Menu
Gezondheid / Zorg & Hulp

Bronovo ziekenhuis: proef met vrijwilligers een succes

Proef
Vorig jaar oktober startte het Bronovo ziekenhuis in Den Haag met inzetten van getrainde vrijwilligers op één verpleegafdeling. Ondersteuning en extra aandacht wordt door deze Vrijwilligers Ouderenzorg gegeven aan de meest kwetsbare groep patiënten. Deze proef bleek succesvol te zijn. Op andere verpleegafdelingen in het ziekenhuis worden nu dan ook vrijwilligers ingezet.

Geboden hulp
Voorafgaand aan de proef kregen de vrijwilligers een speciale training van twee dagen. Op de verpleegafdeling hielpen de vrijwilligers kwetsbare oudere patiënten. Dit deden zij bij dagelijkse dingen als eten en drinken en activiteiten. Voor veel kwetsbare ouderen geldt dat wanneer zij in een ziekenhuis worden opgenomen, zij verward raken en er fysiek op achteruit gaan. Bronovo zetten de vrijwilligers in om deze complicaties te voorkomen.

Uitbreiding
Ervaringen van zowel de patiënten als vrijwilligers en medewerkers van het ziekenhuis waren zeer positief. De Raad van Bestuur van het Bronovo ziekenhuis heeft toestemming gegeven om ook op twee andere klinische afdelingen met een groep vrijwilligers te werken. Daarvoor heeft het ziekenhuis in totaal veertig mensen nodig die affiniteit hebben met ouderen en minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn.

Bron: www.nationalezorggids.nl 

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply