Rubriek

Auto & Motor

Rubriek

Nederland een klein land? Misschien als je Nederland op een kaart ziet. Maar waar je al snel overheen kijkt is de enorme diversiteit van ons kleine landje, van de Hollandse dorpjes tot de meren, van de polders tot de heuvellandschappen: er is zoveel in Nederland wat wacht om ontdekt te worden.

Met de camper naar Frankrijk? Op wintersport naar Oostenrijk? Wandelen door de Schotse hooglanden of cultuur proeven in Italië? Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je de moeite (en het geld) nemen om het over de grens te zoeken als ons eigen land al zoveel moois en unieks te bieden heeft? Hoe veel je ook denkt gezien te hebben van Nederland, er zijn altijd wel plekjes die blijven verbazen. Waarschijnlijk kan je er zelf al wel een paar noemen, maar voor wie nog niet overtuigd is van de vele voordelen die een vakantie in eigen land biedt, hier een aantal van de geweldige voordelen.

Het eerste voordeel aan vakanties (of dagtrips) in eigen land is de eigen taal. Want laten we wel wezen, als je een andere taal spreekt is het leuk om in het buitenland een woordje met de lokale bevolking te wisselen, maar als je volledig verdwaald bent of iets wilt vragen aan iemand is het toch fijn als dat gewoon in eigen taal kan. Daarnaast kan je gewoon van je mobiele internet gebruik blijven maken, in de vertrouwde supermarkten boodschappen doen, het nieuws blijven volgen en in restaurantjes en cafeetjes bestellen zonder dat je de menukaart door Google Translate moet halen.

Daar komt nog eens bij dat in eigen land op vakantie gewoon een stuk goedkoper is. Nederland is misschien niet het goedkoopste land ter wereld, maar wederom vanwege de grootte van Nederland, bespaar je bijvoorbeeld wel op benzine – om de tolpoortjes in bijvoorbeeld Frankrijk nog maar even achterwege te laten. Daarnaast zal je, juist tijdens het (her)ontdekken van Nederland op plekjes stuiten die nog niet zijn overgenomen door het massatoerisme, en daardoor goed te betalen zijn.

Ameland

Maar Nederland is ook een modern land met goede infrastructuur, iets wat vergeleken met bepaalde favoriete vakantiebestemmingen zoals Spanje en Italië echt een voordeel aan ons land is. Die toegankelijkheid, in combinatie met de bereikbaarheid van haast alle plekken in Nederland, zorgt ervoor dat het makkelijk te bereizen is. Juist voor senioren is dit een voordeel: je kan op heel veel plekken met het openbaar vervoer komen, je kan in veel natuurgebieden bijvoorbeeld fietsen huren, maar als geen auto hebt en je hebt wel zin in een avontuurtje heb je ook genoeg betaalbare, betrouwbare opties. Websites als goedkoperautohuur.nl – nederland zijn juist ontworpen met het idee dat een auto huren geen dure grap moet zijn maar een goedkope oplossing – perfect voor mensen die geen auto hebben maar er wel een nodig hebben.

Maar als laatste, en misschien wel het grootste voordeel, is het feit dat op vakantie gaan in Nederland garant staat voor verrassingen. Je zal plekken zien waar van je geen idee had dat ze bestonden, verliefd worden op dorpjes en landschappen, en ontdekken dat ook Nederland je nog steeds versteld kan laten zien.

Bron foto’s: Pexels

Het aanschaffen van een brommobiel kan je ontzettend veel vrijheid geven. Je neemt niet direct volledig afstand van het rijden van een auto, maar zorgt er toch voor dat je veilig de weg op kunt gaan. Gezien de brommobielen licht van gewicht zijn, zijn ze ontzettend gemakkelijk te hanteren. En dit maakt een brommobiel de ideale oplossing voor veel senioren die hun vrijheid niet kwijt willen raken, maar om wat voor reden dan ook afscheid moeten nemen van de personenauto. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een brommobiel? We hebben een aantal afwegingen voor je op een rijtje gezet.

 1. De brommobiel verzekering

De kosten voor een brommobiel verzekering zijn natuurlijk net wat anders dan die voor de verzekering van een personenauto. Het lichte gewicht, en de gematigde snelheid maken dat deze verzekeringen anders in elkaar steken. Brommobiel verzekeringen vergelijken kan je een goed inzicht geven in de mogelijkheden van een brommobiel verzekering, en je daarnaast direct een overzicht geven van de goedkoopste aanbieders.

