Menu
Botten en spieren

De beste remedies tegen artrose pijn

De beste remedies tegen artrose pijn

Artrose is één van de meest voorkomende ziekten in dit land. Miljoenen volwassenen, en de helft van alle mensen van 65 jaar en ouder, hebben last van deze ziekte. Daarom bespreken wij graag met u de verschillende manieren voor het bewegen zonder pijn.

Naast het nemen van het juiste medicijn en het goed laten rusten van uw gewrichten, is lichaamsbeweging een goede manier om fit te blijven, spieren sterk te houden en de artrose symptomen onder controle te houden. Dagelijkse lichaamsbeweging, zoals wandelen of zwemmen, helpt de gewrichten in beweging te houden, vermindert de pijn en maakt de spieren rond de gewrichten sterker.

  • Bewegingsoefeningen: Dansen en yoga verlichten beide de stijfheid, houden je flexibel en helpen je de gewrichten te blijven bewegen.
  • Versterkende oefeningen: krachttraining zal de spierkracht behouden of opbouwen. Sterke spieren ondersteunen en beschermen je gewrichten.
  • Uithoudingsoefeningen: fietsen en hardlopen maken uw hart en bloedvaten gezonder, helpen gewichtstoename te voorkomen en verbeteren de algehele werking van uw lichaam. Aërobe training kan ook de zwelling in sommige gewrichten verminderen, zoals bij bijvoorbeeld knie artrose

ALTERNATIEVE REMEDIES

  • Naast lichaamsbeweging en gewichtsbeheersing zijn er andere manieren om de pijn rond gewrichten te verzachten. Misschien vindt u comfort door warmte of kou toe te passen, in een warm bad te weken of in een verwarmd zwembad te zwemmen.
  • Voedingssupplementen zijn een veel voorkomende keuze bij artrose patiënten. De nodige vitaminen helpen natuurlijk altijd, maar ook supplementen welke groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad bevatten hebben een sterke voorkeur. Deze stoffen helpen het herstel van de spieren en gewrichten en ondersteunen bij het verzachten van pijn. 
  • Uw arts kan een operatie voorstellen wanneer de schade aan uw gewrichten te groot wordt of wanneer andere behandelingen niet meer helpen bij de pijn. Chirurgen kunnen deze gewrichten repareren of vervangen door kunstmatige gewrichten te plaatsen. Bij de meest voorkomende operaties vervangen artsen heupen en knieën.
  • Recente studies suggereren dat Chinese acupunctuur pijnen veroorzaakt door artrose zou kunnen verlichten.

Veel mensen met artrose proberen ook remedies die niet wetenschappelijk zijn getest of nuttig zijn gebleken. Sommige remedies, zoals slangengif, zijn schadelijk. Anderen remedies, zoals het gebruik van koperen armbanden, zijn ongevaarlijk, maar ook niet bewezen. Denk, voordat u voor een dergelijke behandeling zou kiezen, dus zeer goed na bij het maken van uw keuze!