Menu
Aandoeningen

Een ooglidcorrectie is vaak dé oplossing tegen hangende oogleden

ooglidcorrectie tegen hangende oogleden

Wie te maken heeft met hangende oogleden, kan hier iets aan laten doen. Dan is een ooglidcorrectie vaak de ideale oplossing. Dit kan de oplossing zijn voor heel veel problemen. Denk bijvoorbeeld dat je weer een goede open blik kan krijgen. Daarnaast kan het klachten zoals hoofdpijn en dergelijke verminderen. Dit is vaak namelijk het gevolg van een hangend ooglid door een slapper wordende huid. Door een ooglidcorrectie uit te laten voeren door een specialist kan het probleem verholpen worden. Lees in onderstaande blog meer over een ooglidcorrectie bij hangende oogleden.

Einde aan verschillende klachten

Het is belangrijk om te beseffen dat hangende oogleden veel klachten met zich mee kunnen brengen. Denk dan bijvoorbeeld aan iets simpels als zware oogleden. Ook kan het de uitstraling veranderen. Je lijkt boos of vermoeid, wanneer je dit eigenlijk helemaal niet bent. Aan de andere kant kunnen de ogen wel vermoeid raken door de hangende oogleden. Daarnaast kan het natuurlijk ook hoofdpijnklachten met zich meebrengen. Daarnaast kan het ook het zicht verminderen. Deze klachten zijn allemaal aan te pakken met een ooglidcorrectie.

Wat is de oorzaak van hangende oogleden?

Het is wel belangrijk om de oorzaak van hangende oogleden te kennen. Ook hiervoor geldt dat dit verschillend kan zijn. In veel gevallen gaat het simpelweg om ouderdom. De huid wordt ouder en slapper en het bovenste ooglid gaat dan hangen. Dit kan dus alle eerder genoemde klachten met zich meebrengen. Er zijn ook andere oorzaken. Denk aan ontstekingen, vochtophopingen, spierziekten en aandoeningen aan de ogen of oogkassen. Het is dus wel ook van belang om eerst goed op zoek te gaan naar de aanleiding voor de hangende oogkassen.

Aanpak met een ooglidcorrectie

De aanpak zit in een bovenooglidcorrectie. Daarmee is het vaak zo dat de klachten direct weg te nemen zijn. Het is dan zo dat het ooglid niet meer over het oog hangt. Het is dan zo dat je direct weer goed kan zien. Ook wordt jouw uitstraling direct alweer een stuk frisser en beter. Het helpt je om beter te zien en je merkt direct dat je minder last hebt van de hoofdpijn die je had. Al deze zaken zijn direct aan te pakken met een ooglidcorrectie door een specialist.

Gesprek met de arts

Het is belangrijk om op tijd voor een ooglidcorrectie te gaan. Dit is namelijk dé manier om eerder van de klachten af te komen. In dat opzicht is het slim om direct in gesprek te gaan met een gespecialiseerde arts. Via BetanClinics.nl kun je eenvoudig een consult inplannen met de plastisch chirurg zelf. Op het consult is dan goed te bepalen wat er nodig is en wat de mogelijkheden zijn. Dit geeft voor jou ook direct duidelijkheid. Je kan ook vragen stellen zodat je weet wat je ervan moet verwachten. Daarna kan je alles dan op correcte wijze laten verzorgen.