krijgen en te houden. Dit vanuit de overtuiging dat wandelen iedereen vooruithelpt, dat wandelen hoort bij een gezonde leefstijl én dat wandelen mensen met elkaar verbindt. KWBN weet wat er speelt in de wandelwereld en ondersteunt iedereen die iets met wandelen doet of wil doen, rechtstreeks en via verschillende programma’s en platforms. KWBN ontplooit, ondersteunt en verbindt initiatieven. Speciaal voor de wandelaar is er de community wandel.nl met meer dan 1 miljoen gebruikers. KWBN heeft bijna 60.000 leden en de aangesloten organisatoren bieden ruim 1.500 wandelevenementen aan. Wandelen brengt je verder!

Bron: Reuma Nederland

Voor veel mensen is het vanzelf sprekend om even iets uit de koelkast te pakken of de krant op te halen bij de deurmat. Niet iedereen kan deze simpele dingen net zo makkelijk doen als u. Door het hebben van een hulphond kan het leven een stuk aangenamer worden en kunnen veel nare situaties voorkomen worden. Kom meer te weten over de hulphond!

Verschillende soorten hulphond

Nu is een hulphond een ruimbegrip en zijn er verschillende honden die elk ander mensen kunnen helpen.

 • ADL-Hulphond
  Deze honden helpen bij Activiteiten en het Dagelijkse Leven bij mensen met een Fysieke beperking. Ze kunnen deuren openen en sluiten kleding uittrekken maar ook voorwerpen aangeven.
 • PTSS-Hulphond
  Er zijn ongeveer driehonderdduizend mensen met een posttraumatische stressstoornis. De hond kan de opbouw van stress herkennen en kan er voor zorgen dat mensen weer rustig worden wanneer ze een nare gebeurtenis herbeleven. De hond voelt eerder gevoelens aan als het baasje waardoor de hond woede of verdriet voor kan zijn.
 • Epilepsie-Hulphond
  Mensen die epilepsie hebben zijn soms bang om de deur uit te gaan. De hulphond helpt erbij om de deur weer uit te kunnen en een gevoel van veiligheid te creëren. Zo kunnen ze handelen als er een aanval is en kunnen soms vooraf waarschuwen als er een aanval gaat komen.

Wordt gastgezin

Het is mogelijk om Hulphond te helpen door u aan te melden als gastgezin. U kunt dan bijvoorbeeld helpen met het opvoeden van een pup, deze zal later opgeleid worden tot hulphond. Het is ook mogelijk om opvang gastgezin te worden als iemand tijdelijk niet kan zorgen voor de hond komt de hond bij jou. Dit kan voor een paar dagen zijn maar ook voor een paar weken als het baasje er klaar voor is kan de hond weer terug gebracht worden.

Van pup tot pensioen

Als een pup op zijn karakter en eigenschappen goedgekeurd is om een hulphond te worden gaan ze naar het gast gezin. Daar worden ze gesocialiseerd en na ongeveer 1 jaar worden er ongeveer 70 dingen aangeleerd waarbij ze mensen kunnen helpen. Er wordt een passende baasje gezocht die ze kunnen helpen en waar ze veel liefde van zullen krijgen. Als ze ongeveer 10 jaar zijn kunnen ze lekker met pensioen bij hun baasje of in de omgeving om te genieten van hun oude dag. Er wordt dus goed gezorgd voor de hulphonden en ze krijgen veel liefde en aandacht.

In tijden waarin sociale contacten beperkt moeten worden ligt eenzaamheid op de loer. Er zijn verschillende creatieve oplossingen om toch in contact te blijven met uw ouders, kinderen en kleinkinderen. Ouderen vallen onder de kwetsbare doelgroep voor het Coronavirus. Een kopje koffie drinken met uw dierbaren wordt afgeraden, maar dat wil niet zeggen dat u elkaar niet kunt spreken. We hebben voor u een aantal creatieve oplossingen op een rijtje gezet om toch in contact te blijven met elkaar.

