Rubriek

Evenementen

Rubriek

Had u dit jaar plannen om een beurs of meerder beurzen te bezoeken? Helaas zijn deze plannen in duigen gevallen en zijn alle beurzen afgelast. In plaatst van dat u naar de beurs toe gaat komt de beurs dit keer naar u. Dit gebeurt allemaal online waar u vanaf de bank de verschillende ‘standhouders’ kunt bezoeken. Op deze manier kunt u veilig in contact komen met de standhouder en zijn of haar producten. Gewoon even rondsnuffelen kan natuurlijk ook. Misschien komt u wel een bedrijf tegen dat u nog niet kende, maar wel precies de juiste producten of diensten voor u heeft!

De verschillende thema’s van Seniorenbeurs.nl

Het maakt niet uit naar wat voor beurs u gegaan zou zijn want u vindt van alles terug op Seniorenbeurs. Er zijn verschillende thema’s zodat u makkelijk kunt vinden wat u zoekt. Bent u op zoek naar iets leuks voor in uw vrije tijd of heeft u juist hulp nodig bij uw geldzaken? Wij helpen u een handje verder. Alles is verzameld op een site zodat u niet verder hoeft te zoeken. Zo kunt u eens rond kijken tussen de volgende thema’s.

  • Vrije tijd
  • Vakantie
  • Online winkelen
  • Mobiliteit
  • Lifestyle
  • Huis en tuin
  • Gezondheid
  • Geldzaken

Online winkelen

Tegenwoordig is het in de winkels al een stuk rustiger. U hoeft eigenlijk ook helemaal niet meer naar de winkel want alles is gemakkelijk online te bestellen en u krijgt het aan huis bezorgd. U kunt kleding en schoenen online kopen, als het niet past kunt u het ook retour sturen het werkt dus eigenlijk hetzelfde als in een winkel. Bent u steeds meer thuis aan het sporten dan vindt u hiervoor ook genoeg artikelen. Wilt u iemand in deze gekke tijden verrassen met een bosje bloemen? Van alles is te vinden op internet zonder dat u 1 stap buiten de deur hoeft te zetten.

Heeft u iets gevonden?

Bent u terecht gekomen bij de juiste ‘standhouder’ dan vindt u binnen een paar klikken alle informatie over deze standhouder en zijn producten. U ziet gemakkelijk waar het bedrijf gevestigd is en natuurlijk alle informatie en mogelijkheden van deze ‘standhouder’. Ook de voordelen die de het bedrijf u te bieden heeft zijn in een handig overzicht online zoals gratis verzendkosten, retourneren of vriendelijk klantenservice. Tips van andere klanten kunt u hier ook tegenkomen. Hoe kunt u het product op de juiste manier gebruiken of om u advies te krijgen over het bestellen van het artikel.

Seniorenbeurs.nl de beurs om vanuit huis te bezoeken!

Binnenstad Amersfoort, vrijdag 23 augustus t/m 25 augustus

Elk jaar, in het laatste weekend van augustus, vindt in Amersfoort het Spoffin theaterfestival plaats. Een open festival door de hele binnenstad voor straattheater, dans, circus en muziek voor jong en oud. Iedereen is welkom. De hele binnenstad is een podium voor professionele artiesten en jonge talenten. Je vindt optredens op de verschillende pleinen en door de straten zelf. Alles is dichtbij elkaar, dus het is niet nodig om grote aftanden af te leggen. Zorg wel altijd voor een goed Samsung Galaxy Xcover 4S hoesje. Door de vele mensen en het steeds verplaatsen van plek, kan je telefoon zomaar uit je handen glippen en op de harde straat terecht komen. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Zoals eerder is benoemd is Spoffin niet alleen een plek voor professionele artiesten. Het festival heeft dan ook twee verschillende programma’s. Het hoofdprogramma Spoffin IN bestaat uit professionele artiesten vanuit heel Europa, die alleen op uitnodiging komen spelen. Daarnaast is er een Spoffin OFF programma. Dit is een showcase van aanstormende professionele straatartiesten. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden, maar er geldt wel een selectieprocedure na afloop van de aanmeldingen. De artistiek leider van Spoffin maakt in samenwerking met een groep ervaren festivalprogrammeurs een definitieve selectie. Zo kun jij als bezoeker genieten van het beste aanstormende talent van binnen- en buitenland.

