Menu
Hobby / Vrije Tijd

De leukste activiteiten binnenshuis op een regenachtige dag

De leukste activiteiten binnenshuis op een regenachtige dag

Heeft u een vrije dag en regent het pijpenstelen? Er zijn genoeg leuke dingen om binnen te doen als u een dagje niet naar buiten kunt. Met deze activiteiten vermaakt u zich prima, of u nu alleen bent of samen met uw partner. 

Een oude hobby oppakken

Heeft u jarenlang gebreid, geschilderd of gelezen en heeft u uw hobby de laatste tijd een beetje laten versloffen? Vandaag is de perfecte dag om weer aan de slag te gaan en de breinaalden, kwast of uw favoriete roman weer op te pakken. Zet een kopje koffie of thee, zet uw lievelingsmuziek op en ga lekker aan de slag. Wellicht heeft u de smaak wel zo goed te pakken dat u zich in kunt schrijven voor een cursus, zodat u in contact komt met gelijkgestemden.

Surfen op het internet

Zitten uw kleinkinderen constant op hun telefoon op internet maar heeft u hier maar weinig interesse in? Gaat u eens een middagje surfen op internet om alle mogelijkheden te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld een aantal interessante nieuwswebsites, kom meer te weten over uw eigen stamboom of waag een gokje in een van de nieuwe online casinos. Ook zijn er steeds meer ouderen op social media te vinden. Bel bijvoorbeeld een van de kleinkinderen op om u te helpen bij het aanmaken van een profiel op Facebook of Instagram. Zo blijft u makkelijker in contact met vrienden, familie en het nieuws van bijvoorbeeld bedrijven of organisaties die u interessant vindt.

Lekker bakken

Lekker bakken

Komt uw zoon of dochter morgen op bezoek? Dan kunt u alvast een lekkere taart, cake of koekjes bakken. Neem hier ruim de tijd voor. Zoek een recept uit in uw kookboeken of online, maak een kort uitstapje naar de lokale supermarkt om alle benodigde ingrediënten in huis te halen en ga aan de slag. Wanneer u het baksel in de oven zet verspreidt de heerlijke geur zich direct door uw woning. Misschien dat de buurvrouw of buurman het wel gezellig vindt om op de koffie te komen zodat u samen alvast kunt voorproeven.

Herinneringen ophalen

Heeft u nog veel oude fotoalbums in huis liggen? Op een regenachtige dag is het heerlijk om hier doorheen te bladeren en herinneringen op te halen aan memorabele dagen met uw partner, gezin of kleinkinderen. Of staan er veel foto’s digitaal op uw telefoon of computer? Laat deze uitprinten zodat u een leuk fotoboek in elkaar kunt knutselen. Als u geen foto’s heeft is het ook erg leuk om wat tijdschriften door te bladeren en een mooie collage te maken met beelden waar u blij van wordt.  

Opruimen en schoonmaken

Als u toch niet naar buiten gaat vandaag, kunt u net zo goed het huis aan kant maken. Ruim alle losse spulletjes op en berg deze direct op. Misschien is dit ook wel een goed moment om spulletjes weg te gooien die u al jaren niet meer gebruikt, zoals oude kleding uit uw kledingtas en verroeste gereedschappen die nog ergens in de garage rondslingeren. Maak ook direct de tuinmeubelen schoon zodat deze naar buiten kunnen op het moment dat het weer opknapt. Wanneer u klaar bent met opruimen geniet u van een voldaan gevoel en heeft u uw tijd nuttig besteed. Vergeet niet om daarna lekker te ontspannen met uw favoriete televisieprogramma of boek.