 1. Het maximale gewicht

Een brommobiel is licht van gewicht, en moet ook zo blijven. Een brommobiel mag dan ook maar 350 kilogram wegen; en heeft hierdoor maar twee zitplaatsen. Natuurlijk belangrijk om rekening mee te houden wanneer je gewend bent om zowel kinderen als kleinkinderen mee op pad te nemen. Het voordeel van deze twee zitplaatsen is natuurlijk wel dat er een ontzettende grote hoeveelheid aan bagageruimte beschikbaar is. Ideaal voor de kinderwagens of gewoon voor de boodschappen.

 1. De nieuwe positie in het verkeer

Twijfel je nog over de aanschaf van een brommobiel? Neem dan ook de nieuwe positie in het verkeer in overweging. Een brommobiel is kleiner en heeft een maximale snelheid van 45 km/uur. Dit betekent dat bepaalde wegen niet toegestaan zijn voor een brommobiel, en dat je af en toe gebruik zal moeten maken van het fietspad.

 1. De financiële situatie

Daarnaast is een brommobiel door het lichte gewicht en de gematigde snelheid wel een stuk goedkoper dan een normale personenauto. Zo hoef je geen wegenbelasting te betalen en is de brommobiel ook nog eens ontzettend zuinig in het gebruik. Je zou de kosten van een brommobiel haast kunnen vergelijken met die van een scooter; en in dat geval ben je met een paar tientjes per maand iedere dag zorgeloos op pad.

 1. Een proefrit

Wanneer je voor het eerst een brommobiel aanschaft is het fijn om een proefrit te kunnen maken of zelfs introductielessen te kunnen volgen. Probeer ook altijd voor een aankoop te kiezen waar dit mogelijk is.

Bij autoschade denken we aan onderdelen als bumpers, ruiten en blikschade. De onderdelen van de auto die minder in zicht zijn lijken wellicht ook beter beschermd. Toch zijn de velgen van je wielen behoorlijk blootgesteld aan de buitenwereld en de elementen, en is het mogelijk om zonder een ongeluk te maken schade op te lopen. Daarom bespreken we hier hoe je schade oploopt aan je velgen.

Stoeprandjes

Hoewel deze schade te voorkomen is omdat je zelf de auto bestuurt, is het goed mogelijk dat je velgen beschadigd raken door contact met stoepranden. Dit gebeurt vaak tijdens het fileparkeren langs de weg. Je zit nét iets dichter bij de stoeprand dan je dacht, en vervolgens schuurt je velg erlangs. De schade die dan ontstaat doet denken aan een schram die je zelf zou oplopen als je met de blote arm stevig langs muur met structuur gaat. Geen beschermlaag is hier tegen opgewassen, en het gevolg is dan ook dat deze laag ingekrast wordt en het onderliggende metaal blootstelt aan de elementen. Dit kan op de niet al te lange termijn voor corrosie aan het metaal zorgen. Daarom is het verstandig om wanneer je een stoeprandje geraakt hebt en er schade zichtbaar is, dit zo snel mogelijk te laten repareren. Dit is, als je er op tijd bij bent, heel goed mogelijk, tenzij de velg verbogen is geraakt. Je krijgt dan tijdelijk leenvelgen, zodat je weer verder kunt rijden terwijl de reparatie aan de beschadigde velgen wordt uitgevoerd.

Kromme velgen

Zoals zojuist vernoemd is het mogelijk dat je velgen verbogen kunnen raken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waar bij de impact van een onzachte aanraking met een ander object de meest waarschijnlijke is. Het is niet altijd direct met het oog zichtbaar dat je kromme velgen hebt. Je kunt dit echter wel merken tijdens het rijden. Heb je een kromme voorvelg, dat kan dit trilling in het stuur van je auto opleveren. Trilt je stoel, dat kan het zijn dat juist een achtervelg krom is geraakt. Ook het hobbelen van de auto, het vanzelf draaien van het stuur bij lage snelheid en het slingeren van de auto zijn indicaties van kromme velgen. Heb jij kromme velgen, dan kun je bijvoorbeeld nieuwe stalen velgen bij Online-Velgen.nl kopen. Koop je een tweedehands auto, check dan ook even goed de staat van de velgen.

Steenslag

Een soort schade aan je velgen die eigenlijk niet te voorkomen is, is schade door steenslag. Op de weg schieten er natuurlijk regelmatig steentjes op wanneer iemand eroverheen rijdt. Daarom ben je als weggebruiker ongewild doelwit van steenslag. Dat kan voor een ster in je ruit zorgen, een deuk, schade aan je lak, maar ook voor schade aan je velgen. Ook hierbij kan de beschermde laag op je velgen kapot gaan en corrosie ontstaan aan het metaal.

