Menu
Vakantie

Genieten tot de hoogste macht

Prachtige zandstranden, indrukwekkende monumenten en authentieke bergdorpjes: er is geen land zo veelzijdig als Griekenland. Elk jaar ga ik weer terug om te genieten van de prachtige natuur en de gastvrijheid. Op mijn ontdekkingstocht kwam ik drie plekjes tegen waar de zon alleen voor jou is. Zodat jij heerlijk kunt genieten van een welverdiende vakantie, weg van de massa.

Proef het échte Kreta

Eliothos

Eliathos


Als eerste neem ik je mee naar het altijd levendige en gastvrije Kreta. Je zou misschien denken dat daar niet meer zo veel te ontdekken valt. Dat dacht ik ook nadat ik er een paar keer op vakantie was geweest. Maar Manos, mijn Kretenzer vriend, is vastbesloten het tegendeel te bewijzen en neemt me mee naar een prachtige Eliathos. Een plekje waar alles aanwezig is voor een onbezorgde en ontspannen vakantie. De omgeving is prachtig. Overal is het groen en de olijfbomen en de berg Giouchtas steken strak af tegen de helderblauwe lucht. En het ligt dicht bij het pittoreske plaatsje Archanes. Eén van Kreta’s best bewaarde stadjes, met authentieke straatjes, pleintjes en taverna’s. Ja, Kreta zit nog vol verborgen schatten en geheimen.

Een Grieks geheim

Volidiera Guesthouse

Volidiera Guesthouse


Het mooie Kefalonia is één van de minder bekende eilanden van Griekenland. Geheel onterecht. Want waar vind je zoveel zeldzame bloemen en planten en zelfs wilde paarden? En waar vind je druipsteengrotten met onderaardse zalen zó groot dat er concerten in worden gegeven? Op Kefalonia natuurlijk. Iedere dag ontdekte ik weer wat nieuws. Stille baaitjes met idyllische stranden, rustige dorpjes, kerken, kloosters en musea, gezellige taverna’s en restaurants op prachtige locaties. En om tot rust te komen logeer ik bij Volidiera Guesthouse. Een plekje met in de weide omgeving niet veel meer dan een oneindig uitzicht en honderden olijfbomen. Een plekje waar je je meteen thuis voelt.

De schoonheid van Rhodos

Milos

Milos


Af en toe een frisse duik in het water, om vervolgens een boekje te lezen in de zon. Dat is pas écht ontspannen! Als je van rust en privacy houdt is Milos Villas op Rhodos een ideale plek. Je hebt een compleet eigen ingerichte villa met een schattige patio en een zonnig terras. Maar ik ben natuurlijk ook op pad geweest met mijn huurauto, want er valt zoveel te zien op Rhodos. De vlindervallei bijvoorbeeld, deze vallei is een beschermd natuurgebied met beken, watervallen en houten bruggetjes, waar in de zomermaanden duizenden vlinders te zien zijn. Of het beroemde witte dorpje Lindos, de oudste nederzetting van het eiland… Eigenlijk moet je er gewoon zelf naar toe. Want de schoonheid van Rhodos en alles wat je er kunt zien, is met geen pen te beschrijven.

No Comments

    Leave a Reply