Menu
Lezen

Boekentip: Kruip nooit achter een geranium

boekentip

Bent u een echte boekenwurm? Dan is het altijd fijn weer een nieuwe boekentip te krijgen. Wij hebben deze keer het boek: Kruip nooit achter een geranium uitgezocht. Een lekker boek om vanuit de tuinstoel in de zon te lezen en er achter te komen dat je ook op latere leeftijd gewoon nog midden in het leven kunt staan.

Een persoonlijke zoektocht naar een lang en gelukkig leven.

Als u vijftig jaar of ouder bent, is uw blik opeens gericht naar de andere kant; die van ‘de ouderen’. In de vorige eeuw was dat een spookbeeld. De kinderen waren het huis uit. Uw man zag u niet meer staan. U had geen baan en geen uitgebreide schare vriendinnen. Niet voor niets raakten vrouwen tijdens de overgang massaal in een midlifecrisis of depressie.

Wanneer je nu vijftig of ouder bent, ziet de toekomst er heel anders uit: de zeventigplussers om ons heen staan middenin het leven. Ze genieten met volle teugen van hun vrijheid en zijn verlost van de zorg voor hun kinderen en verlost van bewijsdrift. Ze gebruiken botox, hebben talloze bezigheden, een groot sociaal netwerk, en nemen een nieuwe knie als dat nodig is.

Barbara van Beukering

De schrijfster gaat in Kruip nooit achter een geranium op zoek naar de eerste generatie vrouwen die oud wordt zonder het te zijn. Ze houdt zichzelf en haar rolmodellen van de huidige generatie zeventigers een spiegel voor. Hoe is de vrouw van boven de vijftig veranderd in de afgelopen honderd jaar? En hoe kun je met die kennis een leuk (én gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi) oud mens worden?

Barbara van Beukering (51) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte vervolgens als verslaggever voor onder andere de TROS en de AVRO. In 1997 maakte ze de overstap naar tijdschriften, en werkte als hoofdredacteur voor BLVD., AvantGarde en Volkskrant Magazine. Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool, daarna leidde ze het digitale nieuwsmagazine PAPER.

Met anekdotes en adviezen van:

Hedy d’Ancona, Marjan Berk, Noraly Beyer, Ireen van Ditshuyzen, Coot van Doesburgh, Annemarie Jorritsma, Neelie Kroes, Ans Markus, Nelleke Noordervliet, Annemarie Oster, Jacquelien de Savornin Lohman, Wouke van Scherrenburg, Gerdi Verbeet en Olga Zuiderhoek.

Maak u geen zorgen en blijf leuke dingen ondernemen. Ook boven de vijftig telt u nog mee.