Strooizout

Natuurlijk ben jij zo verstandig om gedurende de gladde maanden van het jaar winterbanden of op zijn minst all season banden onder je auto te hebben, maar het is natuurlijk fijn dat er gestrooid wordt om ongelukken te voorkomen. Het is alleen minder fijn voor onder andere je velgen. Pekel vreet lak en metaal aan en kan daarmee voor flink wat schade zorgen. Als je het niet zo ver wil laten komen, doe er goed aan om je auto zo snel mogelijk na het rijden door strooizout schoon te maken en daarbij dus zeker niet je velgen te vergeten. Wil je tijd kopen hierbij, dan zou je je een waxlaag kunnen (laten) aanbrengen of je velgen kunnen laten poedercoaten voor bescherming.

Voel je het ook, die lentekriebels? Na de koude periodes schiet de temperatuur momenteel omhoog. Veel mensen gebruiken deze voorjaarsperiode om hun huidige auto te verkopen en zich te oriënteren op een ander model. Ze zijn op zoek naar meer comfort, ruimte of bereiden zich alvast voor op de autovakantie die ze willen gaan maken in de zomer.

Niet alleen particulieren, maar ook dealers zijn tijdens het voorjaar op zoek naar de mooiste occasions om de aantrekkende vraag op te kunnen vangen. Doe hier je voordeel mee en zet je auto in deze periode te koop.

Maar hoe bereikt je nu in een keer een grote groep aan professionele autodealers? Hier hebben speciale websites hun specialiteit van gemaakt. Bijvoorbeeld www.ikwilvanmijnautoaf.nl. Het bedrijf werkt sinds 2006 samen met professionele autohandelaren en dealers verspreid over heel Nederland en heeft in deze periode honderdduizenden Nederlanders geholpen bij de verkoop van hun auto.

Het grote voordeel is dat je zeker weet dat de verkoop op rolletjes verloopt. Niet meer zelf bij dealers langs rijden, avonden vrijhouden voor andere particulieren die langs willen komen voor een proefrit of zelf de onderhandelingen moeten voeren met potentiële kopers. Bij ikwilvanmijnautoaf.nl gaan professionele medewerkers voor jou op zoek naar de meest geschikte koper voor jouw voertuig. De medewerkers zetten alles op een rij, zoeken de juiste dealer en onderhandelen namens jou over een goede verkoopprijs. Daarbij is deze dienstverlening voor verkopers geheel gratis en vrijblijvend. Van aanmelding tot verkoop en zelfs bij een eventuele annulering.

Of een nieuw recreatievoertuig?

Misschien denk je er op dit moment niet aan om je auto te verkopen. Maar zit je er juist aan te denken om er de komende lente en zomer erop uit te gaan met een nieuwe caravan of camper! Het verkopen van een recreatievoertuig is lastig, vanwege de kleinere vraag kan het lang duren voordat je op de bekende marktplaatsen een koper hebt gevonden.

Bij ikwilvanmijnautoaf.nl kun je niet alleen terecht voor de verkoop van je auto aan een erkende dealer. Ook voor het verkopen van een camper of caravan bieden ze uitkomst. Bij deze site zijn niet alleen autohandelaren aangesloten. Er zijn ook bedrijven die specifiek op zoek zijn naar recreatievoertuigen. De professionele medewerkers begeleiden jou graag met de verkoop. Of het nu gaat om een normale personenauto, een bedrijfswagen, caravan, camper of zelfs een sloopauto. Ze helpen jou van aanmelding op de website tot en met de verkoop aan een erkende dealer.

 

Het autorijden kan op oudere leeftijd wat lastiger worden. Het zicht verminderd, en spieren en gewrichten zijn wat sneller pijnlijk dan dat ze in de twintiger jaren waren. Vervelend, maar op zich helemaal geen probleem. Ook op oudere leeftijd kun je gewoon verantwoord rijden zoals je altijd gedaan hebt; er zijn alleen een aantal dingen om rekening mee te houden.

Verplichte keuring

Vanaf je 70e jaar vindt er bij iedere vernieuwing van het rijbewijs een verplichte medische keuring plaats. Vanaf dat moment zal deze keuring iedere vijf jaar plaatsvinden. Slaag je in de keuring? Dan kun je de komende vijf jaar gewoon de weg op. Daarnaast heb je ook een verklaring van geschiktheid nodig, deze krijg je van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Hierop staat aangegeven dat je rijvaardig, vakbekwaam en medisch geschikt bent om een auto te rijden. In samenwerking met de huisarts en gemeente kun je deze verklaring verkrijgen.

Het rijbewijs verlengen

De auto is in Nederland een van de meest gebruikte vervoersmiddelen. Maar om hier gebruik van te kunnen maken heb je natuurlijk een geldig rijbewijs nodig. Wanneer het rijbewijs na het 60e levensjaar verlengd moet worden, is de duur van de geldigheid korter. Waar een rijbewijs normaliter standaard tien jaar geldig is, gelden er andere regels wanneer het om een verlenging na je 60e gaat. Het rijbewijs kan makkelijker ingetrokken worden wanneer de deelname in het verkeer niet langer verantwoord is, of wanneer er regels overtreden worden.

