Rubriek

Culinair

Rubriek

Ga eens een avondje op stap in een leuke stad! Tijdens een walking dinner kunt u culinair genieten en komt u ook meer te weten over de stad. Elk gerecht is namelijk in een ander restaurant zodat u elke keer ook naast andere binnen uw gezelschap komt te zitten. Tussen de gerechten door zal uw gids u de stad laten zien en de bijzondere verhalen vertellen. Kies eens voor een leuke stad en ga na dit culinaire avondje nog lekker op stap in de stad.

Ga op stap in een leuke stad tijdens een Walking Dinner.

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Recreatief.nl

Top 3 leuke avondje uit in Utrecht

Wilt u eens een leuke avondje uit in Utrecht? Geniet dan van een heerlijk diner en een stadswandeling, ontdek de leuke stad het historisch informatie. Liever een combinatie met een wandeling ook dit hebben ze in Utrecht.

Geniet van een culinair avondje uit in Utrecht.

 1. Culinair groepsuitje – Walking Dinner Utrecht
 2. Walking Dinner in Utrecht – gezellig Happen en Stappen
 3. Walking and Floating Dinner in Utrecht

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Recreatief.nl

Top 5 Bourgondisch genieten

Lekker eten en drinken en onbezorgd genieten met vrienden, familie of collega’s. Dat begint met een bourgondisch arrangement! Van een culinair arrangement in Giethoorn, met een rondvaart in Den Bosch tot een geheel bourgondisch weekend in Limburg.

Geniete van deze bourgondische arrangementen.

 1. Giethoorn op zijn Bourgondisch – Culinair arrangement
 2. Bourgondisch s-Hertogenbosch – Rondvaart en diner
 3. Avondje uit in Brabant – Moordspeldiner in Den Bosch
 4. 3 Dagen Bourgondisch genieten voor een Top aanbieding in Zuid-Limburg
 5. Genieten tussen de Zuid-Limburgse Heuvels en relaxen in Thermae 2000

Op zoek naar meer culinaire arrangementen.

Met recreatieve groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Recreatief.nl

De feestdagen weer achter de rug? Een heerlijke kerstontbijt, tussendoor lekker borrelen en in de avond een uitgebreid kerstdiner? Met oud & nieuw te veel oliebollen gegeten en nét teveel gedronken? Dat klinken als een warme en gezellige feestdagen! Maar oeps, daar komen ook de kilo’s om de hoek kijken! En dan heeft u ook nog de lekkere oliebollen tijdens Oud & Nieuw niet kunnen laten staan. Nee, een crash dieet is gelukkig niet nodig, maar de komende tijd is het wel verstandig om een beetje op je etenspatroon te letten. En een extra blokje om is ook geen overbodige luxe.

1. Blijf de gewone maaltijden eten
Sla geen maaltijden over, het is belangrijk dat je ‘gewoon blijft eten’. Door maaltijden over te slaan gaat uw lichaam reserves opbouwen voor het moment dat u een periode weer niet eet. Hiermee bereikt u het tegenovergestelde effect. Om het afvalproces te versnellen doet u er slim aan om langzaam verbrandende koolhydraten te eten. Hierdoor heeft u voldoende energie en heeft u geen last van plotselinge hongeraanvallen.

Beperk ook uw porties. Eet alleen hetgeen waar u zin in heeft en stop daarna met eten. Een handige tip is om uw bord die u normaal gesproken voor uw avondeten gebruikt te vervangen door een kleiner bord. Zo lijkt het alsof u meer eet dan dat u daadwerkelijk eet.

2. Ga lekker bewegen
Beweging zorgt voor verbranding. Zonder al teveel moeite te doen kunt meer bewegen. Pak de trap eens in plaats van de lift, loop een extra rondje met de hond of pak de fiets in plaats van de auto. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van wat u doet, dan is het makkelijker om meer te bewegen.

3. Drink voldoende water
Frisdrank, suikerrijke dranken en alcohol werken averechts als u uw kerstkilo’s kwijt wilt raken. Vervang deze dranken door water, water en nog meer water. Water is de beste dorstlesser en zorgt voor een glimlach als u op de weegschaal gaat staan!

Extra tips:

 • Drink eens groene thee in plaats van een smaakje thee
 • Slaap voldoende
 • Eet niet te laat in de avond
 • Vermijd de weegschaal de eerste week
 • Blijf tussendoortjes eten, maar wel gezonde tussendoortjes zoals fruit

Heeft u zelf nog tips? Deel ze met ons via Facebook.nl/senioren.nl

 

Hightea in Amsterdam. Een dagje uit met Enjoy.nl is genieten geblazen!

Een uitgebreide high tea om lekker bij te kletsen met je beste vriendinnen, of gewoon om lekker te genieten van al dat zoete en hartige eten. Yummie! Een high tea is in alle combinaties mogelijk. Leuk met een rondvaart door de grachten van Amsterdam, of in combinatie met een leuke show. In Amsterdam is alles mogelijk!