Kaartjes sturen

Niets is leuker dan een kleine verrassing in de brievenbus. Aan een geschreven kaartje wordt aandacht besteed en voelt voor de ontvanger echt persoonlijk. Geen kaartjes of postzegels bij de hand?
Er zijn verschillende websites waarop u een kaartje kunt verzenden en ook nog kunt kiezen voor de gewenste bezorgdag. Het leuke aan het versturen van een kaartje is natuurlijk dat u er in veel gevallen ook één terug krijgt. Ouderwets communiceren en wachten op de postbode, hoe leuk is dat. Dus klim in de pen en schrijf uw familieleden een leuk berichtje en wie weet ligt volgende week de brievenbus vol met leuke reacties.

Videobellen via tablet of mobiele telefoon

Wanneer er al een tijdje geen contact is geweest met uw dierbaren is videobellen een leuke optie. Even iemand zien en praten over de gebeurtenissen van de week. Ingewikkeld? Tegenwoordig heeft bijna elke mobiel wel een camera aan de voorkant van het toestel en staat Whatsapp geïnstalleerd. Met een druk op de knop kan het videobellen gestart worden. Zwaai naar elkaar, laat elkaar uitspreken en sluit af met een glimlach. Leuke belletjes om elke keer weer naar uit te kijken. Tip: spreek met de kinderen en kleinkinderen af wie wanneer belt zo heeft u de hele week leuke gesprekjes.

Bellen met een luisterend oor

Heeft u behoefte aan een luisterend oor maar kunt u deze niet in uw directe omgeving bereiken? De Luisterlijn is een speciale telefoonlijn met heel veel vrijwilligers die u graag te woord staan. Nu sociaal contact beperkt is heeft de Luisterlijn ook een speciale Coronapraatlijn opgezet. Zit u om een praatje verlegen? Neem dan eens contact op met de de Luisterlijn.

Speel een spelletje

Dol op spelletjes en juist nu behoefte om samen met iemand een spel te spelen? Een tablet, smartphone of laptop is ook heel geschikt voor het spelen van een (bord) spelletje op afstand.
Er zijn diverse apps op de markt waarmee je op afstand met iemand kunt spelen. Misschien weet iemand wel een leuke app of kunt u Wordfeud voorstellen. Wordfeud is eigenlijk online scrabble waarbij u pas weer kunt spelen als de tegenstander heeft gereageerd. De app bevat tijdens het spel ook een chat functie waarbij u korte berichtjes naar elkaar kunt sturen. Blijf in contact en train ondertussen uw brein.

Genoeg mogelijkheden om ook in deze moeilijke tijden met elkaar in contact te blijven. Wacht niet tot mensen contact met u opnemen maar maak zelf ook een begin. Het is nog even volhouden en wie weet groeien sommige (digitale) contacten wel uit tot een blijvend momentje.

Door corona gedupeerde huisdieren vinden oppas bij (eenzame) mensen

EDAM – Stichting Verhuisdieren heeft de dienst ‘oppasdieren’ tijdelijk gratis gemaakt. Door het coronavirus kunnen patiënten soms niet meer voor hun huisdier zorgen en aan de andere kant zijn er veel mensen die in deze tijd graag voor een hond of kat zouden willen zorgen.

Door oppasdieren gratis te maken, wil Verhuisdieren haar steentje bijdragen in deze heftige tijden en deze twee partijen met elkaar in contact brengen.

Reden waarom oppasdieren (tijdelijk) gratis is:

 • Oppas vinden voor huisdieren van coronapatiënten
 • Mensen die eenzaam zijn een tijdelijk maatje bieden
 • Alternatief voor adoptie (kans op impulsaankoop verkleinen)

“De afgelopen dagen waren er berichten dat huisdieren plots werden achtergelaten, omdat het baasje met spoed werd opgenomen vanwege corona. Voor deze dieren kan via Verhuisdieren snel een passende oppas gevonden worden. Zo helpen we niet alleen het zieke baasje en zijn of haar huisdier, maar ook (eenzame) mensen die alleen voor deze periode graag een huisdier zouden willen zorgen.”