Het festival vraagt geen entreeprijs aan bezoekers. Het motto van het festival is dan ook ‘Hoge kwaliteit, lage drempels’. Na afloop van elke voorstelling kun je als bezoeker zelf bepalen hoeveel je geeft. Dit kun je doen bij de artiesten zelf of bij een van de vele vrijwilligers. Wil je graag goed bijhouden hoeveel je uitgeeft aan alle optredens? Maak dan een lijstje in je telefoon. Hierin kun je alles opslaan en heb je een totaal overzicht. Zo kun je goed zien of je niet meer uitgeeft dan dat je van te voren in gedacht had. Als je dit doet, zorg dan ook voor een goede iPhone Xr screenprotector. Als je vaak je telefoon erbij pakt, heeft het toestel ook meer kans om te vallen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Naast alle gratis optredens zijn er een aantal bijzondere voorstellingen waar je wel een kaartje voor moet kopen. Het gaat om kleine bedragen en de kaartjes zijn zowel op locatie als op internet te koop.

Wil je tijdens je bezoek ook een lekker hapje eten? Dat kan bij een van de vele horecagelegenheden in de binnenstad. Aan de pleintjes vind je veel verschillende restaurants, met allemaal weer andere keukens. Zo kun je tussen de optredens door even genieten van een heerlijke hap, een drankje nuttigen en bijkomen van het vele staan en lopen. Ook wanneer jullie even gezellig op het terras zitten, kunnen goede telefoonhoesjes niet ontbreken. Er staat overal drinken, obers lopen veel heen en weer en er zijn veel mensen op je heen. Een glaasje wijn of een flesje bier kunnen daardoor zo omvallen, over je telefoon heen. Dat wil je natuurlijk niet. Je kunt maar beter op alles voorbereid zijn! Zo is het ook slim om tijdens je rustpauze het programma er even bij te pakken. Bekijk welke optredens je nog wilt zien en maakt een grove planning. Na een hapje en een drankje kun je de dag afsluiten met de laatste optredens en met een voldaan gevoel naar huis!

Op 12 mei 2018 organiseren Nationaal Park Duinen van Texel en Vogelinformatiecentrum Texel samen met VVV Texel en partners voor het tweede jaar de Texel Big Day. Vijftien teams van vogelaars gaan die dag de strijd met elkaar aan om in 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te ontdekken. Dit allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel: de bescherming van de huiszwaluw op Texel. Het weekend vormt de officiële aftrap van de Nationale Vogelweek van 12 t/m 20 mei 2018.

Vogelparadijs: 380 vogelsoorten op 460km²

Het 24 uur non-stop vogelen vindt plaats midden in de natuur van het eiland. “Als je aan Texel denkt, dan denk je aan de prachtige natuur en bijzondere vogels”, vertelt Charlotte Biskop, boswachter van Staatsbosbeheer in het Nationaal Park Duinen van Texel. “Op het eiland komen 380 vogelsoorten voor en dat maakt Texel de meest vogelrijke gemeente van Nederland. De variatie in het landschap maakt het Waddeneiland aantrekkelijk voor broedvogels. Ze profiteren van het wad, de natte duinvalleien, het bos en de polders. Kortom: Texel is een feest voor iedere vogelliefhebber!”

Jaar van de Huiszwaluw

De deelnemende teams verplaatsen zich per e-bike over het eiland en proberen zo het record van 2017, dat staat op 149 vogelsoorten, te verbreken. Daarmee wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor het goede doel. Dit jaar heeft Texel Big Day ervoor gekozen om de huiszwaluw, door Sovon en Vogelbescherming Nederland benoemd tot vogelsoort van 2018, te ondersteunen. In de afgelopen 40 jaar is de Nederlandse populatie huiszwaluwen met 70% afgenomen. Met het opgehaalde geld zorgt Stichting Texel Vogeleiland voor goede voorlichting over de huiszwaluw en maatregelen om de huiszwaluw op Texel een handje te helpen, zoals het creëren en behouden van nestgelegenheid.

Niet alleen voor doorgewinterde vogelaars

De Texel Big Day is niet alleen voor fanatieke vogelaars weggelegd. Tijdens de eerste, succesvolle editie van Texel Big Day in 2017 streden 8 teams tegen elkaar. Dit jaar zijn dat er al bijna tweemaal zoveel. De sfeer op de dag zelf, kameraadschap tussen vogelaars en de bijdrage aan het goede doel zijn redenen voor deelnemers om (weer) mee te doen. “Op deze manier vogels kijken is leuk en spannend,” aldus initiatiefnemer Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum Texel. “Je zit niet uren achter een struik verborgen in de hoop dat je wat ziet, maar gaat actief op zoek en je bent heerlijk buiten in de natuur. En natuurlijk hoef je niet perse de volledige 24 uur actief te zijn, even je slaap pakken en eten hoort er natuurlijk ook bij.”