Vrijblijvende rijvaardigheidstraining

Lokale VVN organisaties organiseren regelmatig vrijblijvende rijvaardigheidstrainingen. Tijdens deze training rijdt er een rijinstructeur in je eigen auto mee, en geeft deze je regelmatig tips. Zeker gezien er de afgelopen jaren weer veel veranderd is in het verkeer, kun je hier zeker baat bij hebben. Het kan je net dat beetje extra zekerheid geven op de weg. Er wordt ook gekeken naar je reactie- en gezichtsvermogen, en daarnaast kan er zelfs een gehoortest gedaan worden. Deze rit is helemaal vrijwillig en vrijblijvend. Je kunt er dus niet voor zakken; maar het geeft je wel net dat extra beetje zelfvertrouwen wanneer je de weg op gaat!

De autoverzekering

Het is altijd verstandig om de autoverzekering regelmatig te checken en vergelijken, maar zeker nu de situatie ietwat veranderd is het belangrijk om een goede verzekering te hebben. Zo heeft de autoverzekering van Diks allerlei mogelijkheden; ook wanneer het gaat om aanvullende verzekeringen. En die zijn zeker mooi meegenomen. Een ongeluk zit namelijk altijd in een klein hoekje.

 

Bent u van plan om met de auto op vakantie te gaan, of gaat u op vakantie met de camper of caravan? Er zijn prachtige, rustige bestemmingen die niet al te ver rijden zijn. Met de camper of auto kunt u de mooiste plekken in Europa ontdekken; plekken waar u omringd wordt door schitterende natuur en waar u kunt genieten van rust en ruimte. De perfecte roadtrip door Europa betekent niet alleen dat u rijdt in een voertuig waar u graag in rijdt, zoals uw eigen camper of uw eigen auto, maar het betekent ook dat u goed voorbereid op weg gaat en dat u weet waar u de mooiste plekken van Europa kunt vinden. Wij vertellen u hier graag meer over!

Een mooie reis door Europa

Wanneer u gaat rijden door Duitsland of Frankrijk, of misschien juist wel Oostenrijk, Zwitserland of Hongarije, kunt u de mooiste vakantiebestemmingen van Europa tegenkomen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het prachtige Balatonmeer in Hongarije, de bergen in Tirol of de Zwitserse Alpen? Al deze bestemmingen zijn prachtig en met de autoroute die door heel Europa loopt kunt u overal komen.

Plan uw reis goed

Zorg ervoor dat u uw reis goed plant. Doe het rustig aan en neem de tijd om te genieten van uw reis. Bevalt het u goed op een bepaalde plek? Dan is het voordeel van een camperrondreis dat u vrij bent om daar nog een tijd te blijven. Wel is het wijs om van tevoren te bedenken welke plekken of bezienswaardigheden u graag met eigen ogen wilt zien. Zo weet u zeker dat u geen plekken mist of achteraf spijt hebt dat u bepaalde bezienswaardigheden gemist hebt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Naast een goede planning en een prettig voertuig, is het voor de perfecte roadtrip ook belangrijk dat u weet welke verkeersregels er gelden in het land of de landen waar u doorheen rijdt. Denk ook aan het afsluiten van een autoverzekering met pechhulp, zodat u, in het geval van een ongeluk of pech met uw auto of camper, de hulp krijgt die u nodig hebt. Bovendien is het fijn als u weet wat de beste reistijd is om af te reizen naar bepaalde gebieden in Europa, om te voorkomen dat u wordt geteisterd door slecht weer. Ook moet u bepaalde items bij u hebben in de auto. Daarover leest u hieronder meer.

Verplichte items in de auto
Voor uw autorondreis of campervakantie zijn er altijd spullen die u moet aanschaffen. Tijdens uw voorbereiding is het slim om na te gaan welke items er verplicht zijn in de auto in de landen waar u doorheen rijdt tijdens uw rondreis. In de meeste landen zijn items zoals een gevarendriehoek en veiligheidshesjes voor alle aanwezige passagiers in de auto of in de camper sowieso verplicht, maar er zijn ook landen waar meer items verplicht zijn. U kunt bijvoorbeeld denken aan een alcoholtest, een EHBO-doos of reservelampen.

Wegenvignet
Ook is het verplicht om een tolvignet mee te nemen in de auto voor bepaalde landen. Door een vignet aan te schaffen, heeft u toegang tot het wegennetwerk van het land van uw bestemming. Het is verstandig om, voordat u begint aan uw roadtrip door Europa of uw autovakantie, even te controleren voor welke landen deze vignetplicht geldt. U kunt wegen vignetten heel eenvoudig aanschaffen. Zo kunt u veilig en goed voorbereid op pad!