Een dier is niet voor even, maar voor een leven

Want het aantal mensen dat een hond of kat wil aanschaffen is de afgelopen week verdubbeld, zo is te zien aan het aantal aanmeldingen op de website van Stichting Verhuisdieren.

Verhuisdieren wil nadrukkelijk waarschuwen voor impulsaanschaf van een huisdier. “Een dier heb je niet alleen voor nu. Mensen moeten zich goed realiseren dat de hond of kat er ook nog is als straks het dagelijks leven zich weer normaliseert. Hebben zij dan ook nog tijd om de hond vier keer per dag uit te laten? En de kat? Die heeft ook aandacht nodig”, spreekt oprichter van de stichting, Femke Pasquino-De Harde, haar zorg uit.

“Vooropgesteld zijn wij natuurlijk groot voorstander van het adopteren van tweedekansdieren. Via ons platform vinden dieren die herplaatst moeten worden namelijk een perfect passend baasje.”

Oppasdieren is er voor:

Iedereen die hulp nodig bij verzorging van zijn huisdier of oppas nodig heeft en niet alleen voor mensen die getroffen worden door het coronavirus. Via de website kunnen mensen een oppasser voor hun dier zoeken en mensen kunnen zich aanmelden als oppasser.

Oppasser Vicky

Vicky heeft zich ook aangemeld als oppasser: “Ik help graag mens en dier. Er zijn in deze moeilijke tijden baasjes die de zorg voor hun huisdier wél willen geven, maar dit door omstandigheden niet kunnen. Daarom wil ik als oppas graag mijn bijdrage leveren.”

Bron: Verhuisdieren

Dit keer kan de Hartstichting niet aan de deur komen tijdens de collecteweek. Hiervoor hebben ze een oplossing bedacht en zullen ze de collecteweek online uitvoeren. Van 5 tot en met 11 april is de collecteweek. Ook u kunt daarbij uw steentje bijdragen en online uw bijdrage te geven. Zo kunnen ze ook in deze tijd zorgen voor meer gezonde harten.

Uw bijdrage

Door de bijdrage die u doet kan de Hartstichting onderzoek doen naar het coronavirus. Mensen die al hartproblemen hebben vormen een risicogroep en kunnen hierdoor ernstig ziek worden. Maar ook gezonden mensen hebben hier last van. Het virus kan hartschade veroorzaken en daar moet onderzoek naar gedaan worden om dit tegen te gaan. Vorig jaar hebben ze ruim 2.8 miljoen opgehaald tijdens de collecte week. Ze zijn bang dat het dit jaar echter minder succesvol is omdat ze niet aan de deuren kunnen komen. Ze hebben uw steun dit keer extra hard nodig om de onderzoeken uit te voeren.

Belangrijk Onderzoek

Van de ernstig zieke mensen met het coronavirus zijn een groot deel hart en vaatpatiënten. Er kunnen ernstige complicaties optreden bijvoorbeeld hartfalen of een ontstoken hartspier. Uit onderzoek van het tijdschrift Circulation blijkt ook dat een deel van de ernstig zieke mensen last krijgt van hartritmestoornis. Er moet veel onderzoek gedaan worden om de reden hiervan te achterhalen en betere zorg te kunnen bieden.

Collecte via Whatsapp

Alle collectanten hebben een whatsapp bericht gekregen met de vraag deze zoveel mogelijk te verspreiden. Als u dit bericht gekregen heeft kunt u gemakkelijk een bijdrage doen door op de link te klikken. Als u iets extra’s wilt doen kunt u dit bericht ook weer delen met andere mensen om zo voor meer donaties te zorgen. Nog geen whatsapp bericht gekregen? U kunt uiteraard ook via de site van de Hartstichting een bijdrage geven.

Bron: Hartstichting

Ongewild urineverlies en incontinentieproblemen komen veel meer voor dan je denkt. Vooral bij vrouwen, maar even goed bij mannen. Meer dan een kwart van onze bevolking krijgt er vroeg of laat mee te kampen. Hoe ouder we worden hoe meer mensen incontinent zijn. Maar het is niet uitsluitend een ouderdomsprobleem. Op incontinentieproblemen staat geen leeftijd. Je zou er versteld van staan hoeveel jong volwassenen hiermee te maken krijgen. Velen verzwijgen dit probleem en zoeken ook geen professionele hulp. Dat is fout want gespecialiseerde hulp kan het probleem aanzienlijk verkleinen en onder controle houden zodat je zowel je professioneel als je sociaal leven kunt hervatten. Kortom, wat kun je doen bij incontinentieproblemen?