Over Texel Big Day

De Texel Big Day is een initiatief van het Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum. De 24-uurs race wordt georganiseerd in het kader van het Wadden Vogelfestival op 12 en 13 mei 2018 en de Nationale Vogelweek van 12 t/m 20 mei 2018. Het gehele weekend staat Texel in het teken van vogels kijken. Op verschillende vogelkijkpunten staan vrijwilligers met telescopen klaar om over de vogels en het gebied te vertellen en vanaf het Vogelinformatiecentrum vertrekken vogelexcursies.

Kijk voor aanmelden op Texel Big Day en meer informatie over het Wadden Vogelfestival.

Foto: Marc Plomp

Is de winter de tijd van het jaar om vooral veel binnen in huis te zitten? Niet in Den Haag! De kerstperiode wordt in de enige Nederlandse stad aan zee  van 8 tot en met 11 december ingeluid met een bomvol evenementenweekend: van de eerste Scheveningen Light Walk  en het Scheveningse  Wintervuurwerk tot aan het Rootz Winterbier Festival en snowboardevenement Rock a Rail in de binnenstad. Heb je geen tijd  om juist dit weekend naar Den Haag af te reizen? Geen nood,  de Haagse winterpret gaat daarna gewoon door.

Vuurwerkshows en eerste editie Scheveningen Light Walk
Waan je in een sprookjeswereld tijdens de allereerste Scheveningen Light Walk op zaterdag 10 december. Gedurende de wandeling, waarbij je kunt kiezen tussen een afstand van 12,5 of 18,5 kilometer, wandel je vanaf de Scheveningse Pier over het strand, door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door Madurodam en Sea Life om vervolgens weer te finishen op de Pier. Onderweg kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen van lokale kunstenaars. Ben je niet zo van het wandelen? Laat je dan verrassen door een van de kleurrijke vuurwerkshows bij de Pier. Op zaterdag 10, zondag 18 en maandag 26 december (Tweede Kerstdag) wordt er wintervuurwerk afgeschoten. De gratis shows zijn goed te zien vanaf de boulevard en het strand.

Winters bierfestival
Ook aan de eet- en drinkliefhebbers is gedacht: van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december zit je als bierfan goed op het Rootz Winterbier Festival. Voor de twee keer organiseert de Haagse bierspecialist een festival op de Grote Marktstaat, waar meer dan 50 verschillende winterbieren van de tap te proeven zijn. Kaas- en wijnliefhebbers kunnen op donderdag 8 december terecht bij Kaas- en wijnproeverij OCK in Kasserie OCK op Buitenplaats Ockenburgh.

Winkeletalages als winterkunstwerk
Van 8 tot en met 24 december worden de winkeletalages in de Haagse binnenstad weer omgetoverd tot ware kunstwerken. Tijdens winterevent TINK Amazing Shop Windows loop je via een speciale route langs 75 winkeliers die al hun creativiteit inzetten om zo de titel van  mooiste etalage in de wacht te slepen. Dit jaar is het thema ‘A Royal Winter’, geïnspireerd op de Britse tentoonstelling ‘Royal Collection’, die nog tot 8 januari te zien is in het Mauritshuis.

Snowboarden bij Rock a Rail
Wie liever wat meer actie wil, is aan het juiste adres bij snowboardevenement Rock a Rail: midden op de Grote Markt in Den Haag verrijst op zaterdag 10 december een metershoge helling met trapleuningen waar snowboarders uit heel Europa hun kunsten vertonen. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een heus openlucht funpark met een mix van snowboarding, muziek en winterse gezelligheid.

Kerstmarkten in Hofkwartier en Reinkenstraat
Fans van kerstmarkten opgelet! Op zondag 11 december kom je goed aan je trekken in Den Haag: zo vindt ook dit jaar weer de sfeervolle ‘Dickens’-stijl kerstmarkt in het Hofkwartier plaats. Rondom de Grote Kerk staan tal van gezellige kraampjes en houten huisjes vol met leuke cadeautjes, mode, accessoires, snuisterijen en lekkernijen. Ook bij de kerstmarkt op de Reinkenstraat zit je goed voor kersthapjes, drankjes, cadeaus en workshops voor kinderen.