 

Bent u van plan om binnenkort een weekendje weg te gaan? Waarom geen weekendje weg naar Duitsland? Dit land is dichtbij huis en het is goed te doen om een lang weekend weg te gaan met de auto vanwege de relatief kleine afstand tussen mooie gebieden in Duitsland en Nederland. Er zijn veel mooie plekken waar u zich prima een weekendje kunt vermaken, dankzij de vele highlights en toeristische plekken die u kunt bezoeken. In dit artikel leest u meer over deze plekken en hun bezienswaardigheden.

Mooie plekken in Duitsland voor een heerlijk weekendje weg

Gaat u een lang weekend naar weg naar het land van onze oosterburen? Dan kunnen wij het u van harte aanbevelen om naar een van de onderstaande steden of gebieden te gaan om bezienswaardigheden te bekijken, te wandelen of om er gewoon lekker een weekendje op uit te gaan.

Keulen
Bezoek deze mooie stad die absoluut de moeite waard is: net over de grens en vol met mooie highlights en bezienswaardigheden. U vindt hier de Dom – een schitterende kathedraal in het centrum van de stad -, Altstadt – het historische centrum van Keulen, en het Rathaus, een prachtig stadhuis dat stamt uit 1407 en bekend staat om haar bijzondere torens die het gebouw uniek maken. Daarnaast kunt u hier in december terecht voor gezellige en sfeervolle kerstmarkten.

Münster
Münster is een mooie Duitse stad, gelegen in het centraal westelijke deel van het land. Deze stad ligt op zo’n zeventig kilometer afstand van de grens met Nederland. Münster is daarom ook een geliefde bestemming voor Nederlanders die er een weekend op uit willen. Er valt hier ook genoeg te doen en te zien. Ga bijvoorbeeld naar Friedenssaal, een belangrijke historische ruimte waar in 1648 de Spaans-Nederlandse Vrede werd getekend (beter bekend als het Verdrag van Münster). Een bijzondere bezienswaardigheid die u gezien moet hebben! Daarnaast mag u de Dom, de Sint Lambertuskerk en het kunstmuseum Pablo Picasso niet missen tijdens een bezoek aan deze bijzondere stad.

Wandelen in de Eifel
De Eifel is een uitgestrekt gebied. U bent echt even helemaal weg, want dit is de ideale omgeving om tot rust te komen en te wandelen door mooi natuurgebied. Dit gebied is heel afwisselend. U vindt hier meren, middelgebergte en unieke kratermeren door het vroegere vulkaanlandschap van bepaalde delen van de Eifel. Bovendien zijn er in de Eifel veel vakantiehuisjes, hotels, campings en andere accommodaties om een weekend in te verblijven.

Leipzig
Leipzig is een stad met een heel eigen karakter. Door de jaren heen is Leipzig veranderd in een stad met een modern karakter. De mix van oude en nieuwe gebouwen maakt deze stad een interessante plek om te bezoeken. Daarnaast vindt u hier veel parken en bosrijke gebieden, wat deze Duitse plaats een ontspannen sfeer geeft. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die u hier zeker moet bezoeken. De Thomaskirche is één van de twee grootste kerken in Leipzig. De kerk werd gebouwd tussen 1212 en 1222 en is wereldberoemd geworden omdat dit de plek was waar Bach leider en dirigent was van een jongenskoor. Nog steeds zijn er hier beelden te vinden van Bach. Ook het Volkenschlachtdenkmal is een historische plek. Dit oorlogsmonument is gemaakt ter herdenking aan de slachtoffers van de Volkerenslag in 1813. Het monument is geplaatst op de plek waar Napoleon zich tijdens de Volkerenslag bevond. Tenslotte kunnen we het u van harte aanbevelen om het oude stadhuis in Leipzig te bezoeken. Het gebouw heeft een bijzondere architectuur en binnen kunt u tentoonstellingen bezoeken.

Wat moet u meenemen in de auto naar Duitsland?

Wanneer u met de auto naar Duitsland gaat, is het belangrijk om een aantal verplichte items in de auto niet te vergeten. De volgende items zijn verplicht in de auto in Duitsland:

 • Een gevarendriehoek. Een gevarendriehoek gebruikt u wanneer u vanwege een ongeluk of pech met de auto langs de weg komt te staan. Wanneer u op de vluchtstrook van de snelweg staat, plaatst u uw gevarendriehoek op zo’n 200 meter achter uw auto op de vluchtstrook. De gevarendriehoek zorgt ervoor dat uw medeweggebruikers op tijd gewaarschuwd worden dat u met uw auto langs de weg staat. Zij kunnen op deze manier hun snelheid aanpassen om geen gevaar voor u te vormen.
 • Een verbanddoos.
 • Een veiligheidshesje. Dit hesje gebruikt u wanneer u langs de weg staat en u uw auto om veiligheidsredenen moet verlaten. Met het hesje bent u beter zichtbaar voor andere automobilisten. Het hesje moet voldoen aan de EN471-norm, wat betekent dat het hesje voorzien moet zijn van retro-reflecterende banen en dat het hesje een fluorescerende rode, oranje of gele kleur moet hebben.