Amsterdam
Onze hoofdstad heeft natuurlijk ontzettend veel te bieden. Van de veelbesproken Wallen en Jordaan tot musea, winkels en de Amsterdamse grachten. Kortom, beleef Amsterdam zelf eens met een heerlijk dagje uit, avondje uit of weekendje weg!

Wij hebben voor u een TOP 3 samengesteld voor de meest lekkere High Tea’s van Amsterdam. Bekijk nu onze TOP 3 en boek ook zo’n zoet dagje uit in Amsterdam.

Chocotaart
 1. High Tea en rondvaart in Amsterdam
 2. High Tea in een Amsterdams top restaurant
 3. High tea in hartje Amsterdam – al vanaf 2 personen

Genieten maar!

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Recreatief.nl

Op een prachtige locatie in het hartje van Amsterdam kunt u genieten van onze dinnershows, vast geprogrammeerd op vrijdag- en zaterdagavond. Met artiesten uit eigen stal, die bewezen hebben perfect aan te sluiten bij die speciale nachtclub sfeer jaren ’20-30″ in ons theater restaurant. En dat betekent entertainment: muziek en theater, burlesque en vele andere muzikale uitstapjes. Onze koks bereiden met liefde een heerlijk drie gangen à la carte menu en uw feestelijke avond is compleet!

Iedere avond is uniek
Onze dinnershows staan garant voor een gezellig avondje uit in het centrum van Amsterdam.Op vrijdag en zaterdag draaien wij vaste programma’s waar u al vanaf 2 personen welkom bent. Elke vrijdag verzorgen wij voor u een unieke DINNERSHOW waarvan de artistieke invulling wekelijks varieert. U kunt genieten van een heerlijke muzikale avond vol met zang en humor. Tijdens de show serveren wij u een 3-gangen diner (a la carte) met dagverse producten, voor een prijs van €55,00 per persoon. Elke zaterdagavond wordt het Paleis omgetoverd in PALEIS BURLESQUE. Tijdens de show serveren wij u een 3-gangen diner (a la carte) met dagverse producten, voor een prijs van €55,00 per persoon.

Hieronder een overzichtje van een aantal artiesten die hun sporen verdiend hebben en de thema’s voor u verzorgen:
– La Sirene
– Lady Marmelade en
– Nadja Filtzer
– The Pheasant Pluckers
– Daniel Rovai & Friends

Het programma van de vrijdagavond is wisselend. Iedere Burlesque avond wordt ingevuld door een 3-tal artiesten, bestaande uit een Burlesque zangeres, welke wordt begeleid door een pianist, alsmede dansacts door een professionele Burlesque danseres.

Culinair
De dinnershow wordt gegeven in 3 blokken. Tussen de entertainment blokken door kunt u genieten van onze culinaire heerlijkheden. Het is een drie gangen à la carte menu dus u kunt zelf bepalen waar u die avond zin in heeft en wij zorgen ervoor dat het heerlijk bereid geserveerd wordt.

Het menu:
Voorgerechten: Gravad lax van zalm met curry crème, zoetzure groenten en een dille dressing of Gekonfijte wilde eendenbout met mesclun en dressing van kriekbier of Warme beignets van mais, gruyere kaas en bosui, met mesclun sla en een dressing van walnoot en citroen

Hoofdgerechten: Langzaam gegaarde kalfssukade met rode wijn saus of Dagverse vis met bijpassende saus of Pastilla van zeven verschillende soorten groenten met een saus van spinazie

Nagerecht: Surprise van de Chef of Selectie van kazen * Alle hoofdgerechten worden geserveerd met seizoensgroenten, aardappelgarnituur, handgesneden frites en frisse salade.

Extra bij te bestellen:
– Handgesneden frites met huisgemaakte mayonaise a € 3,50
– Frisse salade a € 3,50

Review: “Een fantastische avond en we hebben heerlijk gegeten.”

Wilt u ook genieten van deze Burlesque Dinnershow in Amsterdam?

Alleen het beste van het beste krijgt u voorgeschoteld door de topkoks bij deze speciale hotelarrangementen. U vindt hier heerlijke culinaire arrangementen gerubriceerd per provincie. Komt u ook fijnproeven?

Bekijk nu onze TOP 3 voor een Weekendje Culinair genieten in Limburg. Limburg wordt niet voor niks de bourgondische streek genoemd en dit kunt u nu ook ontdekken door een heerlijk Weekendje Culinair genieten in het prachtige Limburg.

 1. 3 daags Proef Zuid-Limburg arrangement
 2. Culinair Arrangement op een Chateau in Noord-Limburg
 3. Culinair genieten op een Chateau in Zuid-Limburg – 3 daagse hotelaanbieding

Met recreatieve groet,

Linda Brugman
Recreatief.nl

Dit is een wilde comedyshow met snelle improvisaties en scherpe sketches. Vlijmscherpe, Engelstalige improvisatie-comedyshows en heerlijk eten! De cast laat u het beste van de afgelopen jaren ervaren. Favoriete scenes van het publiek gecombineerd met gloednieuw materiaal. Mis dit hilarische TOP avondje uit in Amsterdam niet!

