Menu
Uiterlijke Verzorging

3 tips tegen een droge huid in de winter

droge huid

In de winter is onze huid vaak een stuk droger. Het koude weer kan onze huid flink laten jeuken. Onze huid heeft last van de lage luchtvochtigheid en een verminderde talgproductie. Talg zorgt voor het vetlaagje op uw huid door het ontbreken van deze talg voelt uw huid een stuk droger aan. Buiten is het koud, binnen staat de verwarming aan. Door het verschil van koud naar warm kan uw huid vlekkerig worden. 3 tips tegen een droge huid in de winter.

Korter douchen voor een minder droge huid

Korter douchen is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor uw huid. Water droogt uw huid uit. Een hete douche kunt u beter ook niet doen. Beperk het gebruik van zeep of olie met parfum en droog u zelf niet af met een harde handdoek. Door te veel te boenen haalt u het vetlaagje van uw huid af. Juist het vetlaagje is ontzettend belangrijk in de winter. Dep uw huid liever af.

Gebruik hydraterende producten

Verwarming, kou en water kunnen uw huid snel uitdrogen. In de winter is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen. Gebruik hydraterende producten met zo min mogelijk toevoegingen. Smeer u zelf na het douchen goed in. Te veel smeren is natuurlijk ook niet goed. Pas op met het insmeren van uw gezicht vlak voor u de kou in gaat. Bij extreem lage temperaturen kunnen de smeersels op uw gezicht bevriezen en dat wil natuurlijk niemand.

Gebruik een luchtbevochtiger in huis

Door het gebruik van de verwarming daalt de luchtvochtigheid in huis. Het gebruik van een luchtbevochtiger zorgt er voor dat de luchtvochtigheid niet zo snel daalt.

De winter is een uitdagende tijd voor ons huid. Een gezonde huid begint van binnenuit. Probeer gezond te eten en zorg ervoor dat u de juiste vitamines binnenkrijgt.