Milieusticker voor Duitsland aanvragen
Wanneer u gaat autorijden in Duitsland, is er, naast de verplichte items in de auto, nog iets waar u rekening mee moet houden. Het is in Duitsland verplicht om een milieusticker aan te vragen wanneer u met de auto door dit land rijdt, vanwege de Duitse milieuzones. Deze sticker heeft u nodig om toegang te hebben tot de Duitse steden. Zonder milieusticker of met een milieusticker met een rode kleur, mag u de Duitse steden niet in.

Verkeersregels
Het is bovendien belangrijk dat u zich inleest in de verkeersregels in Duitsland. Hoewel de meeste verkeersregels overeenkomen met de regels zoals wij die in Nederland kennen, is het wijs om op de hoogte te zijn van regels die afwijken en om te weten wat bepaalde verkeersborden betekenen die anders zijn dan de borden in Nederland. Ook de snelheidsregels zijn in Duitsland anders dan in Nederland. Zo geldt er op sommige snelwegen bijvoorbeeld geen maximumsnelheid.

 

Het kopen van een nieuwe tweedehands auto kan af en toe erg lastig zijn. Hoewel je de verkoper graag op zijn woord zou willen geloven, zit je in de handel in tweedehands voertuigen al snel met verborgen gebreken opgescheept. Het maken van een proefrit en openen van de motorkap laat je helaas niet alles zien wat je zou moeten weten voordat je op daadwerkelijke koop overgaat. Via een RWD kenteken controle krijg  je meer informatie over de historie, kilometerstand en het schadeverleden van een auto dan wanneer je enkel op de informatie van de verkoper afgaat en geeft je hierdoor meer zekerheid in het maken van je keuze.

Opvragen van een gratis RDW autorapport

We adviseren om voor de aankoop van een nieuwe tweedehands auto via de RDW of kentekencheck site een gratis autorapport op te vragen bij het RDW  via het kenteken of chassisnummer van het voertuig. Hiermee ontvang je een gratis autorapport met daarin alle RDW gegevens en vind je alle belangrijke informatie met betrekking tot de schadehistorie, onderhouds geschiedenis en Kilometerstand van de auto of motorfiets die je op het oog hebt. Dit kentekenrapport is ontzettend belangrijk en kan je zomaar eens punten laten zien die je op het eerste oog niet eens gezien had. Zowel de kentekencheck als het gratis autorapport geven je ontzettend veel inzicht in je nieuwe tweedehands auto. En nog belangrijker is het feit dat alle verborgen gebreken ineens zichtbaar worden gemaakt.

Risico’s afdekken bij het kopen van een tweedehands auto

Het kopen van een tweedehands auto brengt nu eenmaal wat risico’s met zich mee. De verkoper kan een verkooppraatje ophangen of kan zelfs niet op de hoogte zijn van de eventuele schade die de auto heeft. Auto Rapporten en checks geven je direct inzicht in de huidige staat van de auto, maar ook in de punten waarop de auto eerder APK is afgekeurd. Hier kun je vervolgens uit opmaken welke onderdelen in het verleden vervangen zijn geweest en welke onderdelen direct vervangen moeten worden, waar de zwakheden van het nieuwe tweedehandsje te vinden zijn en vooral ook waar je wellicht in de toekomst mee naar de garage moet.

Andere belangrijke weetjes

Maar naast de fysieke gesteldheid van de auto kun je ook andere belangrijke en relevante informatie opvragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid wegenbelasting die je in de toekomst zou gaan moeten betalen, en de gegevens die je nodig hebt om vast wat onderzoek te doen naar de juiste autoverzekering en de juiste verzekeraar. Met al deze informatie kun je een reëel beeld neerzetten van de tweedehands auto, en tot een weloverwogen keuze komen. Hoe meer informatie je bij de hand hebt, hoe makkelijker je een keuze kan maken en deze ook in de toekomst naar jezelf en de verkoper kunt verantwoorden.