Traditionele kerstboomceremonie en kerstzang
De lichtjes van de Zweedse kerstboom op het Lange Voorhout worden op donderdag 8 december vanaf 17.30 uur weer traditiegetrouw ontstoken. Luister hier onder het genot van bisschopswijn en warme chocolademelk naar de zangkoren of doe dat op zaterdag 10 december bij de Hof van Wouw.

Nóg meer winterevents in december
Ook ná het weekend van 8 tot en met 11 december blijft Den Haag in winterse sferen: zo gaat op 15 december de grootste kerstmarkt van Nederland weer van start. Tot en met 23 december kun je dagelijks terecht op de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout, waar je kunt slenteren langs bijna honderd kerstkraampjes, smullen van winterse lekkernijen, genieten van gratis optredens en originele kerstcadeautjes kan kopen. Nóg meer inkopen kun je doen tijdens de extra lange koopavonden in de Haagse binnenstad. Vrijwel alle winkels zijn in de feestmaand van maandag tot en met zaterdag tot 20.00 uur geopend en op zondag tot 18.00 uur. Schaats- en glijliefhebbers zitten tot 15 januari goed bij  het Cool Event Scheveningen. Naast de 600 m2 grote schaatsbaan ‘Kurhausplein on Ice’, is er dit jaar ook weer een ‘roetsjbaan’ op de boulevard: een 30 meter lange ijsglijbaan mét bocht. Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw weer ingeluid met de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Voor meer winterevents in Den Haag, zie: https://denhaag.com/nl/winter

10 & 11 december is de 14de Midwinter Fair in Archeon. Het fantasy evenement in de winter. Met ook dit jaar een Indoor Fantasy Markt, een bomvol muziekprogramma, vele shows en spectaculair entertainment. Early Bird Tickets zijn verkrijgbaar op www.archeon.nl.

De Indoor Fantasy Markt
De overdekte markt is wederom goed gevuld met bekende en nieuwe stands. Verspreid over het terrein van Archeon hebben ambachtslieden en handelaren hun tentjes opgezet en verkopen zij hun unieke waren. Warm jezelf op bij één van de vele vuren en ga na het shoppen een lekker hapje eten bij één van de stands of in het restaurant!

Muziek
Zoals gewoonlijk zullen bekende en minder bekende bands elkaar afwisselen op het programma. Grote namen uit binnen- en buitenland staan naast lokale bandjes die een naam voor zichzelf willen maken. Wat zij gemeen hebben is dat ze de bezoekers van de Midwinter Fair een unieke ervaring willen bieden. Dit jaar met maar liefst 4 podia en optredens van Rapalje, The Royal Spuds, PerKelt, Fiddle ‘N Drum, Imbue Helisir, Twibv, Pyrolysis en nog veel meer.

Shows & Entertainment
Een Midwinter Fair kan niet zonder shows: Kenaz Fireshows, Bataille (voorheen Noorderwind), een roofvogelshow en spectaculaire shows van History’s Greatest Warriors. Er worden ambachten gedemonstreerd en er is volop entertainment in de straten. LARP groepen als Expiatio en Greenthingz verzorgen kids quests. In The Village of Storytellers worden de meest wonderlijke verhalen vertelt. En in het Archeologiehuis is een mooi programma met lezingen van o.a. Professor Rotherham en diverse magische voorstellingen.

Dit jaar worden er ook workshops gegeven waaraan je kunt deelnemen. Wat dacht je van een Ceili dansworkshop van Four of a kind, een Paardendans met Datura of een djembe workshop?!
Kortom een enkele dag is niet genoeg om alles te zien of bij te wonen!
Voor het volledige programma en tickets ga naar www.archeon.nl

Zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november is het feest in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op deze dagen nemen meer dan 150 Pieten hun intrek in het buitenmuseum. Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Selfiepieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer. Dat betekent huizen vol met pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait. Ieder kind is welkom en kan ook dit jaar helpen bij de voorbereidingen voor het vieren van de verjaardag van Sinterklaas.

Overal in het buitenmuseum zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan de stoelendans bij de Stoelendanspiet of luister naar een verhaal van de Voorleespiet. Nieuw is dit jaar het speciale oefendak, waar alle kleine Hulppieten een pietentraining kunnen volgen. Zij leren hier niet alleen pakjes te gooien, maar ook door de schoorsteen af te dalen. Zo wordt elk Hulppietje niet alleen een Schoorsteenpiet, maar ook een echte Superpiet!

