Menu
Hulpmiddelen

Financiële ondersteuning voor hulpmiddelen

Samen oud worden in het huis waar u al deze jaren zo hard voor heeft gewerkt is een wens van velen. Door de juiste aanpassingen, slimme gadgets en goed en tijdig advies zorgt dat u voorbereid bent op de toekomst.

Sinds 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (de WMO); de ondersteuning aan mensen zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en andere mensen kunnen blijven ontmoeten. Iedere gemeente heeft een WMO loket voor advies en informatie en voor financiële ondersteuning voor aanschaf van producten waardoor u langer, zelfstandig thuis kan blijven wonen. Uiteraard zijn hier wel regels aan verbonden en per gemeente kan het verschillen waar de hulp vandaan komt. Sommige gemeenten hebben exclusieve contracten met bepaalde partijen, gelukkig bent u mede door het PGB, hier wel vrij in om een eigen keuze te maken.

Ik heb onlangs samen met mijn oma een gesprek gehad bij Otolift, een bedrijf wat zich volledig richt op trapliften. Mijn oma is al een tijdje slecht ter been, ze woont fijn, maar klein en had een traplift op maat nodig. Otolift maakt in eigen fabriek trapliften op maat en heeft een nieuwe lift, de air, welke perfect aansloot bij de wensen van mijn oma. De air is smal en heeft maar 1 dunne rail welke aan de binnenkant van de trap kan worden vast gemaakt. Doordat de lift aan de binnenkant zit kun je er ook nog gewoon normaal langs lopen. Bekijk hier het aanbod trapliften van Otolift. Na een gesprek met de gemeente werd inderdaad (verrassend) vastgesteld dat ze een traplift nodig had en door het PGB (doe hier de PGB test: http://www.pgb.nl) kon zij ook kiezen voor een traplift van haar keus.

Ook op het gebied van dagbesteding en mantelzorg biedt de gemeente u hulp. Belangrijk is dat u onderdeel bent en blijft van de samenleving, blijf (nieuwe) mensen ontmoeten en blijf lekker koffie drinken en thee leuten met vrienden en kennissen. En ook gewoon zelf uw boodschappen kunnen blijven doen is belangrijk! Heeft u hulp nodig of wenst u meer informatie over de wijzigingen in 2016? Neem dan contact op met het WMO loket binnen uw gemeente.

No Comments

    Leave a Reply