Kentekencheck Gratis vs betaald

Bent u aan het oriënteren, doe dan een gratis kentekencheck. Basisgegevens zijn namelijk gratis op te vragen van ieder voertuig. Denkt u er serieus over om een auto of motor te kopen, overweeg dan de aanschaf van een betaald kentekenrapport. De regering heeft bepaald dat NAP gegevens (kilometerstand) gegevens alleen tegen betaling zijn op te vragen. De RDW houdt zelf geen schade en/of onderhoudsgegevens bij. Hiervoor kunt u terecht bij een particuliere partij waar u tegen betaling inzicht kunt krijgen in de schade en onderhoudshistorie van het voertuig.

 

Nederlanders worden niet alleen steeds ouder. Dit gebeurt ook steeds meer in een goede gezondheid. Dit betekent dat veel 65-plussers nog zeer actief deelnemen aan de maatschappij en ook regelmatig de auto pakken voor een uitstapje. Dit heeft niet alleen te maken met de steeds betere gezondheid van ouderen, maar ook omdat het voor ouderen ook lastiger wordt om gebruik te maken van bijvoorbeeld het openbaar vervoer of regiotaxi’s.

Doordat 65-plussers veel langer door blijven rijden, wordt deze doelgroep ook voor de autofabrikanten steeds interessanter en dit merken we door het type auto’s dat de fabrikanten ontwikkelen.  Vooral de SUV’s zijn populair onder de wat oudere doelgroep, voornamelijk door de wat hogere instap.

Bent u ook van plan om binnenkort een nieuwe of andere auto aan te schaffen? Wij hebben een aantal SUV modellen op een rijtje gezet die populair zijn onder de 65-plusser.

Dacia Lodgy
De Dacia Lodgy is een echte compacte allrounder, die veel senioren vooral aanspreekt vanwege de hoge instap. Daarnaast is de auto voor een SUV ook redelijk compact wat weer handig is met inparkeren. Ook de grote ramen van deze auto makken dit nog makkelijker. Een andere reden waarom dit model populair is, is de aanschafprijs. U kunt deze auto namelijk al rijden voor onder de
€ 20.000. Waar men minder over te spreken is bij dit model is het uiterlijk van de auto en de veiligheid. De auto scoorde maar drie sterren in de Euro NCAP-test.

Opel Mokka
Dit Duitse model  kenmerkt zich door degelijkheid. Iets wat we van de Duitse merken gewend zijn. De auto heeft een wat hoge dorpelhoogte maar een fantastische wegligging, besturing en daarnaast een zeer comfortabele rijpositie. De stoel is extra hoog waardoor het zicht uitstekend is. De hoge wegligging kan het inparkeren wel wat lastiger maken. Toch wordt dit weer gecompenseerd door het relatief korte chassis van minder dan vijf meter lang. Een ideale auto om mee te cruisen.

Kia Sportage
Deze nieuwe Kia mag in dit lijstje zeker niet ontbreken. Ook deze auto is weer gekenmerkt door de hoge en comfortabele instap en zitpositie. Daarnaast ziet deze auto er ook gelikt en zelfs enigszins sportief uit. Ook het interieur verdient een compliment. Stond Kia eerder bekend om de wat goedkopere materialen in het interieur. Dit is bij de nieuwe Kia Sportage zeker niet meer aan de orde. Dus wilt u een comfortabele SUV met een mooi uiterlijk dan kunnen wij u de Kia Sportage van harte aanbevelen.

Maak een in ieder geval voor de aanschaf van een nieuwe auto een proefrit en kijk of de auto bij u past.

Wij wensen u in ieder geval veel veilige kilometers toe!

 

Op jacht naar een tweedehands auto… Zo’n speurtocht begint met veel showroombezoeken en gladde verkooppraatjes, en eindigt vaak met lastige onderhandelingen. Met name senioren zien hier tegenop. Maar, de oplossing ligt dicht bij huis: online kopen. Maar dan wel bij een bedrijf dat zekerheid biedt en transparant is.

Omdat hij zo vaak hulpkreten hoorde van mensen die zochten naar een tweedehands auto, besloot Mark Boekraad met collega Jeroen Veldman Bynco op te richten: Buy Your Next Car Online. ‘Mensen blijken het fijn te vinden om zich rustig thuis te kunnen oriënteren, mits ze de zekerheid hebben van een betrouwbare aanbieder .’

En dat is Bynco. Het bedrijf maakt deel uit van de gerenommeerde AutoBinck Group. Dit familiebedrijf, met ruim 110 jaar ervaring in de Europese mobiliteitsindustrie, heeft vele transformaties meegemaakt. ‘Van paard en wagen tot de ontwikkeling van de hedendaagse elektrische auto’s. Ook het online kopen van auto’s is zo’n transformatie,’ verklaart Online manager Mark. Deze gedegen basis en de toegang tot AutoBincks omvangrijke centrale inkoopnetwerk maakt Bynco een aantrekkelijke partner voor online kopers.