Kaartverkoop en informatie
Op www.pietendorp.nl is informatie over het Pietendorp en de activiteiten te vinden. Het Pietendorp is op zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het Zuiderzeemuseum adviseert kaarten voor het Pietendorp via de webshop te kopen, omdat de bezoeker dan gegarandeerd toegang heeft tot het evenement op de gekozen datum. Mensen met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben gratis entree en hoeven vooraf geen kaartjes te reserveren. Om veiligheidsredenen wordt er een beperkt aantal bezoekers toegelaten tot het buitenmuseum en teleurstelling aan de kassa is natuurlijk vervelend. De tickets zijn verdeeld in twee prijsklassen: wie tijdig besteld geniet van een fijne korting.

Bereikbaarheid
Volg met de auto de omleidingsborden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Kom je lopend, met de fiets of het openbaar vervoer, maak dan gebruik van de stadsingang aan de Wierdijk. Het museum raadt inwoners van Enkhuizen aan om lopend of op de fiets te komen. Kijk voor meer informatie op www.pietendorp.nl.

Foto: Frank Bedijs

Op zondag 30 oktober is de Grande Finale van het Ouderen Songfestival 2016 in DeLaMar Theater in Amsterdam. Ooit begonnen in een bejaardentehuis in Amsterdam en al snel uitgegroeid naar een landelijk festival. Zo’n 170 deelnemers uit bijna alle provincies kwamen dit jaar naar de 10 voorrondes die gehouden werden van Akkrum tot Rotterdam.

Deelnemers van 55 tot 91 jaar!
Na twee Halve Finales (Houten en Heerenveen) zijn er 16 finalisten overgebleven.
Zij zullen komende zondag strijden voor een prijs van de vakjury, het publiek en wellichtook nog de internetprijs.
Liedjes zoals That old black magic, A wonderful day like today, Ik pluk een ster voor jou, Lady love, De voetbalmatch, Just a gigolo, Als ik toch eens rijk was, Vilja lied en Ik hou van jou mooi Amsterdam.  Kortom een zeer gevarieerd programma.

Een voorproefje kan beluisterd worden via www.ouderensongfestival.nl
Daar staan korte fragmenten en kan er ook direct gestemd worden voor de internetprijs.
Een deskundige jury bestaande uit Ellen Alvares, Hans van den Boom (voorzitter), Joke Bruijs, Eric van den Burg, Ben Lansink, Ernst Daniël Smid, Evert de Vries en Frank Wentink, zullen uiteindelijk bepalen wie de nummers 1,2 en 3 worden namens de vakjury.
Het Ouderen Songfestival Orkest staat onder leiding van muzikaal leider Kees van Zantwijk, die ook alle arrangementen heeft geschreven.

Grande Finale Ouderen Songfestival 2016
Zondag 30 oktober, aanvang 14.00 uur
DeLaMar Theater
Marnixstraat 402
Amsterdam
Kaarten vanaf € 15,00
(kinderen t/m 12 jaar) € 10,00

Meer informatie kunt u vinden op www.ouderensongfestival.nl

Na het succes van vorig jaar organiseert Cruise Travel ook dit jaar weer een eigen cruisebeurs in Amersfoort. “Een cruisevakantie is leuk voor iedereen. Tijdens onze beurs willen wij graag zoveel mogelijk potentiële cruisereizigers vertellen hoe leuk cruisen is en wat een cruisevakantie precies inhoudt,” aldus Eugène Westerink, managing director van Cruise Travel.

Een cruise maken betekent grenzeloos genieten. U bezoekt verschillende bestemmingen en geniet tussendoor van alle luxe en faciliteiten die het cruiseschip te bieden heeft. Daarbij hoeft u maar één keer uw koffer uit te pakken. Cruiseschepen zijn er in alle soorten en maten, geschikt voor jong en oud.

Op de beurs laten de cruisespecialisten van Cruise Travel en de verschillende rederijen de bezoekers kennismaken met cruisen en leggen zij graag de verschillen tussen de schepen en soorten reizen uit. Ook kunt u inspirerende presentaties bijwonen over reisbestemmingen, rederijen en cruisen met kinderen. Cruisen is namelijk ook uitermate geschikt voor families! Daarom is tijdens de beurs ook in kinderopvang voorzien. Er zijn een aantal frequente ‘cruisers’ aanwezig die graag alles vertellen over hun reiservaringen en als u tijdens de beurs een reis boekt, profiteert u van exclusieve beursaanbiedingen.

