Menu
Familie / Koken

3x Heerlijke recepten voor koekjes

Als u net zoals ik een echte zoetekauw bent, bakt u vast wel eens koekjes of gebakjes! Ja? Mooi, want hieronder kunt u drie van mijn favoriete bak gerechten vinden. Met een beetje geluk wordt er eentje ook uw favoriet.

Glazuurde pompoen koekjes
36 koekjes

Voor de koekjes:

  • 310 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 5 gram baking soda
  • 5 gram gemalen kaneel
  • 2 gram gemalen nootmuskaat
  • 1 gram gemalen kruidnagel
  • 3 gram zout
  • 115 gram zachte boter
  • 300 gram witte suiker
  • 245 gram geblikte pompoenpuree
  • 1 ei
  • 5 ml vanille-extract

Voor het glazuur:

  • 240 gram poedersuiker
  • 45 ml melk
  • 15 gram gesmolten boter
  • 5 ml vanille-extract
  • Voorverwarmde oven – 175° 

Hoe maakt u het klaar?

  1. Meng het bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, kruidnagel en het zout met elkaar, zet het daarna even opzij.
  2. In een andere kom maakt u een mengsel van de boter en witte suiker. Voeg er daarna de pompoen, ei en 1 theelepel vanille aan toe, en meng het net zo lang totdat het één strak geheel is.
  3. Voeg het mengsel wat u in stap 1 gemaakt heeft hieraan toe, en meng dit ook goed door elkaar heen.
  4. Gebruik daarna theelepels op een bakplaat om het mengsel te verdelen. Bak dit dan voor zo’n 15 tot 20 minuten.
  5. Zodra de koekjes klaar zijn laat u ze afkoelen, zodra ze koud zijn kunt u ze af maken door het glazuur met een vork er overheen laten druppelen.
  • Glazuur maken: Meng de poedersuiker, melk, een eetlepel gesmolten boter en een theelepel vanille met elkaar.

Bosbes zandcake
12 stukjes

Wat heeft u er voor nodig?

  • 115 gram koude ongezouten boter (kleine blokjes gesneden)
  • 190 gram gezeefde bloem
  • 100 gram witte suiker
  • 3 gram zout
  • 1 gram bakpoeder
  • 0,7 gram Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 eidooier
  • 3 ml ijswater, of meer indien nodig
  • 110 gram verse bosbessen
  • Voorverwarmde oven – 190°

Hoe maakt u het klaar?

  1. Plaats de kleine blokjes boter als eerste voor zo’n 15 minuten in de vriezer.
  2. Meng in de tussentijd de bloem, suiker, zout en het bakpoeder samen in een grote kom. Strooi daarna de Chinese vijfkruidenpoeder er aan toe.
  3. Snijd daarna de boter zo klein tot het formaat van een erwt.
  4. Meng dan het mengsel wat u bij stap 2 gemaakt heeft met de boter, het eigeel en het ijswater en meng dit net zolang totdat er een kruimelmengsel ontstaan is.
  5. Giet daarna ongeveer 3/4 van het kruimel mengsel in een ingevette ovenschaal. Druk het mengsel stevig aan met behulp van de achterkant van een lepel. Verspreid de bosbessen in één laag en bestrooi het dan met de resterende kruimelig deeg.
  6. Bak het deeg dan voor zo’n 30 tot 35 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en de zijkanten helder bruin.

Pindakaas koekjes
6 koekjes

Wat heeft u er voor nodig?

  • 260 gram pindakaas
  • 200 gram witte suiker
  • 1 ei
  • Voorverwarmde oven – 180°

Hoe maakt u het klaar?

  1. Meng de ingrediënten totdat het een glad beslag is.
  2. Gebruik daarna theelepels op een bakplaat om het te verdelen, en laat dit voor zo’n 8 minuten bakken.
About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.