Maximale bescherming van de koper
Toch klinkt het niet direct voor de hand liggend: via de computer ‘ongezien’ een auto aanschaffen. Alsof je even een paar schoenen bij een webshop bestelt… Maar in de praktijk ervaren mensen er juist de voordelen van, merkt Mark, die natuurlijk begrijpt dat het spannend is.

‘Zo vindt men het prettig om zonder de druk van dealers of verkopers, in de eigen omgeving, zich te kunnen verdiepen in het aanbod. Belangrijk is uiteraard dat ze bij het verkoopproces geen risico lopen. Daarom beschikt Bynco over het Certificaat Thuiswinkel Waarborg. Dat biedt kopers maximale bescherming. En naast die zekerheid bieden we 14 dagen kosteloos retourrecht.’

Dat vond ook Chris (zestiger uit Schiedam) een fijn idee toen hij zijn Renault Captur online kocht. ‘Bij Bynco mocht ik twee weken vrijblijvend proefrijden! Het maakte de online aankoop voor mij weinig risicovol. Bovendien voelde dat stukken beter dan zo’n standaard kort proefritje op een industrieterrein.’

Het aankoopproces is transparant, de prijs scherp, de service persoonlijk

Volledige transparantie
Net als Chris vinden steeds meer occasion-speurders online hun weg naar Bynco. En dat heeft alles te maken met het aanbod en de transparantie in het (ver)koop- en keuringsproces.

Mark: ‘Men is veelal verrast over het assortiment. Ook actieve senioren vinden vaak wat ze zoeken. Zij willen bijvoorbeeld graag een auto met de juiste kogeldruk voor de fietsdrager. Of ze zoeken een autotype met voldoende trekkracht voor de caravan. Ook een hogere instap is bij hen geliefd. De instaphoogtes van vele modellen tonen wij overigens in een overzichtelijke tabel, en dat is uniek.’

Bijzonder is verder dat het online verkoopproces en de -prijzen zo helder zijn als wat. ‘Onderhandelen – waar maar weinig mensen op zitten te wachten – is er dus ook niet bij. We zijn duidelijk over onze prijs; die staat vast en is gunstig. Dat kan omdat we geen dure dealerpanden of verkooppersoneel hebben.’

En hoe zit het met keuringen? Kan de klant op Bynco’s ‘blauwe ogen’ vertrouwen of is er een andere instantie bij betrokken? Mark: ‘Elke auto wordt van binnen en buiten gecontroleerd en geïnspecteerd door een onafhankelijke expert. Alle keuringsrapporten zijn als pdf te downloaden.’

Persoonlijke service
Aha, dat geeft rust. Blijft nog staan het puntje: ‘ongezien’ kopen. Want wie durft dat aan, een auto aanschaffen die je niet ‘live’ hebt gezien en waarvan je dus niet weet of er een deukje of krasje op zit?

Chris uit Schiedam: ‘Bynco laat álle gebruikssporen online op foto’s zien. En het kwam helemaal overeen met de werkelijkheid.’

En vaak valt het in de praktijk juist mee, horen de Bynco-medewerkers die de auto zelf bij de klant afleveren, regelmatig. Die bezorging thuis (met volle tank!) en de persoonlijke service, worden overigens hoog gewaardeerd. ‘Geen geregel van vervoer naar de garage dus. En dat vindt men wel zo gemakkelijk. Ook wie een auto in te ruilen heeft, kan gerust zijn; die nemen we meteen mee en het inruilbedrag wordt ter plekke verrekend met het aankoopbedrag. Kortom: Bynco neemt alle zorg weg; een auto kopen is weer leuk!’

Over Bynco
Bynco is onderdeel van de gerenommeerde AutoBinck Group en biedt een nieuwe, transparante manier van auto’s kopen. U krijgt een eerlijk verhaal over het aantal kilometers op de teller, de toestand van de motor en de algehele staat van de occasion.

Bynco is de eerste 100 procent online aanbieder van jong gebruikte auto’s, die helpt met alles waar u tegenaan kunt lopen.

U hoeft niet meer dagenlang te speuren.

U kunt blind op Bynco vertrouwen.
https://bynco.com/nl/hoe-werkt-het/

Waarom Bynco?

 • Chatten met uw (anonieme) vragen kan altijd, ook in de avond
 • Gratis levering thuis, in heel Nederland
 • Vaste scherpe all-inclusive prijzen
 • 14 dagen proefrijden
 • 180 dagen garantie
 • Veilig betalen bij levering
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Elke auto is onafhankelijk gekeurd

“Keurige overzichtelijke website, ruim aanbod, duidelijke eerlijke foto’s van de lichte lakschade op de auto, efficiënte en nette afhandeling thuis. Geen minpunten te bedenken!”
Richard, Alkmaar