Absoluut de grappigste 2 uurtjes van Amsterdam!
Vlijmscherpe, Engelstalige improvisatie-comedyshows en heerlijk eten!

Deze combinatie zorgt avond na avond voor uitverkochte zalen in het historische Rozentheater in Amsterdam. Het comedytheater werd in 1993 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot het meest succesvolle comedytheater van Nederland.

De voorstellingen zijn snel en opwindend. Geen cabaret, geen stand-up, geen theater maar een energieke mix van actuele sketches en pure improvisaties waarbij het publiek de onderwerpen bepaalt.

De ongelofelijk snelle en slimme improvisaties zijn het handelsmerk van het comedytheater. De acteurs spelen scenes die ze ter plaatse bedenken aan de hand van suggesties uit het publiek. Een live-muzikant, live-internet improvisaties en video vullen de acteurs aan.

De shows zijn dynamisch, verrassend en uniek in de wereld. De avond begint met een drankje in de aparte bar of lounge, of een heerlijk diner in een van onze partner restaurants. Na afloop van de show blijven de bar, lounge en het terras nog lang open om wat te drinken en na te praten. Voor een geweldige en complete avond uit!

Klik hier voor meer informatie over deze heerlijke Show en Dinner in Amsterdam!

Dit is een wilde comedyshow met snelle improvisaties en scherpe sketches. Vlijmscherpe, Engelstalige improvisatie-comedyshows en heerlijk eten! De cast laat u het beste van de afgelopen jaren ervaren. Favoriete scenes van het publiek gecombineerd met gloednieuw materiaal. Mis dit hilarische TOP avondje uit in Amsterdam niet!

Absoluut de grappigste 2 uurtjes van Amsterdam!
Vlijmscherpe, Engelstalige improvisatie-comedyshows en heerlijk eten!

Deze combinatie zorgt avond na avond voor uitverkochte zalen in het historische Rozentheater in Amsterdam. Het comedytheater werd in 1993 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot het meest succesvolle comedytheater van Nederland.

De voorstellingen zijn snel en opwindend. Geen cabaret, geen stand-up, geen theater maar een energieke mix van actuele sketches en pure improvisaties waarbij het publiek de onderwerpen bepaalt.

De ongelofelijk snelle en slimme improvisaties zijn het handelsmerk van het comedytheater. De acteurs spelen scenes die ze ter plaatse bedenken aan de hand van suggesties uit het publiek. Een live-muzikant, live-internet improvisaties en video vullen de acteurs aan.

De shows zijn dynamisch, verrassend en uniek in de wereld. De avond begint met een drankje in de aparte bar of lounge, of een heerlijk diner in een van onze partner restaurants. Na afloop van de show blijven de bar, lounge en het terras nog lang open om wat te drinken en na te praten. Voor een geweldige en complete avond uit!

Klik hier voor meer informatie over deze heerlijke Show en Dinner in Amsterdam!

Medewerkers van Menzis serveren op woensdag 21 december 2016 een kerstdiner voor ouderen. Veel ouderen zijn eenzaam. Dat wordt nog duidelijker merkbaar in de kerstperiode. Om daar verandering in te brengen organiseren Menzis en gemeenten een kerstdiner voor ruim 300 ouderen.

Het kerstdiner voor ouderen is in de bedrijfsrestaurants van de Menzis vestigingen in Groningen, Enschede en Wageningen. De avond wordt geheel belangeloos door de medewerkers van Menzis georganiseerd. Ze zorgen voor de aankleding, serveren de gerechten aan de gasten, schuiven aan voor een gezellig praatje en verzorgen de muzikale ondersteuning.

Leefkracht verbeteren
Eenzaamheid heeft een negatief effect op de gezondheid van mensen. Menzis wil juist de leefkracht van mensen versterken: alles wat er voor zorgt dat je je lichamelijk, sociaal én geestelijk goed voelt. Bijvoorbeeld door ze mee te laten doen in de maatschappij, en met andere mensen in contact te brengen.

Gemeenten
Menzis heeft met meer dan honderd gemeenten een overeenkomst met betrekking tot de zorg. Voor mensen met een minimum inkomen hebben gemeenten en Menzis een speciaal zorgverzekeringspakket samengesteld tegen een gunstig tarief. Zo hebben ook mensen met een kleine beurs toegang tot goede zorg.

Wie zijn er uitgenodigd?
In Wageningen verwachten we 148 ouderen aan tafel.
De avond is georganiseerd in samenwerking met de volgende instanties:
· Gemeente Wageningen
· Gemeente Ede
· Solidez
· Vilente
· Zinzia
· Opella
· Malkander
· Leger des Heils