Gratis inschrijven op www.cruisebeurs.nl
De Cruise Travel Beurs vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november 2016 in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. De toegang is gratis, mits u zich vooraf inschrijft op www.cruisebeurs.nl. Op deze website staat ook het programma, deelnemende rederijen en praktische informatie over route en parkeren. Tussen Centraal Station Amersfoort en de beurslocatie zullen pendelbussen worden ingezet.

Over Cruise Travel
Cruise Travel is gevestigd in Ermelo en al 30 jaar dé cruisespecialist van Nederland. Ze vertegenwoordigt 20 rederijen met in totaal meer dan 200 schepen en bestemmingen over de gehele wereld. Cruise Travel is onderdeel van ANWB Reizen.

cruise-travel-logo

De Leidse Draaiorgeldag is terug van weggeweest. Dit jaar niet in de Hooglandse kerk maar langs een route door de Leidse binnenstad als onderdeel van ‘OPEN voor vroeger: Verhalen van de stad’ op zondag 30 oktober 2016. Langs de hoofdroute vindt u bijna 20 Leidse draaiorgels waaronder onder andere de Blauwe Pilaar, het Bloemenmeisje, Alinda, de Pijpenburger, de Joker, de Drie Accordeons bemand door bekende Leidse gezichten.

Leiden is één van de steden met de meeste draaiorgelexploitanten. Deze zogenoemde ‘Mansende mannen’ zorgen ervoor dat dit bedreigde cultureel erfgoed voor het nageslacht behouden blijft. De route loopt langs de Haarlemmerstraat, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Breestraat, Trouwstraatje, Burgsteeg, Nieuwstraat, Middelweg, Moriaansteeg, Hooglandsekerkgracht, Hooglandsekerksteeg. De pierementen spelen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Tijdens OPEN is er nog veel meer te doen in de Leidse binnenstad. Kijk op www.leidenisopen.nl of op Leidse Draaiorgeldag.

Hieronder een impressie van de voorgaande edities van de Leidse Draaiorgeldag

OISTERWIJK, – Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery Van Dun. Tijdens deze hoogwaardige juwelenbeurs presenteren meer dan 15 internationale juweliers, edelsmeden & horlogespecialisten hun collecties aan het publiek van “Het Juweel Oisterwijk”. De bezoeker heeft daarmee een keus aan hedendaagse en vintage ontwerpen die verrassen door hun kwaliteit, originaliteit & vakmanschap.

Unieke combinatie
Hoog aangeschreven juweliers, goud- & edelsmeden uit Nederland, Duitsland en België vormen samen het unieke aanbod van “Het Juweel Oisterwijk”. Enkele antiquairs gespecialiseerd in exclusieve vintage juwelen en zilver completeren de juwelenbeurs. Deze combinatie van authentieke en unieke juwelen maakt van “Het Juweel Oisterwijk” een stijlvol en bijzonder event. Daarnaast vindt de beurs plaats in het prachtige pand van Gallery Van Dun, een galerie gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Deze bijzondere locatie in Oisterwijk versterkt de gemoedelijke sfeer.

Imposant
Gallery Van Dun is gevestigd in een 19de-eeuws rijksmonument direct naast het bekende restaurant De Swaen op De Lind in Oisterwijk. In deze imposante galerie is in totaal 600 m2 expositieruimte met hedendaagse kunst. Tijdens “Het Juweel Oisterwijk” blijft een groot gedeelte van de kunstcollectie van de galerie aanwezig. Hierdoor kunnen bezoekers, naast de beurs, ook genieten van diverse hedendaagse kunstwerken. Dit alles maakt van “Het Juweel Oisterwijk” een niet te missen event!

Wat, Waar en Wanneer
Locatie: Gallery Van Dun, De Lind 39, Oisterwijk
Data: Vrijdag 25 t/m Zondag 27 november 2016
Openingstijden: Vrijdag van 11 tot 21 uur (Koopavond), Zaterdag & Zondag van 11 tot 19 uur
Entreeprijs: € 12,50 per persoon bij online voorverkoop, of € 15,– per persoon aan de deur
Parkeren: Naast Gallery Van Dun is een gratis parkeergelegenheid
Internet: www.hetjuweeloisterwijk.nl