Menu
Kleinkinderen

5 manieren om je kleinkinderen te vermaken

Komen je kleinkinderen op bezoek en wil je er graag een fijne dag van maken? Lees dan snel verder. In dit artikel vind je namelijk 5 manieren om je kleinkinderen te vermaken.

1: Ga op pad en geef je kleinkind de leiding

Om je kleinkinderen te vermaken hoef je niet per se een uitgebreide planning te maken of geld uit te geven aan dure uitstapjes. Ga in plaats daarvan eens een wandeling maken en laat je kleinkind bepalen waar jullie heen gaan. Kinderen vinden het hartstikke leuk en spannend als ze zelf de leiding krijgen en misschien ontdek je zo nog eens mooie plekjes waar je normaal gesproken nooit komt.

2: Samen koken

Samen de keuken in blijft altijd leuk. Om het extra leuk te maken, kan je eerst samen een recept uitkiezen en samen de benodigde boodschappen in huis halen. Met jonge kinderen kan je het beste voor een makkelijk receptje kiezen. Op internet zijn veel recepten te vinden die speciaal op kinderen gericht zijn.

3: Bouw een tent

Nog een activiteit die wel heel veel plezier oplevert: bouw samen een tent. Niet alleen het bouwen is leuk, samen de tent in met wat speelgoed natuurlijk ook. Op bijvoorbeeld Lobbes.nl zijn speeltenten in alle soorten en maten te vinden. Ieder spel is in de tent meteen dubbel zo leuk. Blijven je kleinkinderen slapen? Dan is het een leuk idee om in jullie tent te overnachten.

4: Ga picknicken

Picknicken is altijd een succes. Pak daarom een kleedje, wat lekkere hapjes en wat speelgoed in en ga er samen op uit voor een gezellige picknick. Is het te koud of regent het? Schuif dan gewoon de meubels aan de kant, leg een groot kleed neer en houd een echte binnenpicknick.

5: Samen lezen

Samen boekjes lezen is leuk en stimuleert de taalontwikkeling van je kleinkinderen. Ga daarom gezellig op de bank zitten met een stapel boeken. Geen kinderboeken in huis? Snuffel dan eens samen rond in de bibliotheek.

No Comments

    Leave a Reply