Menu
Computer & Internet

Apple stapt domoticamarkt op met “smartwatch”

Een horloge als afstandsbediening
Hoewel er meerdere smartwatches de markt op worden geslingerd tegenwoordig is Apple een van de weinige die de toepassing ervan in de domoticamarkt als speerpunt gebruikt. Domotia, ook wel huisautomatisering genoemd, is het koppelen van allerlei huishoudelijke apparaten. Deze kunnen vervolgens geprogrammerd, gecontroleerd en bestuurd worden vanaf bijvoorbeeld een tablet. Deze besturingsfunctie moet een van de toepassingen zijn die de smartwatch van Apple tot een succes gaat maken.

iWatch
Het horloge van Apple kan via bluetooth verbonden worden net de iPhone. Hierdoor zijn smsjes en updates van Facebook en Twitter op het horloge af te lezen. Zo kan men op de hoogte blijven zonder dat de telefoon de broekzak hoeft te verlaten. Tijdens de testfase bleek hier ook een nadeel aan te zitten. Doordat mensen tijdens gesprekken op hun horloge zaten te kijken wanneer er een update binnenkwam leek het net of ze schoon genoeg hadden van hun gesprekspartner.

Naast het communiceren met de telefoon is het ook de bedoeling dat dit horloge gaat functioneren als besturingsapparaat voor de domotica die zich in het huis bevindt. Denk hierbij aan het regelen van de temperatuur, de verlichting aan en uit zetten of het laten afspelen van muziek of video.

“Smartwatches”
Bij deze term denk je al snel aan een horloge die een aantal dezelfde functies heeft als een smartphone. Het zou een aanvulling op de smartphone zijn en zou ook ingezet kunnen worden als tracker of monitor bij het trainen of fintesses. Het idee van Apple om het horloge ook als domotia-apparaat in te zetten kan ze nog wel eens goed van pas komen.

Bron: venturebeat.com

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.