Menu
Amerika

Fenomenale zonsverduistering in Amerika

De zomer van 2017 is het perfecte moment om een rondreis door Amerika te maken. Op 21 augustus 2017 zal er namelijk een totale zonsverduistering plaatsvinden. Wil je er zeker van zijn dat je dit natuurfenomeen niet mist? Reis dan per camper, dan kun je gaan en staan waar je wilt. Met de volgende tips kom je erachter waar je deze indrukwekkende eclips het beste kunt zien en wat er in de omgeving te doen is.

Grand Teton National Park, Wyoming
Één van de mooiste en beste plekken om de zonsverduistering te bezichtigen is het Grand Teton National Park. Dit park beschikt over prachtige berglandschappen, schitterende meren en een grote verscheidenheid aan wildlife. Omringd door het mooie groen kun je in het zuiden van het park ongeveer 2 minuten en 20 seconden genieten van de eclips.

In het park zelf valt ook genoeg te beleven. Rijd de Jenny Lake Scenic Drive voor een adembenemend uitzicht op de Tetons, breng de dag vissend door of maak een wandeling door de natuur om zo coyotes en herten te spotten.

Nashville, Tennessee
Ga op ontdekking in de muzikale stad Nashville. Afgezien van het feit dat de zonsverduistering hier ongeveer 1 minuut en 55 seconden zichtbaar zal zijn, is dit de bakermat van de country muziek. Bezoek bijvoorbeeld Studio B, waar minstens 35.000 liedjes werden opgenomen (waaronder het bekende it’s now or never van Elvis Presley). Ben jij fan van live muziek? Bezoek dan het Grand Ole Opry. Hier treden zowel country legendes als hedendaagse artiesten op.

Madras en Salem, Oregon
Oregon is een van de meest geliefde staten om de zonsverduistering te bewonderen. Het advies is wel om de kust te vermijden omdat het hier vaak bewolkt is. In de buurt van de hoofdstad Portland zijn er meerdere steden waar je de eclips kunt aanschouwen.

Voor de liefhebbers van historie is een bezoek aan Salem een hele goede keus. Hier zal de zonsverduistering 1 minuut en 54 seconden duren. De stad zelf staat bekend om zijn 17e-eeuwse heksenprocessen. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje in het plaatselijke museum.

Ben jij het liefst in de natuur? Ga dan naar het plaatsje Madras. Deze stad is heel gemakkelijk te bereiken vanuit Portland. Tijdens de zonsverduistering zal jij Mount Jefferson compleet donker zien worden omdat de zonsverduistering hier 17 seconden eerder begint dan in Madras. De eclips zal in Madras een duur hebben van ongeveer 2 minuten en 4 seconden.

Combineer bovengenoemde plaatsen met een bezoek aan Portland, een stad met een fijne en relaxte sfeer. Neem een kijkje in de botanische tuin Lan Su Chinese Garden en geniet van de perfecte harmonie tussen kunst, architectuur, design en natuur. Voor de kinderen is de Oregon Zoo een leuke activiteit om te ondernemen. Hier zijn meer dan 2000 dieren te aanschouwen, waaronder de Aziatische olifant.

Tips om optimaal te genieten van de eclips:

Om blijvende beschadiging van de ogen te voorkomen, adviseren wij een zonsverduistering altijd door een eclipsbril te bekijken.

Voorafgaand aan de reis raden wij aan om op de website van NASA te kijken. Hier worden namelijk de precieze coördinaten gegeven van plaatsen waar de zonsverduistering zichtbaar zal zijn en op welke tijden. Overigens worden de tijden in UT time aangegeven. Dit staat gelijk aan de GMT tijdzone. Het is dus belangrijk om de tijd om te rekenen, ook dit is mogelijk via de NASA-website.

Bekijk de weersvoorspellingen dagen voorafgaand aan de eclips, om zeker te weten dat de hemel helder genoeg zal zijn om de zonsverduistering te bekijken.

Ben jij van plan om de eclips in een stad te bezichtigen? Dan is het natuurlijk niet fijn als de lantaarnpalen aanstaan wanneer jij de zonsverduistering wilt bekijken. Vergeet daarom niet om vooraf bij het informatiekantoor te controleren of deze zijn uitgezet.

Ben jij enthousiast en wil jij ook een camperreis door Amerika maken en de zonsverduistering meemaken? Boek je camper dan op tijd, er worden veel aanvragen verwacht.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.