Oorzaken ongewild urineverlies bij vrouwen

Bij vrouwen en mannen noteren we verschillende oorzaken. De meest voorkomende oorzaak bij vrouwen is een verzwakking van hun bekkenbodemspier als gevolg van zwangerschap of bevalling. De baarmoeder oefent dan extra druk uit op hun blaas. Daardoor wordt deze spier minder soepel en kunnen lichte inspanningen zoals tillen, rennen, lachen en zelfs niezen ongewild urineverlies veroorzaken. Ook de menopauze heeft een belangrijke invloed op het ontstaan van incontinentie. Door de lagere productie van het vrouwelijke hormoon wordt de plasbuis bij vrouwen korter en de wand dunner. Daardoor sluit de blaassluitspier de blaas minder goed en krijgen ze te maken meet vervelend urineverlies.

Oorzaken ongewild urineverlies bij mannen

Mannelijke incontinentie heeft uiteraard andere oorzaken. Bij hen is vaak de prostaat de grote boosdoener. Naarmate mannen ouder worden vergroot hun prostaat en drukt zo op hun plasbuis. Ook na een prostaatoperatie is er kans op ongewild urineverlies. Dit komt bijvoorbeeld door irritatie van de prostaat of een zenuwbeschadiging als gevolg van de ingreep. Andere belangrijke oorzaken van incontinentie zijn:

 • Problemen met de bekkenbodemspieren bij vrouwen
 • Blaasinfecties en infecties de urinewegen. Komt veel meer bij vrouwen voor dan bij mannen
 • Het langdurig gebruik van sommige geneesmiddelen
 • Obstipatie of verstopping
 • Niet genoeg drinken
 • Chronische hoest
 • Roken
 • Medische oorzaken zoals overgewicht, een beroerte, de Ziekte van Parkinson, multi sclerose of MS, diabetes en dementie

Soorten incontinentie

Bij de behandeling van incontinentieproblemen wordt het onderscheid gemaakt tussen de diverse soorten incontinentie zoals:

 • Inspanningsincontinentie: komt vooral voor bij tillen, lachen, niezen en tijdens het sporten
 • Ongewild urineverlies door teveel stress
 • Aandrangincontinentie: komt vooral voor bij ouderen die hun plas moeilijk of niet kunnen ophouden
 • Overloopincontinentie

Zoek professionele hulp

Meer dan de helft van alle patiënten met verzwijgen hun incontinentieproblemen en zoeken dus ook geen professionele hulp. Toch is het best mogelijk om hun problemen te behandelen en onder controle te houden. Je huisarts is daarvoor de meest aangewezen persoon waarbij je met je incontinentieproblemen terecht kunt. Daarnaast kunnen ook de fysiotherapeut, de gynaecoloog of uroloog je problemen behandelen.

Dit kun je zelf doen bij ongewild urineverlies of incontinentie

 • Drink dagelijks minstens twee liter water. Die heb je nodig om je vochtreserves op peil te houden
 • Droog je grondig af na een bad of douche: en zeker in je huidplooien zoals je liezen
 • Gebruik natuurlijke huidverzorgingsproducten
 • Drink zo weinig mogelijk en best geen alcohol of alcoholische dranken
 • Drink zo weinig mogelijk dranken met cafeïne zoals koffie, thee, frisdranken en energiedranken

Ongewild urineverlies isoleert

Mensen met ongewild urineverlies houden hun incontinentieproblemen vaak verborgen voor vrienden, familie en zelfs voor hun partner of hun vertrouwde huisdokter. Zo wordt hun probleem alleen maar groter en raken ze vlug in een professioneel en sociaal isolement terechtkomen waardoor ze zich uiteindelijk in hun woning opsluiten en zelfs niet meer buiten komen.

Incontinentieproblemen verminderen je zelfvertrouwen

Resultaten van een grootschalig onderzoek georganiseerd door Abena onderstrepen de ingrijpende gevolgen van incontinentie op het dagelijks leven van diegenen die ermee geconfronteerd worden. Mensen met ongewild urineverlies tonen tot gemiddeld 30 procent minder zelfvertrouwen, de helft van hen hebben het moeilijk om over hun problemen te praten Velen stoppen met hun vrijetijdsbesteding en hun hobby’s (26%). Andere veel voorkomende gevolgen van deze problemen zijn:

 • Eenzaamheid
 • Plotse stemmingswisselingen en verhoogde prikkelbaarheid
 • Stress, angst en depressie

Problemen met het tijdig vervangen van hun incontinentiemateriaal, de lage kwaliteit van de meeste absorberende producten en vervelende huidproblemen vergroten angst en stress. Meer info over ongewild urineverlies incontinentieproblemen en alle incontinentiemateriaal van hoge kwaliteit lees je op Abena.nl.

Als we ouder worden betekent dit vaak ook dat we steeds mee last krijgen van bepaalde gebreken. Wanneer dit om kleine onhebbelijkheden gaat dan is dat lastig, maar nog niet zo erg. Wanneer de gebreken groter worden dan kan dit betekenen dat thuis blijven wonen geen optie meer is. Vaak zijn er gelukkig nog wel aanpassingen mogelijk aan uw woning, waardoor het mogelijk is dat u de tijd dat u uw huis moet verlaten kunt uitstellen.

En dit heeft ook effect, want op dit moment woont 92% van de 75-plussers nog zelfstandig thuis al dan niet met hulpmiddelen. Ook het kabinet stimuleert dit en heeft voor de komende 3 jaar 340 miljoen euro uitgetrokken om in ouderenzorg te investeren. Het geld is bedoeld om ouderen te begeleiden die in hun eigen vertrouwde omgeving willen blijven wonen.

Wij hebben een aantal opties voor u op een rijtje gezet die er voor kunnen zorgen dat u langer thuis kunt blijven wonen:

Aanpassing van uw badkamer: Veel huizen beschikken nog over een bad of een douche met douchebak. Wanneer we ouder worden is het maken van de stap in bad of in de douche vaak lastiger. U kunt uw badkamer dan gemakkelijk aan laten passen. Er zijn diverse organisaties die dit zelfs al binnen een dag kunnen realiseren. Zo hoeft u niet al te lang zonder sanitaire faciliteiten te zitten.

Mocht u nog slechter te been zijn dan zijn er ook mogelijkheden om uw woning te voorzien van een traplift. In sommige gevallen kan dit vergoed worden door bijvoorbeeld de gemeente waar u woont, maar wanneer dit niet het geval dan is een tweede hands traplift wellicht iets voor u. Deze zijn uiteraard volledig gecontroleerd, maar het kan wel enorm in de kosten schelen. 123trapliften biedt diverse tweedehands trapliften aan.

Een alarmsysteem kan ook erg nuttig zijn. We hebben het dan niet over een alarmsysteem om uw huis te beveiligen, maar om een systeem om snel contact te kunnen leggen met familie of een zorginstantie. Dit kan uitkomst bieden wanneer u bijvoorbeeld gevallen bent en u niet meer bij een telefoon kunt komen. Met een druk o de knop wordt er een alarm gegeven en deze komt binnen bij een van de door u aangewezen contactpersonen. Hij of zij weet dan direct dat er iets aan de hand is en kan langskomen of hulp inschakelen. Hierdoor worden niet alleen ernstiger letsel voorkomen, maar het zal u ook een gevoel van rust geven in het dagelijks leven.

Zijn uw gebreken wat kleiner van aard, maar is het voor u nog wel lastig om naar buiten te gaan dan zijn er ook zorginstanties die bij u aan huis komen. Wat dacht u van oogvoororen. Dit is een audicien die bij u aan huis komt om uw gehoor op te meten en u te adviseren over de diverse hoortoestellen.